banner

Vloeistofdichte vloer van Boekhout

Vloeistofdichte vloeren

Boekhout vloeistofdichte vloeren van pvc zijn oersterk, slijtvast en tegelijkertijd bijzonder representatief en comfortabel. De naden tussen de tegels worden thermisch dichtgelast, met een naadloze en volledig vloeistofdichte vloer als resultaat.

 

Bekijk hier alle toepassingen van de vloeistofdichte Boekhoutvloer®

 

Vraag direct een offerte aan voor uw pvc vloer

Voordelen vloeistofdichte PVC vloeren

PVC is een ideale basis voor bedrijfsvloeren. Het materiaal combineert een aantal bijzondere eigenschappen en voordelen.


✓ anti-slip
✓ zeer slijtvast
✓ gemakkelijk te reinigen
✓ chemisch bestendig
✓ bestand tegen zware belasting
✓ geschikt voor vloerverwarming
✓ warmte- en geluidisolerend
✓ milieuvriendelijk
✓ hoogwaardig verlijmd
✓ veerkrachtig
✓ gereedschapsvriendelijk
✓ geluiddempend
✓ hygiënisch (HACCP-norm)
✓ vloeistofdicht (VVV-norm)
✓ brandklasse B1 (brandvertragend)

 

Sterke, stootvaste en onverslijtbare bedrijfsvloeren

Onze vloeren zijn gemaakt van duurzaam en onverwoestbaar PVC. De centimeter dikke vloertegels worden zowel onderling als op de ondervloer verlijmd. Het resultaat is een ijzersterke vloer met een bijzonder hoge drukbelastbaarheid die bestand is tegen een zware inventaris. Of er nu veel wordt geschoven met zware spullen, of overheen wordt gelopen of gereden, uw nieuwe vloer blijft mooi. En ook tegen vallend gereedschap en scherpe onderdelen is de vloer uitstekend bestand.

 

Vloeistofdicht en goed te reinigen

Het gebruikte PVC en de thermisch gelaste naden maken de vloer volledig vloeistofdicht. De vloer is dan ook geschikt voor het verkrijgen van een Verklaring Vloeistofdichte Voorziening (VVV). Bovendien heeft u een naadloze vloer zonder ruimte voor vuilresten, die u snel en grondig met water en schoonmaakmiddelen kunt schoonmaken. Uw vloer past dan ook in een HACCP genormeerde bedrijfsomgeving.

 

Representatief en comfortabel

Het brede pallet aan kleuren en stijlen zorgen voor een vloer die aansluit op uw bedrijfsstijl. Zelfs uw bedrijfsnaam en logo kunnen in de vloer worden verwerkt. Voor uw medewerkers en klanten voelt de vloer heerlijk comfortabel aan. Het ergonomisch veerkrachtige PVC vormt de perfecte ondersteuning voor medewerkers die veel moeten staan en lopen. Het PVC heeft een dikte van een centimeter, heeft een uitstekende warmte isolatie en is sterk geluiddempend. Ook kan het PVC prima worden gecombineerd met vloerverwarming.

 

Een veilige bedrijfsvloer

Het PVC is brandvertragend (brandklasse B1) en verhoogt bij een onverhoopte brand de kans op een veilige ontruiming en tijdige bestrijding. Dankzij de sterke anti-slip eigenschappen voorkomt de vloer onnodige valpartijen en andere ongelukken. Zelfs als de vloer vochtig is omdat hij net is gereinigd of omdat er regenwater of sneeuw naar binnen wordt gelopen, blijft het PVC goed te belopen zonder uit te glijden.

 

Milieuvriendelijk, duurzaam en chemisch bestendig

Boekhout PVC vloeren zijn geproduceerd uit 100% gerecycled PVC. De vloeistofdichtheid garandeert dat gelekte chemicaliën niet in het milieu terechtkomen. Het dikke en sterke pvc is bovendien uitstekend bestand tegen de inwerking van veel chemische stoffen.

 

Soorten

Het ijzersterke pvc van maar liefst één centimeter dik vormt de basis van onze vloeistofdichte tegels. Voor tijdelijke ruimtes bieden wij kliktegels en voor ruimtes die extreem glad kunnen worden, bieden wij ultra-antisliptegels. Zowel de standaard vloeistofdichte vloeren als ultra-antisliptegelvloeren zijn volledig naadloos, vloeistofdicht  en vloeistofkerend. Bijna alle kleuren zijn verkrijgbaar. 

PVC

Voor veeleisende bedrijfsomgevingen is pvc de ideale ondergrond. Met dit veelzijdige materiaal wordt een perfecte mix gerealiseerd van enerzijds robuustheid en slijtvastheid, en anderzijds comfort en stijl. U krijgt een ijzersterke en perfect verlijmde vloer die er voor klanten en medewerkers erg aantrekkelijk uitziet, makkelijk is te onderhouden en ook bij intensief gebruik bijzonder mooi blijft. Schoonhouden is bovendien geen probleem. De naden tussen de tegels worden thermisch dichtgelast, met een naadloze en volledig vloeistofdichte vloer als resultaat.

 

Onderhoud

Met een Boekhout vloeistofdichte PVC bedrijfsvloer krijgt u een onderhoudsarme bedrijfsvloer. Het PVC is van zichzelf oersterk en onverslijtbaar. De gebruikte lijmtechniek garandeert een optimale hechting en dankzij het thermische lassen is de vloer volledig naadloos. Meer dan regelmatig reinigen van de vloer is dan ook niet nodig. Mocht u onverhoopt toch oneffenheden tegenkomen, neem dan contact op met onze vloeradviseurs.

 

Hygiëne  is een belangrijk aspect van elke bedrijfsvoering. Een schone vloer kan hieraan bijdragen. Deze vloer moet glad van oppervlakte zijn om geen vuil op te nemen. Daarnaast moet de vloer niet glad zijn om op te bewegen en moet daarom voorzien zijn van een bepaalde grip.

 

Hoe wordt een vloer hygiënisch?

Een vloer die groeven en naden bevat, zal meer vuil opnemen dan een vloer met een gladde bovenlaag. Het nadeel hierbij is dat de vloer zonder deze naden en groeven mogelijk te glad is om op te lopen.

Daarom werken wij met PVC. Dit materiaal bezit de eigenschappen om een glad oppervlak te hebben en toch stroef te zijn. Dit komt door de slijtlaag en het embossingsproces. De slijtlaag geeft wrijving met andere materialen en embossing zorgt voor reliëf op het oppervlakte. Zo wordt dus een vloer gefabriceerd die hygiënisch en bruikbaar is.

 

Onderhoud van de vloer

Voor onderhoud van onze vloeren zijn geen speciale schoonmaakmiddelen vereist. Handwarm water met een beetje zeep is voldoende. Agressieve schoonmaakmiddelen worden door ons afgeraden en zijn ook overbodig bij deze vloeren. Dit komt omdat het materiaal niet zuigend werkt en dus geen vuil opneemt.

Specificaties

Hieronder ziet u een aantal technische specificaties van onze tegels. 
 

Afmetingen en gewicht

Onze pvc tegels hebben een dikte van 10 mm en zijn 490 mm bij 490 mm groot. Ze zijn geproduceerd uit een zware kwaliteit pvc met een dichtheid van 1,44 g/cm3. Het gewicht van een tegel van 490 mm x 490 mm is 3,625 kilo.

 

Sterkte en robuustheid

Bij een druktest van 50 kg/cm2 (EN 433 – november 1994) is de restafdruk 150 minuten na het opheffen van de belasting 0,1 mm. Bij toepassing van wieltjes onder stoelen zijn slechts geringe oppervlakveranderingen geconstateerd, geen delaminatie (EN 425 – november 1994). De hardheid van het materiaal is 47 Shore-D-hardheid (testmethode DIN 53 505 – juni 1987). De gemeten trekvastheid is gemiddeld 7,77 N/mm2, uittrekking bij trekvastheid gemiddeld 40,5%  (DIN EN ISO 527-1 – april 1996). Bij buigproeven (testmethode EN 435 – november 1994, methode A) is geen scheurvorming geconstateerd.

 

Slijtvastheid

Het materiaal heeft Slijtageklasse P en is geschikt voor toepassingen bestemd voor openbaar en bedrijfsmatig gebruik, klasse 34 (bedrijfsgebruik zeer sterk); Toepassingen bestemd voor gebruik in de lichte industrie, klasse 43 (industrieel gebruik sterk) (classificatie volgens DIN EN 685 – juli 1996).

 

Hitte- en brandbestendigheid

De maatverandering bij warmte-inwerking heeft een gemiddelde waarde richting 1  –0,01%, richting 2 0,003%. Er is bij warmte-inwerking geen waarneembare schaalvorming vastgesteld. (testmethode EN 434 – november 1994). Brandgedrag B2 – normaal ontvlambare bouwmaterialen (DIN 4102 – B2). Weerstandsvermogen tegen het uitdrukken of opbranden van sigaretten: niveau 4 – geringe veranderingen in glans, alleen onder bepaalde gezichtshoeken waarneembaar en/of geringe bruine verkleuring (testmethode DIN EN 1399 – februari 1998).

erkendleerbedrijf
vca
cradle
Ontvang het gratis
Boekhout Magazine
X
AANVRAAG: MAGAZINE
Beschrijving