Vloeistofdichte Laboratoriumvloeren

Een laboratoriumvloer stelt hoge eisen, omdat er wordt gewerkt met chemische en biologische middelen in combinatie met zware instrumenten. Daarom dient de vloer volkomen afgedicht voor vloeistoffen te zijn, maar ook goed te reinigen, stootvast en bestand tegen chemische stoffen.

Op zoek naar een geschikte vloer voor een laboratorium?

 • Hygiënisch: de vloeistofdichte bedrijfsvloeren van Boekhout passen binnen de hygiëne-eisen en voldoen aan de HACCP-norm

 • Vloeistofdicht: (VVV-verklaring) chemische en biologische vloeistoffen kunnen niet weglekken naar de bodem.

 • Scheurbestendig: de vloeistofdichtheid blijft gewaarborgd, ook bij intensief gebruik.

 • Bestand tegen veel logen, zuren en chemicaliën: PVC heeft als kenmerk dat het bestand is tegen onverhoopt morsen met veel soorten chemische middelen.

Omdat verschillende kleuren PVC-tegels kunnen worden gecombineerd, is het mogelijk om uw laboratoriumvloer een combinatie van verschillende kleuren en belijning geven. Hiermee kunt u bijvoorbeeld afdelingen, looproutes en werkplekken markeren. Wij informeren u graag over de uitgebreide mogelijkheden.

Vraag over een vloer?

WAAROM BOEKHOUT BEDRIJFSVLOEREN?

Meer dan 20 jaar ervaring
De meest complete service
Centraal gelegen
Kwalitatieve vloeren
Grote en kleine projecten
Snelle respons
Expert in de B2B branche

VOORDELEN BOEKHOUT PVC

 • Antislip, ook als de vloer nat is

  PVC blijft in natte toestand veilig te belopen, zonder extra risico om uit te glijden. Ook vlak na reiniging, na morsen van vloeistoffen of bij ingelopen regen/sneeuw.

 • Geluiddempend

  De PVC toplaag heeft een isolerende en geluiddempende werking. Hierdoor kan er comfortabel en rustig worden gewerkt.

 • Veerkrachtig

  PVC is door de dempende, veerkrachtige werking comfortabel en ondersteunend voor medewerkers die veel staand of lopend werk doen.

 • Hygiënisch (volgens HACCP-norm)

  Een vloeistofdichte PVC-vloer past binnen de hygiëne-eisen die worden gesteld in de HACCP-systematiek ('Hazard Analysis and Critical Control Points'). HACCP is een voedselveiligheidssysteem, bedoeld om ervoor te zorgen dat bedrijven en instellingen die werken met voedsel (voor mensen, maar ook dierenvoeding en veevoer) dit veilig doen.

 • Stootbestendig en slijtvast

  Schuiven met spullen, rijden met voertuigen, karren of bureaustoelen en belasting door veelvuldig belopen: deze vloer kan er tegen. Ook bij zware omstandigheden gaat PVC lang mee. Een duurzame en kostenbesparende keuze.

 • Vloeistofdicht (VVV-verklaring)

  PVC in combinatie met thermisch gelaste naden, maken de vloer volledig vloeistofdicht. De vloer is geschikt voor het verkrijgen van de Verklaring Vloeistofdichte Voorziening (VVV).

 • Scheurbestendig

  Het sterke PVC van Boekhout Bedrijfsvloeren scheurt niet, ook niet na jaren intensief gebruik. Samen met de slijtvaste en stootbestendige eigenschappen maakt dit de vloer bijna onverwoestbaar, hygiënisch en veilig.

 • Snel gelegd en direct te belopen

  De bedrijfsvloeren kunnen vaak in een dag worden gelegd. Uw nieuwe vloer is dezelfde dag nog te belopen.

 • Gefaseerd aan te brengen

  Het is mogelijk om de bedrijfsvloer in fases aan te laten brengen. Wij maken dan samen met u een planning welke dagen er gelegd kan worden. Zo hoeft u uw bedrijf niet te sluiten tijdens de werkzaamheden.

 • Eenvoudig te reinigen

  Dankzij de thermisch gelaste naden heeft u een naadloze vloer die snel en grondig met water en schoonmaakmiddelen kan worden schoongemaakt. Er is nergens ruimte voor zich ophopende vuilresten. Daarmee past de vloer in een HACCP-genormeerde bedrijfsomgeving.

 • Geschikt voor vloerverwarming

  Met vloerverwarming combineert u comfort en bewust energiegebruik. Bij een PVC-vloer is vloerverwarming toepasbaar.

 • Representatief en naadloos

  Omdat de vloer volledig naadloos wordt gemonteerd, krijgen vuil en vettigheid geen kans om zich op te hopen. Het is tevens mogelijk om de tegels naadloos door te laten lopen op uw (keuken-)wand. Dit is niet alleen extra hygiënisch, maar geeft ook een representatieve, luxe uitstraling.

 • Gerecycled pvc

  Onze PVC vloeren zijn geproduceerd uit 100% gerecycled PVC. De vloeistofdichtheid garandeert dat gelekte chemicaliën niet in het milieu terechtkomen.

 • Geschikt voor elke dragende ondervloer

  Iedere ondervloer is geschikt voor een PVC bedrijfsvloer.

 • Bestand tegen veel logen, zuren en chemicaliën

  Het dikke en sterke PVC is bestand tegen de inwerking van veel chemische stoffen.

 • Bestand tegen zware belasting

  De vloer heeft een bijzonder hoge drukbelastbaarheid. Het is bestand tegen een zware inventaris en veelvuldige belasting van voertuigen en machines.

Service en een snelle levering

Onze heldere visie en jarenlange ervaring garanderen een strakke planning en open communicatie. Maar bovenal geven wij alleen eerlijk advies, want wij zijn ervan overtuigd dat deze betrouwbaarheid vanzelfsprekend is om goede service te waarborgen. Wij zorgen voor een duidelijk plaatsingsplan en minimale hinder bij het leggen van de vloer, volledig afgestemd op uw wensen. Dit werkt zowel voor u als klant als voor ons het prettigst en is daarbij tijd- en kostenbesparend. 

 

Boekhout Bedrijfsvloeren levert en plaatst snel. Een PVC vloer kan op iedere ondervloer worden aangebracht zonder ingewikkelde voorbereidingen. Uw laboratoriumvloer kan na de minimale droogtijd direct worden belast. Wij bieden een perfect verlijmde vloer, in korte tijd gelegd en met volledige garantie.

Bezoek onze showroom

Onze vloeren zelf zien en uitproberen? Kom dan naar Nieuwegein. In onze grote vloeren showroom maakt u in een gastvrije setting kennis met wel 150 verschillende pvc bedrijfsvloeren.

Lees meer >

Waarom adviseren wij PVC?

PVC vloeren worden nogal eens verward met rubbervloeren. Hoewel er veel overeenkomsten zijn, kiezen wij bij toepassing in een laboratorium voor de voordelen van PVC. De vloeren zijn gemaakt van 100% gerecycled PVC.

 • PVC is vele malen sterker, duurzamer en beter bestand tegen slijtage dan de standaard rubbervloer. Dit betekent voor u een milieuvriendelijke en voordelige keuze.

 • PVC is in vele kleuren en stijlen beschikbaar. U kunt kiezen voor een vloer die volledig aansluit bij wensen en eventueel voorzien van een logo.

Wilt u meer weten over het verschil tussen rubber en PVC of de mogelijkheden op maat? Neem gerust contact op, wij helpen u graag.

 

DOCUMENTEN

iconfinder 24 2133056 Magazine

iconfinder 24 2133056 Onderhoudsadvies

iconfinder 24 2133056 Bestekinformatie

iconfinder 24 2133056 Specificaties

Ik wil graag contact met Boekhout Bedrijfsvloeren