Vloeistofdichte vloer van Boekhout

Een vloeistofdichte vloer is niet gewoon een bedrijfsvloer van waterdicht materiaal. Vloeistofdicht betekent meer en er is dan ook een aantal specifieke eisen waar zo’n speciale bedrijfsvloer aan moet voldoen. Zo moeten ondernemers voor bepaalde activiteiten een Verklaring Vloeistofdichte Voorziening kunnen overleggen. Een echte vloeistofdichte vloer voldoet aan de eisen die worden gesteld voor zo’n VVV verklaring. Garages en andere industriële omgevingen waar vaak vloeistoffen en chemicaliën vrijkomen, moeten vanuit hun eigen branchespecifieke eisen dan ook vaak zo’n vloeistofdichte voorziening hebben. Maar ook horeca ondernemingen en onderwijsinstellingen die te maken hebben met strenge eisen op het gebied van hygiëne en voedselveiligheid - zoals vastgelegd in de HACCP normen - eisen vaak een vloeistofdichte ondergrond. Een ondergrond die vaak, snel en grondig kan worden schoongemaakt.

 

Een vloeistofdichte vloer

Vloeistofdicht betekent dan ook letterlijk vloeistofdicht. Geen druppel mag doordringen onder de vloer en in de bodem. Daar zijn verschillende oplossingen voor. Zo zijn er vloeistofdichte gietvloeren en vloeistofdichte tegelvloeren. Maar de beste optie is de vloeistofdichte vloer van hoogwaardig pvc. Deze vloer is opgebouwd uit dikke, stootvaste en ijzersterke pvc tegels van 50 bij 50 centimeter die zowel onderling met messing en groef, als op de vloer worden gelijmd met speciale lijm. De vloer wordt vervolgens volledig vloeistofdicht gemaakt door gebruik te maken van thermisch lassen. Hierbij wordt een lasveter van pvc in de naden tussen de pvc tegels aangebracht, waarna de vloer door verhitting tot een naadloos vloeistofdicht geheel wordt gemaakt. Omdat deze vloeistofdichte plaatsingstechniek ook bij wanden  kan worden gebruikt, kunnen vloeren en wanden als één naadloos geheel vloeistofdicht worden geïnstalleerd.

Sterke en slijtvaste bedrijfsvloeren

Onze vloeren garanderen niet alleen dat vloeistoffen niet kunnen weglekken, ze zijn ook onverwoestbaar en slijtvast. De vloeistofvaste ondergrond kan worden toegepast in productieomgevingen waarin het bijzonder zwaar wordt belast, waar gereedschap en machines worden gebruikt en staan te trillen. Ook als er regelmatig met uw inventaris wordt geschoven of de vloer intensief wordt belopen of bereden, is een bedrijfsvloer de ideale, ijzersterke en slijtvaste oplossing. Een vloeistofdichte vloer biedt gegarandeerd een lange levensduur.

 

Een vloeistofwerende vloer die ook veilig is

Uiteraard wilt u een veilige vloer in uw bedrijf. Het gebruikte materiaal is brandvertragend zodat een onverhoopte brandhaard zich minder snel kan uitbreiden. Daarnaast heeft de vloer ook sterke antislip eigenschappen, zelfs als de vloer vochtig is na het schoonmaken of door gelekte vloeistoffen. De kans op glijpartijen van medewerkers of bezoekers is dus tot een minimum beperkt.

Vraag over een vloer?

WAAROM BOEKHOUT BEDRIJFSVLOEREN?

Meer dan 20 jaar ervaring
De meest complete service
Centraal gelegen
Kwalitatieve vloeren
Grote en kleine projecten
Snelle respons
Expert in de B2B branche

VOORDELEN BOEKHOUT PVC

 • Antislip, ook als de vloer nat is

  PVC blijft in natte toestand veilig te belopen, zonder extra risico om uit te glijden. Ook vlak na reiniging, na morsen van vloeistoffen of bij ingelopen regen/sneeuw.

 • Geluiddempend

  De PVC toplaag heeft een isolerende en geluiddempende werking. Hierdoor kan er comfortabel en rustig worden gewerkt.

 • Veerkrachtig

  PVC is door de dempende, veerkrachtige werking comfortabel en ondersteunend voor medewerkers die veel staand of lopend werk doen.

 • Hygiënisch (volgens HACCP-norm)

  Een vloeistofdichte PVC-vloer past binnen de hygiëne-eisen die worden gesteld in de HACCP-systematiek ('Hazard Analysis and Critical Control Points'). HACCP is een voedselveiligheidssysteem, bedoeld om ervoor te zorgen dat bedrijven en instellingen die werken met voedsel (voor mensen, maar ook dierenvoeding en veevoer) dit veilig doen.

 • Stootbestendig en slijtvast

  Schuiven met spullen, rijden met voertuigen, karren of bureaustoelen en belasting door veelvuldig belopen: deze vloer kan er tegen. Ook bij zware omstandigheden gaat PVC lang mee. Een duurzame en kostenbesparende keuze.

 • Vloeistofdicht (VVV-verklaring)

  PVC in combinatie met thermisch gelaste naden, maken de vloer volledig vloeistofdicht. De vloer is geschikt voor het verkrijgen van de Verklaring Vloeistofdichte Voorziening (VVV).

 • Scheurbestendig

  Het sterke PVC van Boekhout Bedrijfsvloeren scheurt niet, ook niet na jaren intensief gebruik. Samen met de slijtvaste en stootbestendige eigenschappen maakt dit de vloer bijna onverwoestbaar, hygiënisch en veilig.

 • Snel gelegd en direct te belopen

  De bedrijfsvloeren kunnen vaak in een dag worden gelegd. Uw nieuwe vloer is dezelfde dag nog te belopen.

 • Gefaseerd aan te brengen

  Het is mogelijk om de bedrijfsvloer in fases aan te laten brengen. Wij maken dan samen met u een planning welke dagen er gelegd kan worden. Zo hoeft u uw bedrijf niet te sluiten tijdens de werkzaamheden.

 • Eenvoudig te reinigen

  Dankzij de thermisch gelaste naden heeft u een naadloze vloer die snel en grondig met water en schoonmaakmiddelen kan worden schoongemaakt. Er is nergens ruimte voor zich ophopende vuilresten. Daarmee past de vloer in een HACCP-genormeerde bedrijfsomgeving.

 • Geschikt voor vloerverwarming

  Met vloerverwarming combineert u comfort en bewust energiegebruik. Bij een PVC-vloer is vloerverwarming toepasbaar.

 • Representatief en naadloos

  Omdat de vloer volledig naadloos wordt gemonteerd, krijgen vuil en vettigheid geen kans om zich op te hopen. Het is tevens mogelijk om de tegels naadloos door te laten lopen op uw (keuken-)wand. Dit is niet alleen extra hygiënisch, maar geeft ook een representatieve, luxe uitstraling.

 • Gerecycled pvc

  Onze PVC vloeren zijn geproduceerd uit 100% gerecycled PVC. De vloeistofdichtheid garandeert dat gelekte chemicaliën niet in het milieu terechtkomen.

 • Geschikt voor elke dragende ondervloer

  Iedere ondervloer is geschikt voor een PVC bedrijfsvloer.

 • Bestand tegen veel logen, zuren en chemicaliën

  Het dikke en sterke PVC is bestand tegen de inwerking van veel chemische stoffen.

 • Bestand tegen zware belasting

  De vloer heeft een bijzonder hoge drukbelastbaarheid. Het is bestand tegen een zware inventaris en veelvuldige belasting van voertuigen en machines.

Hygiënische en duurzame afdichtende vloeren

Uiteraard draagt een vloeistofvaste vloer bij aan een milieuvriendelijke bedrijfsvoering, want gelekte chemicaliën en andere vloeistoffen kunnen nooit doordringen in de bodem en het milieu. De vloeistofdichte vloer bestaat niet alleen uit aan elkaar gelijmde tegels, de tegels zijn ook thermisch aan elkaar gelast. Daardoor zijn er geen naden en kan de vloer razendsnel maar ook grondig worden gereinigd. Overigens gebruiken we alleen 100% gerecycled pvc in onze vloeren, wat direct bijdraagt aan de duurzaamheid van uw bedrijfsvloer. Er wordt geen nieuw pvc geproduceerd voor uw bedrijfsvloer.

 

Een comfortabele en representatieve bedrijfsvloer

Natuurlijk kan een vloer vloeistofdichtheid combineren met comfort. Onze pvc tegels bewijzen het. Ze zijn ergonomisch veerkrachtig, maar ook de geluidsdempende eigenschappen worden geroemd door onze klanten. En omdat de vloer warmte-isolerend is en bovendien uitstekend kan worden uitgebreid met vloerverwarming, beschikt u over een zeer comfortabele vloer.

Hetzelfde geldt voor de vormgeving van de vloer. Uw vloeistofdichte vloer is bijzonder fraai en representatief. Het pvc materiaal is in verschillende kleuren en structuren beschikbaar. Verschillende kleuren kunnen worden gecombineerd om op die manier bijvoorbeeld routeringen of verschillende afdelingen binnen uw bedrijf te markeren. Ook het gebruik van afwijkend gekleurde lasveters tussen de tegels vergroot de mogelijkheden als het om het uiterlijk van een bedrijfsvloer gaat.

 

Een kosteneffectieve bedrijfsvloer

Uw investering in een vloeistofdichte vloer betaalt zich snel terug. Boekhout koopt de vloeistofdichte tegels zo goedkoop mogelijk in en zorgt dat u het inkoopvoordeel terugziet in uw investeringsbudget. Minstens zo belangrijk is dat een bedrijfsvloer lage onderhoudskosten heeft. Ook de dagelijkse operationele schoonmaakkosten blijven onder controle, omdat de naadloze vloeistofdichte vloer snel maar toch volledig nat kan worden gereinigd. Er zijn geen naden waar vuil kan achterblijven en water en reinigingsmiddelen kunnen snel worden opgeruimd. Gecombineerd met de bijzonder lange levensduur van vloeren, betekent dit voor u een positieve business case.

Bezoek onze showroom

Onze vloeren zelf zien en uitproberen? Kom dan naar Nieuwegein. In onze grote vloeren showroom maakt u in een gastvrije setting kennis met wel 150 verschillende pvc bedrijfsvloeren.

Lees meer >

Certificering en controle vloeistofdichte voorziening

Als uw bedrijf activiteiten uitvoert die officieel boven een vloeistofdichte bedrijfsvloer moeten worden uitgevoerd, dient deze geïnspecteerd en goedgekeurd te worden door een erkende inspectie-instelling. Dat is bij het Boekhout vloeistofdichte pvc geen probleem. Onze vloeren voldoen volledig aan de eisen voor het verkrijgen van de benodigde ‘Verklaring Vloeistofdichte Voorziening (VVV). We adviseren u er graag verder over.

 

DOCUMENTEN

iconfinder 24 2133056 Magazine

iconfinder 24 2133056 Onderhoudsadvies

iconfinder 24 2133056 Bestekinformatie

iconfinder 24 2133056 Specificaties

Ik wil graag contact met Boekhout Vloeren