< Terug naar alle Blogs

 

Vloeistofdichte zwembadvloer, douchevloer en magazijnvloer van hoogwaardig pvc bij De Hoogstraat Revalidatie in Utrecht

 

In Utrecht aan de Rembrandtkade 10 in Utrecht is het grote revalidatiecentrum de Hoogstraat te vinden. Dit is een specialistisch revalidatiecentrum voor kinderen en volwassen. Het doel is een zo groot mogelijke zelfredzaamheid. Er zijn meerdere afdelingen te vinden in het gebouw. Bijvoorbeeld een zwembad voor lichamelijke oefeningen met een doucheruimte en een opslag van goederen in het magazijn.

 

Voor deze toepassingen heeft Boekhout functionele en vloeistofdichte pvc-tegelvloeren aangelegd in twee fasen. In de zomer van 2017 zijn de magazijnvloer en de douchevloer geplaatst. In de zomer van 2018 is de bestaande vloeistofdichte vloer vervangen.

 

Comfortabele douchevloer

De doucheruimte is direct verbonden met het zwembad. De bestaande zwembadvloer is al eerder door een ander bedrijf dan Boekhout gelegd. Dit is wel eenzelfde vloer als degene die wij leveren.

 

In de zomer van 2017 is deze zwembadvloer doorgelegd tot en met de doucheruimte. Dit ging gemakkelijk door de tegels te verlijmen en lassen met de bestaande pvc-tegelvloer. Om de vloer goed schoon te houden zijn er pvc-plinten aangebracht rondom de doucheruimte. ‘Dit is een veilige, sterke en goed uitziende vloer die past bij het revalidatiezwembad’, zegt Sjaak de Leeuw (technische-en onderhoudsman). De tegels zijn door en door antislip en voelen warm en comfortabel aan doordat ze iets meeveren.

 

Hygiënische en sterke magazijnvloer

Een paar ruimtes verderop is een magazijn net als de doucheruimte ook belegd met de pvc-tegelvloer. Deze vloer is tegelijkertijd met de vloer in de doucheruimte gelegd. Hier is de vloer vooral functioneel in de zin van dat hij goed schoon te houden is en erg sterk is. Veel vuil, vocht en gewicht doet de vloer niks.

 

Het materiaal van een centimeter dik is dusdanig gefabriceerd dat het geen vuil, vocht, olie of vettigheid opneemt of doorlaat. Hierdoor is de vloer compleet vloeistofdicht en vloeistof kerend en maakt vocht en vuiligheid geen kans. De functionaliteit verschilt ten opzichte van de doucheruimte. Hierdoor wordt de multifunctionaliteit van onze vloeistofdichte pvc-tegelvloeren aangetoond.

 

Veilige en vloeistofdichte antislipvloer van pvc bij het zwembad

In de 2e legfase in de zomer van 2018 is de bestaande vloeistofdichte zwembadvloer (niet van Boekhout) gerenoveerd door een vloeistofdichte pvc-vloer van Boekhout te plaatsen. Deze is direct verbonden met de douchevloeren. Hiervan is inmiddels niks meer te zien.

 

In het revalidatiezwembad is veiligheid het grootste belang. Normale tegels kunnen in natte situatie al gauw glad worden voor de cliënten. Onder andere daarom is er gekozen voor pvc-antisliptegels van Boekhout. Daarnaast zijn deze pvc-tegels een stukje zachter dan reguliere stenen tegels. Dit bevordert het loopcomfort en zal minder pijnlijk zijn indien iemand valt op de vloer.

 

Mening van De Hoogstraat

De mensen en cliënten bij De Hoogstraat zijn gelukkig zeer content met de vloer. Wij van Boekhout zijn er trots op dat we een stukje hebben bij kunnen dragen aan de veiligheid en het plezier bij jullie zwembad en douches. Daarnaast zijn we natuurlijk ook blij dat jullie nu een nagenoeg onderhoudsvrij magazijn hebben die aan de verwachtingen voldoen. Bedankt voor de fijne samenwerking en veel geluk in de toekomst!