Vloerverwarming onder PVC vloer 

Vloerverwarming

Vloerverwarming wordt steeds populairder. Niet alleen omdat het heerlijk aanvoelt, maar ook omdat ruimtes gelijkmatig warm worden en de verwarming erg efficiënt werkt. Met vloerverwarming combineert u comfort en bewust energiegebruik. En het goede nieuws is dat onze vloeren perfect gecombineerd kunnen worden met vloerverwarming.

Hoe werkt vloerverwarming?

Kenmerkend aan vloerverwarming is dat het langzamer opwarmt dan andere verwarmingssystemen (zoals een cv-ketel) maar vervolgens ook langer warm blijft. Het is een gelijkmatige warmtebron die bovendien veel effectiever werkt omdat de warmte aan de vloer wordt afgegeven en niet ter hoogte van een radiator direct in de lucht verdwijnt. Vloerverwarming hoeft dan ook niet eerst op een hogere temperatuur te worden gebracht dan de eindtemperatuur. Indien de gewenste temperatuur 20 graden is, kan er ook op 20 graden gestookt worden om de vloer op deze temperatuur te krijgen. Er zijn minder temperatuurschommelingen, er wordt gelijkmatiger verwarmd en u bespaart dus op de stookkosten.

 

Plaatsen van vloerverwarming

Vloerverwarming wordt meestal aangebracht in de vorm van kunststof verwarmingsbuizen in de ondervloer. Allereerst worden er dunne kanalen in de ondervloer gefreesd. Vervolgens worden hier de kunststof buizen in gelegd. Deze worden aangesloten op de waterpomp van de vloerverwarming. Deze waterpomp is zelf weer aangesloten op een hr-ketel, zonneboiler, warmtepomp of stads- of blokverwarming. De waterpomp pompt het warme water door het buizennetwerk om de vloer te verwarmen. Bovenop de ondervloer met de vloerverwarming kan onze pvc vloer worden gelegd (bij verwarming tot 28 graden Celsius). Het eindresultaat is een heerlijk comfortabele bedrijfsvloer met vloerverwarming. Vraag uw adviseur naar de mogelijkheid van vloerverwarming onder uw nieuwe pvc bedrijfsvloer.

 

Voordelen vloerverwarming

  • Energiebesparing
  • Zeer aangename en gelijkmatige warmte
  • Warme voeten in de winter
  • Kan ook koelen in de zomer
  • Bevorderend stof- en luchtcirculatie
  • Verwarmingsgedeelte is geheel weggewerkt

Nadelen vloerverwarming

  • Meestal onvoldoende als hoofdverwarming bij hoge of niet goed geïsoleerde ruimtes
  • Bestaande vloer moet opengebroken worden tot de ondervloer om het systeem te plaatsen
  • Lekkages kunnen alleen hersteld worden door de vloer open te breken
  • Niet geschikt voor alle vloertypes. Pvc vloeren wel, tot 28 graden Celsius

 

Meer weten over PVC vloeren?

erkendleerbedrijf
vca
cradle
Ontvang het gratis
Boekhout Magazine
X
AANVRAAG: MAGAZINE
Beschrijving