Verschillende dekvloeren van Boekhout

Bovenop de ruwe constructievloer ligt de dekvloer. Hoewel zo’n dekvloer ook direct als afwerkvloer of ondervloer kan dienen, wordt er vaak nog een aparte ondervloer en afwerkvloer bovenop geplaatst.

Wat is de functie van een dekvloer

Een dekvloer dient als egale basis voor de afwerkvloer. Betonnen constructievloeren zijn namelijk in de meeste gevallen niet direct geschikt door hun niet gladde en zuigende oppervlak. Maar een dekvloer is ook nuttig om leidingen en kabels voor water, elektra, verwarming en bijvoorbeeld de tv te leggen. Ook de vloerverwarming wordt in de dekvloer verwerkt.

Welke soorten dekvloeren zijn er?

Als dekvloer worden vaak zandcementvloeren of anhydrietvloeren gebruikt. Een zandcementvloer bestaat uit een mengsel van zand, cement en water. Anhydriet is een mengsel op basis van calciumsulfaat ofwel gips. Beide varianten kunnen zowel zwevend als hechtend worden geplaatst. Andere dekvloeren zijn uiteraard ook mogelijk. Dit kan bijvoorbeeld een magnesietvloer of een bestaande hout- of tegelvloer zijn.

Vraag over een vloer?

Bezoek onze showroom

Onze vloeren zelf zien en uitproberen? Kom dan naar Nieuwegein. In onze grote vloeren showroom maakt u in een gastvrije setting kennis met wel 150 verschillende pvc bedrijfsvloeren.

Lees meer >

Het leggen van een pvc vloer op uw dekvloeren

Boekhoutvloeren kunnen worden gelegd op ieder type dekvloer. Het belangrijkste is dat de betreffende dekvloer goed is geprepareerd. Een goede kwaliteit pvc vloer vraagt om een vlakke dekvloer. Daarom zullen we de dekvloer waar nodig op professionele wijze prepareren. Vaak volstaat daarvoor het opschuren van de dekvloer waarbij de laatste oneffenheden worden verwijderd. Waar nodig egaliseren we de dekvloer om hoogteverschillen en andere oneffenheden weg te werken. Hierna is de dekvloer gereed om – afhankelijk van de situatie - eerst een ondervloer aan te brengen of direct de pvc tegels of stroken te leggen.

 

DOCUMENTEN

iconfinder 24 2133056 Magazine

iconfinder 24 2133056 Onderhoudsadvies

iconfinder 24 2133056 Bestekinformatie

iconfinder 24 2133056 Specificaties

Ik wil graag contact met Boekhout Bedrijfsvloeren