Onderhoud PVC vloer

Hygiëne en onderhoud vloer

Hygiëne is een belangrijk aspect van elke bedrijfsvoering. Een schone vloer kan hieraan bijdragen. Deze vloer moet glad van oppervlakte zijn om geen vuil op te nemen. Daarnaast moet de vloer niet glad zijn om op te bewegen en moet daarom voorzien zijn van een bepaalde grip.

 

Hoe wordt een vloer hygiënisch?

Een vloer die groeven en naden bevat, zal meer vuil opnemen dan een vloer met een gladde bovenlaag. Het nadeel hierbij is dat de vloer zonder deze naden en groeven mogelijk te glad is om op te lopen.

Daarom werken wij met PVC. Dit materiaal bezit de eigenschappen om een glad oppervlak te hebben en toch stroef te zijn. Dit komt door de slijtlaag en het embossingsproces. De slijtlaag geeft wrijving met andere materialen en embossing zorgt voor reliëf op het oppervlakte. Zo wordt dus een vloer gefabriceerd die hygiënisch en bruikbaar is.

 

Onderhoudsvrije vloer

Voor onderhoud van onze vloeren zijn geen speciale schoonmaakmiddelen vereist. Handwarm water met een beetje zeep is voldoende. Agressieve schoonmaakmiddelen worden door ons afgeraden en zijn ook overbodig bij deze vloeren. Dit komt omdat het materiaal niet zuigend werkt en dus geen vuil opneemt.

 

Onderhoudstips van Boekhout

1. Gebruik een pH-neutraal schoonmaakmiddel

Gebruik altijd de juiste schoonmaakmiddelen voor uw vloer. Dit is bij voorkeur een pH-neutraal schoonmaakmiddel. Neemt gerust contact op voor een schoonmaakadvies op maat.

2. Check periodiek de beschermers van stoelpoten, tafelpoten en barkrukken

Het is belangrijk om deze beschermplaatjes regelmatig te controleren. Bij intensief gebruikt van het meubilair beschermen ze de vloer tegen beschadigingen door scherp metaal. Let hier ook op bij het verplaatsen van grote meubelen, zware apparatuur en machines.

3. Nooit schoonmaken met kokend water

Pas op met het reinigen van de vloer met kokend water. De vloer is van kunststof en dit betekent dat de vloer uitzet bij langdurige blootstelling aan zeer hoge temperaturen (het morsen van kokend water is geen probleem). Maak de vloer bij voorkeur schoon met heet water en een pH-neutraal schoonmaakmiddel. Laat het schoonmaakmiddel even intrekken alvorens de vloer te gaan reinigen.

4. Let op rondslingerende scherpe voorwerpen

Houd de vloer vrij van grote schroeven, spijkers en andere scherpe metalen voorwerpen. U voorkomt er krassen en andere beschadigingen mee.

5. Voorkom rechtstreeks contact met hete voorwerpen

De vloer is uitstekend bestand tegen kortdurende blootstelling aan hoge temperaturen. Bij langdurig contact met een heet voorwerp kan echter een afdruk in de vloer achterblijven.

6. Pas op met alkalische (schoonmaak)middelen

Voorkom het morsen van pure bleek of andere sterk alkalische producten. Indien deze stoen op de vloer terechtkomen, spoel die dan direct goed na met water. Het gebruik van oliën, zuren en de meest voorkomende chemicaliën is gelukkig geen probleem.

7. Check de vloer periodiek op afwijkingen

Controleer de vloeistofdichte vloer periodiek op beschadigingen en andere bijzonderheden. Met vragen en/of opmerkingen kunt u altijd terecht bij uw eigen relatiebeheerder.

8. Niet boren of schroeven in de vloer

Voorkom boren of breken in de vloeistofdichte vloer. Niet alleen vervalt daarmee de garantie maar het kan ook de levensduur van uw vloer verkorten. Neem altijd contact op als u in de vloer wilt boren of soortgelijke werkzaamheden wilt uitvoeren. Met de juiste instructies helpen wij u graag verder en behoudt u uw garantie.

9. Dek de vloer af tijdens verbouwingen

Zorg tijdens een verbouwing voor een goede afdekking van de nieuwe vloer. Een verbouwing vraagt veel van de vloer en bouwstof vormt een erg hardnekkige vervuiling. Ook rondslingerende spijkers en schroeven kunnen de vloer beschadigen.

10. Ook na 10, 20 of 30 jaar een ‘nieuwe’ vloer

Het is altijd mogelijk om de vloer in de toekomst een speciale behandeling te geven met PU-lak. Dit zorgt voor een mooie twee-componenten laag over de vloeistofdichte vloer. De lak is beschikbaar in verschillende kleuren en glans-gradaties en heeft een duurzaamheid van minimaal zeven jaar.

 

 

Meer weten over PVC vloeren?

erkendleerbedrijf
vca
cradle
Ontvang het gratis
Boekhout Magazine
X
AANVRAAG: MAGAZINE
Beschrijving