banner
banner

HACCP Vloeren | Boekhout Vloeren

Wat is een HACCP vloer?

De vloeistofdichte bedrijfsvloeren van Boekhout passen binnen de hygiëne eisen die worden gesteld in de HACCP systematiek, die staat voor 'Hazard Analysis and Critical Control Points'. HACCP is een voedselveiligheidssysteem, bedoeld om ervoor te zorgen dat bedrijven en instellingen die werken met voedsel (voor mensen, maar ook dierenvoeding en veevoer) dit veilig doen. Door een HACCP-plan of voedselveiligheidsplan op te stellen en te implementeren, beperken ze de risico’s tot een minimum. Overigens is voedsel hier een ruim begrip, ook grondstoffen en hulpstoffen voor de verdere voedselbereiding horen erbij.

Het HACCP systeem

Het systeem is het best te illustreren aan de hand van de verschillende termen waarvoor de afkorting HACCP staat:

  • Hazard staat voor de mogelijke gevaren bij het productieproces van levensmiddelen. Dit zijn gevaren van microbiologische aard (bacteriën, virussen, schimmels en parasieten), chemische gevaren (vervuiling met dioxines, zware metalen, schimmelgifstoffen, resten van bestrijdingsmiddelen, etc.) en fysieke gevaren (materialen zoals glas of andere scherpe deeltjes).
  • Analysis staat voor het scherp analyseren van deze risico’s en hun mogelijke impact.
  • Critical Control Points zijn de kritische - de meest belangrijke - punten in het proces die moeten worden bewaakt om te zorgen dat de risico’s beperkt en onder controle blijven.

HACCP Hygiënecodes per bedrijfstak

De hygiënecodes die veel bedrijfstakken hanteren, zijn een praktische invulling van de HACCP richtlijnen voor die specifieke branche. Via de site van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit kunt u informatie vinden over specifieke hygiënecodes voor uw eigen sector.

Hygiënische bedrijfsvloeren als onderdeel van uw hygiënecode

In vrijwel alle codes is het grondig en vaak kunnen reinigen van materialen en oppervlakken waar de voedselbereiding plaatsvindt, cruciaal. Ongeacht of u een zorginstelling, een agrarisch bedrijf of horecagelegenheid runt, deze eisen zijn soms letterlijk van levensbelang. De vloeistofdichte bedrijfsvloeren van Boekhout zijn geschikt voor een grondig en regelmatig schoonmaakprotocol. Wij informeren u dan ook graag verder over onze hygiënische, vloeistofdichte vloeren.

erkendleerbedrijf
vca
cradle
Ontvang het gratis
Boekhout Magazine
X
AANVRAAG: MAGAZINE
Beschrijving