< Terug naar alle Referenties in de buurt

Plaatsing vloeistofdichte vloer in laboratorium van Binga Energy

Boekhout leverde een pvc laboratoriumvloer voor technologiebedrijf Binga Energy in Rotterdam. Binga is opgericht door Pacelli Zitha, professor Energy Systems aan de TU Delft. Binga Energy bestaat uit ervaren professionals met 25 tot 35 jaar ervaring in de energiesector. Men draagt bij aan de energietransitie met oplossingen op het gebied van thermische energie, natuurlijke koolwaterstoffen en gas, en CO2 opslag. Binga Energy is actief in belangrijke energieprojecten wereldwijd.

 

Laboratoriumvloeren moeten robuust en slijtvast zijn om bestand te zijn tegen testen en het verplaatsen van apparatuur. Tegelijkertijd moeten ze bestand zijn tegen chemicaliën en vloeistofdicht om het doorlekken van vloeistoffen te voorkomen. Boekhout pvc vloeren combineren deze eisen.

Plaatsing pvc laboratoriumvloer door Boekhout

Eerst schuurden we de bestaande ondervloer. Daarna zijn de grijze liplas pvc tegels aangebracht van 490 x 490 x 10 mm. Deze zijn op twee manieren gelijmd. Onderling met een pvc koudlas en op de ondervloer met een 2-componenten polyurethaanlijm. Door de naden tussen de tegels uit te frezen en daar een pvc lasdraad in te smelten (thermisch lassen) is de laboratoriumvloer vloeistofdicht gemaakt. Afsluitend zijn de randen met kitprimer en MS polymeerkit afgewerkt en de plinten aangebracht. Ook is een inrijprofiel van industriële kwaliteit geplaatst.