Vloeistofdichte vloer van Boekhout

In veel bedrijfsomgevingen is een vloeistofkerende vloer noodzakelijk of zelfs wettelijk verplicht. Onze Boekhout vloeistofdichte vloeren van pvc zijn oersterk, slijtvast en tegelijkertijd bijzonder representatief en comfortabel. Door onze pvc vloeren thermisch dicht te lassen garanderen we dat er geen vloeistoffen en chemicaliën in de bodem kunnen terechtkomen. We zorgen voor hygiënische en milieuvriendelijke vloeren, van VVV goedgekeurde garages en werkplaatsen tot HACCP gecertificeerde horecavloeren.

TOEPASSING VAN VLOEISTOFDICHTE PVC VLOER

Boekhout vloeistofdichte pvc vloeren komen we tegen op talloze plaatsen. Bijvoorbeeld als horeca vloer en in garages, keukenvloeren, werkplaatsen, onderwijsinstellingen en voor industriële toepassingen. Dit zijn allemaal locaties waar men op zoek is naar een vloer die voldoet aan gestelde eisen, zoals:

Boekhout realiseert veel vloeistofdichte bedrijfsvloeren van industriële kwaliteit, van drukkerijen en werkplaatsen tot grote loodsen en chemische productievloeren en laboratoria. 

Kan deze vloeistofdichte vloer ook bij mij worden gelegd?

Vloeistofdichte pvc vloeren kunnen op vrijwel ieder type dekvloer worden aangebracht, variërend van houten en betonnen vloeren tot zandcement- en anhydrietvloeren. Ook op bestaande tegelvloeren kunnen pvc tegels worden aangebracht. Bovendien is het mogelijk vloeistofdichte vloeren te realiseren op ondervloeren met vloerverwarming. Boekhout zorgt dat de ondervloer eerst zo nodig wordt geprepareerd. Vaak is het voldoende de bestaande dekvloer op te schuren en oneffenheden te verwijderen. Waar nodig kan de ondervloer ook worden uitgevuld of geëgaliseerd en kan een vochtscherm worden toegevoegd. Na deze eventuele voorbereidingen kunnen direct de pvc tegels worden aangebracht.

Technische informatie over onze vloeistofdichte vloeren

De Boekhout vloeistofdichte vloertegels zijn in het algemeen 10 millimeter dik en 49 bij 49 centimeter. Deze dikte zorgt dat de pvc vloeren een zeer sterk oppervlak hebben dat geschikt is voor zeer intensief gebruik en in industriële omgevingen. De tegels zijn gemaakt van 100% gerecycled pvc en voorzien van een hygiënisch antislip oppervlak. De verlijming en de dikte van de vloer zorgen voor een uitstekende geluidsdemping en warmtebehoud. Ook heeft de tegel een goede vlamwerendheid. Voor extra vochtige en vette omgevingen zijn vloertegels beschikbaar met een extra hoge antislipwaarde.

Onze pvc vloertegels zijn naast zwart, grijs en antraciet in verschillende andere fraaie kleuren beschikbaar. Lees hieronder meer over de specificaties.

iconfinder 24 2133056Specificaties

Wat kost een vloeistofdichte vloer?

Met een pvc bedrijfsvloer krijgt u waar voor uw geld. Pvc tegels worden geproduceerd uit duurzaam, gerecycled pvc en omdat de tegels eenvoudig kunnen worden verwerkt is er beperkt snijverlies. Bovendien kunnen onze vakmensen de vloer efficiënt plaatsen zonder concessies te doen aan de kwaliteit. U kunt direct een vrijblijvende offerte aanvragen of gebruik maken van onze online rekentool. En minstens zo belangrijk: pvc vloeistofdichte vloeren hebben een zeer lange levensduur.

 

Benieuwd naar de prijs van een vloer?

1
2
3
4
5

Soort vloer:

Nog een keuze maken
Een andere keuze maken
Volgende stap
Icoon vloeistofdicht2

Vloeistofdichte PVC vloer

Csticker
parquet

Design PVC vloer

Csticker
Icoon beide

Vloeistofdichte- & Design PVC vloeren

Csticker
Kliktegel prijzentool

PVC Kliktegels

Csticker
Vorige stap
Volgende stap
1
2
3
4
5

Toepassing:

Nog een keuze maken
Een andere keuze maken
Volgende stap
winkel

Winkel

Csticker
keuken

Keuken

Csticker
garage

Garage

Csticker
horeca

Horeca

Csticker
Werkplaats

Werkplaats

Csticker
Industrie

Industrie

Csticker
sport

Sport

Csticker
Lab

Laboratorium

Csticker
kantoor

Kantoor

Csticker
Gezondheidszorg2

Gezondheidszorg

Csticker
Onderwijs2

Onderwijs

Csticker
vraagteken

Overig

Csticker
Vorige stap
Volgende stap
1
2
3
4
5

Type ondervloer:

Nog een keuze maken
Een andere keuze maken
Volgende stap
Cement ondervloer

Cement

Csticker
Beton ondervloer

Beton

Csticker
Hout ondervloer

Hout

Csticker
Tegels ondervloer2

Tegels

Csticker
vraagteken3

Overig , Weet ik niet

Csticker
Vorige stap
Volgende stap
1
2
3
4
5
Vorige stap
Volgende stap
1
2
3
4
5

Ik wil een ... ontvangen: (meerdere opties mogelijk)

Nog een keuze maken
Een andere keuze maken
Volgende stap
Richtprijs

Richtprijs

Csticker
Gerichte prijs

Gerichte offerte

Csticker
Proefpakket12

Gratis proefpakket

Csticker
Advies op locatie

Advies op locatie

Csticker
Telefonisch advies

Telefonisch advies

Csticker
Mailadvies

Mail advies

Csticker
Vorige stap
Volgende stap
1
2
3
4
5

Ontvang informatie en een voorstel op maat in je mailbox

 

✓ Uiteraard respecteren wij uw privacy

 

Na het invullen van onderstaande gegevens en op verzenden geklikt te hebben bekijken wij aan de hand van de ontvangen gegevens de mogelijkheden die wij u kunnen bieden. 

Hierna nemen wij spoedig contact met u op om een passend advies te geven.

Meer invulmogelijkheden

Vorige stap

Uw keuze

1
Soort vloer:
2
Toepassing:
3
Type ondervloer:
4
Vierkante meter:
Aantal vierkante Winkel meters 0
Aantal vierkante Keuken meters 0
Aantal vierkante Garage meters 0
Aantal vierkante Horeca meters 0
Aantal vierkante Werkplaats meters 0
Aantal vierkante Industrie meters 0
Aantal vierkante Sport meters 0
Aantal vierkante Laboratorium meters 0
Aantal vierkante Kantoor meters 0
Aantal vierkante Gezondheidszorg meters 0
Aantal vierkante Onderwijs meters 0
Aantal vierkante Overig meters 0
5
Ik wil een ... ontvangen: (meerdere opties mogelijk)
Prijs per m² 0 0 0 0
Prijs per m² 0 0 0 0
Prijs per m² 0 0 0 0
Prijs per m² 0 0 0 0
Prijs per m² 0 0 0 0
Prijs per m² 0 0 0 0
Prijs per m² 0 0 0 0
Prijs per m² 0 0 0 0
Prijs per m² 0 0 0 0
Prijs per m² 0 0 0 0
Prijs per m² 0 0 0 0
Prijs per m² 0 0 0 0
Plint prijs 0
Subtotaal prijs 0
( Winkel 0 t/m € 0 per m² )
( Keuken 0 t/m € 0 per m² )
( Garage 0 t/m € 0 per m² )
( Horeca 0 t/m € 0 per m² )
( Werkplaats 0 t/m € 0 per m² )
( Industrie 0 t/m € 0 per m² )
( Sport 0 t/m € 0 per m² )
( Laboratorium 0 t/m € 0 per m² )
( Kantoor 0 t/m € 0 per m² )
( Gezondheidszorg 0 t/m € 0 per m² )
( Onderwijs 0 t/m € 0 per m² )
( Overig 0 t/m € 0 per m² )

VOORDELEN BOEKHOUT VLOEISTOFDICHTE VLOEREN

 • Antislip, ook als de vloer nat is

  PVC blijft in natte toestand veilig te belopen, zonder extra risico om uit te glijden. Ook vlak na reiniging, na morsen van vloeistoffen of bij ingelopen regen/sneeuw.

 • Hygiënisch (volgens HACCP-norm) en eenvoudig te reinigen

  Een vloeistofdichte PVC-vloer past binnen de hygiëne-eisen die worden gesteld in de HACCP-systematiek ('Hazard Analysis and Critical Control Points'). HACCP is een voedselveiligheidssysteem, bedoeld om ervoor te zorgen dat bedrijven en instellingen die werken met voedsel (voor mensen, maar ook dierenvoeding en veevoer) dit veilig doen. Dankzij de thermisch gelaste naden heeft u een naadloze vloer die snel en grondig met water en schoonmaakmiddelen kan worden schoongemaakt. Er is nergens ruimte voor zich ophopende vuilresten. Daarmee past de vloer in een HACCP-genormeerde bedrijfsomgeving. Omdat de vloer volledig naadloos wordt gemonteerd, krijgen vuil en vettigheid geen kans om zich op te hopen. Het is tevens mogelijk om de tegels naadloos door te laten lopen op uw (keuken-)wand. Dit is niet alleen extra hygiënisch, maar geeft ook een representatieve, luxe uitstraling.

 • Stootbestendig en slijtvast

  Schuiven met spullen, rijden met voertuigen, karren of bureaustoelen en belasting door veelvuldig belopen: deze vloer kan er tegen. Ook bij zware omstandigheden gaat PVC lang mee. Een duurzame en kostenbesparende keuze.

 • Vloeistofdicht (VVV-verklaring)

  PVC in combinatie met thermisch gelaste naden, maken de vloer volledig vloeistofdicht. De vloer is geschikt voor het verkrijgen van de Verklaring Vloeistofdichte Voorziening (VVV).

 • Scheurbestendig en veerkrachtig

  Het sterke PVC van Boekhout Bedrijfsvloeren scheurt niet, ook niet na jaren intensief gebruik. Samen met de slijtvaste en stootbestendige eigenschappen maakt dit de vloer bijna onverwoestbaar, hygiënisch en veilig. PVC is door de dempende, veerkrachtige werking comfortabel en ondersteunend voor medewerkers die veel staand of lopend werk doen.

 • Snel gelegd en zwaar belastbaar

  De bedrijfsvloeren kunnen vaak in een dag worden gelegd. Uw nieuwe vloer is dezelfde dag nog te belopen. De vloer heeft een bijzonder hoge drukbelastbaarheid. Het is bestand tegen een zware inventaris en veelvuldige belasting van voertuigen en machines.

 • Geschikt voor elke dragende ondervloer

  Iedere ondervloer is geschikt voor een PVC bedrijfsvloer.

 • Bestand tegen veel logen, zuren en chemicaliën

  Het dikke en sterke PVC is bestand tegen de inwerking van veel chemische stoffen.

Bezoek onze showroom!

Onze vloeren zelf zien en uitproberen? Kom dan naar Nieuwegein. In onze showroom maakt u in een gastvrije setting kennis met wel 150 verschillende pvc bedrijfsvloeren.

Lees meer >

Vloeistofdichte vloer vs coating en andere oplossingen

Pvc vloeistofdichte vloeren bieden een aantal duidelijke voordelen ten opzichte van andere vloeistofdichte vloertypes, zoals coating, epoxy en gietvloeren. Het is met name de combinatie van eigenschappen die pvc bij uitstek geschikt maakt voor vloeistofdichte omgevingen. Pvc vloeren zijn bijzonder sterk, slijtvast en scheurvast. Maar als geen ander combineert pvc deze robuuste eigenschappen met de flexibiliteit om te kunnen omgaan met onregelmatigheden, hoogteverschillen en oneffenheden in de vloer. Zo kunnen we zonder problemen wanden, trappen en sokkels vloeistofdicht afwerken en bijvoorbeeld afvoergoten en putdeksels vloeistofdicht in de vloer integreren. En als er een keer een beschadiging ontstaat, dan is dat met pvc tegels eenvoudig en snel te herstellen.

Hoe wordt de vloeistofdichte vloer gelegd

Een vloeistofdichte bedrijfsvloer kan op vrijwel iedere ondervloer worden aangebracht. Onze vakmensen starten eerst met de voorbehandeling van de ondervloer en het eventueel egaliseren van de vloer. Als er kans bestaat op optrekkend vocht kan eventueel een vochtscherm worden aangebracht voor een optimale hechting van uw vloer.
Als de voorbereidingen zijn afgerond, kunnen de pvc tegels worden gelijmd met een 2-componenten polyurethaanlijm. De verbindingen tussen de tegels worden gelijmd met een chemische las (pvc koudlas). Om de vloer volledig vloeistofdicht te maken wordt eerst een voeg gefreesd in de naad tussen de tegels. Deze voeg wordt vervolgens dichtgelast met een pvc lasdraad door middel van hete lucht. Dit proces wordt thermisch lassen genoemd en daarmee is de vloer vloeistofdicht en direct te belasten.

De randen van de vloer worden verder afgewerkt met kitprimer en MS polymeerkit. Als onderdeel van het vloerproject kunnen naar wens plinten en bijvoorbeeld inrijprofielen worden aangebracht. Ook worden zo nodig putdeksels naadloos en volledig vloeistofdicht in de vloer verwerkt.

Waarom kiezen voor Boekhout Bedrijfsvloeren?

Met Boekhout kiest u voor dé B2B expert voor pvc vloeistofdichte vloeren. Boekhout werkt landelijk waar we inmiddels vele honderden vloerprojecten hebben gerealiseerd, van kleine opdrachten tot grote industriële vloerprojecten. Met een Boekhout vloer kunt u voldoen aan de HACCP richtlijnen op het gebied van voedselhygiëne in de horeca en binnen de levensmiddelenbranche. Ook kunt u met een Boekhout vloeistofdichte vloer een Verklaring Vloeistofdichte Voorziening (VVV verklaring) aanvragen. Deze verklaring is verplicht als uw bedrijf met vloeistoffen werkt die bodembedreigend kunnen zijn. Bijvoorbeeld bij opslagruimtes voor chemisch stoffen, tankstations of garagebedrijven. Onze thermisch dichtgelaste vloeistofdichte vloeren voldoen volledig aan de hiervoor gestelde richtlijnen. Boekhout kunt u waar nodig adviseren bij het vereiste inspectie- en goedkeuringstraject voor een VVV verklaring.

Een Boekhout Vloeistofdichte vloer bij u op locatie? Vraag direct een vrijblijvende offerte op!

DOCUMENTEN

iconfinder 24 2133056Magazine

iconfinder 24 2133056Onderhoudsadvies

iconfinder 24 2133056Bestekinformatie