banner

Levensmiddelen vloeren | Boekhout Bedrijfsvloeren

Meer weten over levensmiddelen PVC vloeren?

 

Vloeistofdichte vloer voor bedrijven in de levensmiddelenindustrie

In de levensmiddelenbranche is een vloeistofdichte pvc vloer een doordachte keuze. Een levensmiddelenvloer van Boekhout voldoet aan de uitgebreide en strenge eisen op het gebied van hygiëne en is ook op andere aspecten de optimale vloerbedekking in de levensmiddelenindustrie.

 

Een pvc vloeistofdichte vloer, de beste bedrijfsvloer in de levensmiddelenbranche

Bij de productie, verwerking en verpakking van levensmiddelen staat één ding bovenaan. Voedselveiligheid heeft in deze sector de absolute topprioriteit. De inventaris van uw levensmiddelen producerende of verwerkende bedrijf, en daarbij horen vanzelfsprekend ook de vloeren en wanden, moeten aan de hoogste eisen op het gebied van hygiëne voldoen en zeer goed gereinigd kunnen worden. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat uw vloer tegen een stootje kan in het veeleisende productieproces, slijtvast is en veilig voor uw medewerkers. En vanzelfsprekend moet de vloer bedrijfseconomisch passen in uw investerings- en exploitatieplannen.

 

Een hygiënische en duurzame, milieuvriendelijke levensmiddelenvloer

U produceert, verwerkt en verpakt voedingsmiddelen of dranken. Een proces waarin geen enkele concessie wordt gedaan aan de hygiëne en voedselveiligheid. Uw hele bedrijf, de productieomgevingen maar ook opslag en andere ruimtes, moet voldoen aan de strengste hygiëne eisen. Dat vraagt om een vloer waarin vuil en micro-organismen zich nergens kunnen ophopen en die zeer frequent en intensief kan worden schoongemaakt. Onze pvc vloeistofdichte vloeren voldoen aan alle hygiëne eisen. Omdat de pvc tegels niet alleen op de ondervloer en met elkaar worden verlijmd, maar de naden tussen de tegels ook thermisch worden gelast, is onze bedrijfsvloer volledig naadloos. Nergens kan zich vuil ophopen en nergens kan vloeistof weglekken. Onze vloeren voldoen daarmee aan de vloeistofdichtheidsnorm VVV (Verklaring Vloeistofdichte Voorziening). Overigens kunt u ons vloeistofdichte pvc ook gebruiken op (een deel van) de wanden, zodat er één waterdicht geheel ontstaat. Met een vloeistofdichte pvc vloer van Boekhout heeft een vloer die voldoet aan de strenge HACCP normen.

 

Onze pvc vloeren zijn robuust, uiterst stootvast en slijtvast. Er kunnen zware objecten op vallen met scherpe uitsteeksels en toch zal de vloer er goed uit blijven zien. En dat is nodig, want in uw productieomgeving moet een vloer wat kunnen hebben. Uw productielijn voor levensmiddelen zal gebruik maken van zware machines en apparaten, die zullen trillen of schudden en wellicht ook regelmatig moeten worden verplaatst. Ook zullen grondstoffen aangevoerd en eindproducten afgevoerd worden. Al die activiteiten vormen een zware belasting voor uw bedrijfsvloer, maar met een Boekhout vloer heeft u er voor vele jaren geen omkijken meer naar. De vloer kan er tegen en blijft mooi.

 

Maar er zijn meer eisen dan alleen op het gebied van hygiëne of robuustheid. U wilt ook een duurzame vloer die milieuvriendelijk is. Ook daarin voorzien onze pvc bedrijfsvloeren. Natuurlijk kunnen er via de vloeistofdichte ondergrond geen schoonmaakmiddelen of andere chemicaliën weglekken naar andere ruimtes of in de bodem, maar ook is uw vloer geproduceerd uit volledig hergebruikt pvc. De milieuvriendelijkheid van uw vloer wordt compleet gemaakt met de temperatuur isolerende eigenschappen waarmee u direct bijdraagt aan de besparing op energie.

 

Een veilige en frisse levensmiddelenvloer, die comfortabel is voor uw personeel

Op een werkplek waar veel wordt schoongemaakt en de vloer vaak vochtig is, is slipvastheid van een vloer heel belangrijk. Dat geldt nog meer als er in die ruimte zware machines of installaties staan om uw levensmiddelen te produceren en verpakken. U wilt niet dat personeel uitglijdt met die machines en gereedschappen in de buurt. De Boekhout vloeistofdichte pvc vloeren zijn bijzonder slipvast en kunt u met een gerust hart toepassen in uw productie- en opslagruimtes. Uw vloer helpt ook om uw bedrijf te beschermen tegen brand. In het pvc zitten brandvertragende materialen die helpen de uitbreiding van een onverhoopte brand af te remmen.

 

Ondanks deze focus op veiligheid betekent de keuze voor een Boekhout vloer wel degelijk dat uw personeel ook op een comfortabele vloer komt te werken. Zij staan en lopen op een vloer van ergonomisch veerkrachtig pvc en zullen merken dat dit bijzonder prettig werkt. Op die plaatsen van uw bedrijf die niet gekoeld hoeven worden, kan de vloer bovendien met vloerverwarming worden gecombineerd, wat aangename en comfortabele werkplekken oplevert.

 

U wilt ongetwijfeld dat de vloer van uw levensmiddelenbedrijf er fris en schoon, of zelfs steriel uitziet. Met het uitgebreide kleurenpallet waarin onze vloeistofdichte vloeren kunnen worden geleverd, is er altijd een kleur en stijl die bij uw voorkeuren past. Maar we kunnen meer. In de vloertegels kan de naam van uw bedrijf of het bedrijfslogo worden verwerkt, en omdat de vloeren worden gelegd met losse tegels die later thermisch worden gelast, kunt u naar wens verschillende kleuren in uw vloer combineren. U kunt uw vloer dus ook gebruiken om routeringen in uw bedrijf extra onder de aandacht te brengen, of om verschillende delen van uw bedrijf visueel van elkaar te onderscheiden.

 

Een professionele levensmiddelenvloer, snel geplaatst met lage investeringen en onderhoudskosten

Uiteraard kijkt u als ondernemer naar de 'Total Cost of Ownership' van uw bedrijfsvloer, en daarin scoren onze vloeistofdichte vloeren uistekend. Niet alleen kan Boekhout als bedrijfsvloerenspecialist u laten meeprofiteren van de scherpe inkoopmogelijkheden bij de leveranciers van pvc kwaliteitsvloeren, maar ook de lage onderhoudskosten en de snelheid waarmee u uw vloeren kunt reinigen maken de vloer bedrijfseconomisch de beste optie.

 

We plaatsen uw nieuwe bedrijfsvloer zonder langdurige onderbreking. Onze vloertegels kunnen snel worden verlijmd op vrijwel ieder ondervloer en zonder ingewikkelde voorbehandelingen. Daarna worden de tegels ook onderling verlijmd en vervolgens de naden thermisch gelast. Omdat er verder geen droogtijd van betekenis is, kan de vloer vrijwel onmiddellijk weer volledig worden belast en kunt u verder met uw werkzaamheden. Onze vloerenexperts bereiden het legplan in detail voor met u of uw medewerkers.

 

Alle voordelen van een vloeistofvrije pvc vloer in de levensmiddelensector

 • Hygiënisch (voldoet aan HACCP normen)
 • Vloeistofdicht (voldoet aan VVV normen)
 • Antislip
 • Eenvoudig te reinigen
 • Zeer slijtvast en stootvast (ook bij gebruik van zware apparaten)
 • Chemisch bestendig
 • Representatief en stijlvol
 • Hoogwaardig verlijmd
 • Ergonomisch
 • Veerkrachtig
 • Warmte- en geluidisolerend
 • Geschikt voor vloerverwarming
 • Milieuvriendelijk
 • Brandvertragend

 

Vragen over vloeistofdichte pvc vloeren in de levensmiddelenindustrie?

Onze bedrijfsvloeren adviseurs zijn altijd enthousiast om u verder te helpen. Ook voor andere vrijblijvende informatie of een offerte kunt u contact met onze vloerenexperts opnemen. Heeft u belangstelling voor ons uitgebreide assortiment vloeistofdichte vloeren of wilt u de kwaliteit van onze bedrijfsvloeren zelf zien en testen? Wij ontvangen u graag in onze luxe vloerenshowroom vlakbij Utrecht. Wij kunnen uiteraard ook op afspraak met voorbeelden in uw onderneming langskomen om geheel vrijblijvend een eerlijk en passend advies voor uw levensmiddelenvloer te geven.

erkendleerbedrijf
vca
cradle
Ontvang het gratis
Boekhout Magazine
X
AANVRAAG: MAGAZINE
Beschrijving