Vloerverwarming vloer

Vloerverwarming wordt steeds populairder. Niet alleen omdat het heerlijk aanvoelt, maar ook omdat ruimtes gelijkmatig warm worden en de verwarming erg efficiënt werkt. Met vloerverwarming combineert u comfort en bewust energiegebruik. En het goede nieuws is dat onze vloeren perfect gecombineerd kunnen worden met vloerverwarming.

Hoe werkt vloerverwarming?

Kenmerkend aan vloerverwarming is dat het langzamer opwarmt dan andere verwarmingssystemen (zoals een cv-ketel) maar vervolgens ook langer warm blijft. Het is een gelijkmatige warmtebron die bovendien veel effectiever werkt omdat de warmte aan de vloer wordt afgegeven en niet ter hoogte van een radiator direct in de lucht verdwijnt. Vloerverwarming hoeft dan ook niet eerst op een hogere temperatuur te worden gebracht dan de eindtemperatuur. Indien de gewenste temperatuur 20 graden is, kan er ook op 20 graden gestookt worden om de vloer op deze temperatuur te krijgen. Er zijn minder temperatuurschommelingen, er wordt gelijkmatiger verwarmd en u bespaart dus op de stookkosten.

 

Plaatsen van vloerverwarming

Vloerverwarming wordt meestal aangebracht in de vorm van kunststof verwarmingsbuizen in de ondervloer. Allereerst worden er dunne kanalen in de ondervloer gefreesd. Vervolgens worden hier de kunststof buizen in gelegd. Deze worden aangesloten op de waterpomp van de vloerverwarming. Deze waterpomp is zelf weer aangesloten op een hr-ketel, zonneboiler, warmtepomp of stads- of blokverwarming. De waterpomp pompt het warme water door het buizennetwerk om de vloer te verwarmen. Bovenop de ondervloer met de vloerverwarming kan onze pvc vloer worden gelegd (bij verwarming tot 28 graden Celsius). Het eindresultaat is een heerlijk comfortabele bedrijfsvloer met vloerverwarming. Vraag uw adviseur naar de mogelijkheid van vloerverwarming onder uw nieuwe pvc bedrijfsvloer.

Vraag over een vloer?

WAAROM BOEKHOUT BEDRIJFSVLOEREN?

Centraal gelegen
Kwalitatieve vloeren
Grote en kleine projecten
Snelle respons
Expert in de B2B branche

VOORDELEN BOEKHOUT PVC

 • Lange levensduur en slijtvast

  Hoeveel schuivende spullen, rijdende bureaustoelen of springende en rennende schoenen er ook dagelijks de vloer belasten, het PVC gaat jarenlang mee zonder aan kwaliteit te verliezen. PVC strokenvloeren zijn slijtvast en gaan daardoor lang mee zonder in kwaliteit achteruit te gaan. Een duurzame en kostenbesparende keuze.

 • Geluiddempend en stil

  PVC is geluiddempend, wat zorgt voor een comfortabele werkomgeving. De vloeren zijn zeer geschikt voor zwenkwielen met soft-wieltjes. Daarbij wordt een contactgeluidvermindering van 4dB gerealiseerd. Anders dan bij veel gangbare, zwevende vloeren is er bij PVC-stroken geen sprake van de typische klosgeluiden. Dit bespaart uw personeel stress door overlast van hinderlijke echo en andere harde werkgeluiden.

 • Allergie verlagend

  Een design PVC strokenvloer kent de gemakken van een gladde vloer. Het is eenvoudig in onderhoud en wordt strak gelegd. Stof, pollen en haren zijn makkelijk te verwijderen en zullen zich niet snel ophopen.

 • Veel representatieve designs en kleuren

  U heeft de keuze uit meer dan 150 verschillende tijdloze designs en uitvoeringen, van klassieke houtlook tot moderne tegels. Er is een design PVC-vloer passend bij iedere huisstijl en iedere onderneming. De vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende designs, diverse kleuren, breedtes en lengtes. Met de natuurgetrouwe designs en voelbare structuren, krijgt u een vloer met het uiterlijk van bijvoorbeeld hout of natuursteen. Een sterke, representatieve vloer, maar dan zonder kans op vroegtijdige slijtage en zonder het ingewikkelde onderhoud.

 • Eenvoudig te reinigen en hygiënisch

  De design PVC-vloeren van Boekhout passen binnen de hygiëne-eisen die worden gesteld in de HACCP-systematiek, die staat voor 'Hazard Analysis and Critical Control Points'. HACCP is een voedselveiligheidssysteem, bedoeld om ervoor te zorgen dat bedrijven en instellingen die werken met voedsel (voor mensen, maar ook dierenvoeding en veevoer) dit veilig doen. PVC is eenvoudig te reinigen en zeer hygiënisch. Vuil en vlekken laten zich eenvoudig verwijderen van de gladde, beschermende toplaag.

 • Vlek- en afdrukbestendig

  Omdat PVC eenvoudig te reinigen is en de beschermende toplaag niet snel hecht met de vlek, blijft uw vloer er bij goed onderhoud als nieuw uitzien. De veerkrachtige werking van PVC zorgt ervoor dat er geen afdrukken achterblijven.

 • Goed bestand tegen vocht

  PVC bedrijfsvloeren zijn niet alleen slijtvast, maar kunnen ook goed tegen vocht.

 • Makkelijk vervangen van eventueel beschadigde stroken

  Mocht het voorkomen dat een of meerdere stroken onverhoopt toch schade oplopen door extreme belasting, dan is dit geen probleem. De PVC design stroken zijn makkelijk individueel te vervangen.

 • Voelt warm en comfortabel aan

  De PVC strokenvloeren zijn bijzonder comfortabel. PVC heeft van nature een dempende werking en voelt aanmerkelijk zachter dan hout of steen.

 • Geschikt voor vloerverwarming

  De vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende designs, diverse kleuren, breedtes en lengtes. Met de natuurgetrouwe designs en voelbare structuren, krijgt u een vloer met het uiterlijk van bijvoorbeeld hout of natuursteen. Een sterke, representatieve vloer, maar dan zonder kans op vroegtijdige slijtage en zonder het ingewikkelde onderhoud.

Bezoek onze showroom

Onze vloeren zelf zien en uitproberen? Kom dan naar Nieuwegein. In onze grote vloeren showroom maakt u in een gastvrije setting kennis met wel 150 verschillende pvc bedrijfsvloeren.

Lees meer >

Voordelen vloerverwarming

 • Energiebesparing
 • Zeer aangename en gelijkmatige warmte
 • Warme voeten in de winter
 • Kan ook koelen in de zomer
 • Bevorderend stof- en luchtcirculatie
 • Verwarmingsgedeelte is geheel weggewerkt

Nadelen vloerverwarming

 • Meestal onvoldoende als hoofdverwarming bij hoge of niet goed geïsoleerde ruimtes
 • Bestaande vloer moet opengebroken worden tot de ondervloer om het systeem te plaatsen
 • Lekkages kunnen alleen hersteld worden door de vloer open te breken
 • Niet geschikt voor alle vloertypes. Pvc vloeren wel, tot 28 graden Celsius

 

DOCUMENTEN

iconfinder 24 2133060 Magazine

iconfinder 24 2133060 Onderhoudsadvies

iconfinder 24 2133060 Bestekinformatie

Ik wil graag contact met Boekhout Bedrijfsvloeren