banner

Naadloze en Vloeistofdichte pvc vloeren van Boekhout

Meer weten over PVC vloeren?

Een vloeistofdichte vloer voor uw bedrijf

Een vloeistofdichte vloer is niet gewoon een bedrijfsvloer van waterdicht materiaal. Vloeistofdicht betekent meer en er is dan ook een aantal specifieke eisen waar zo’n speciale bedrijfsvloer aan moet voldoen. Zo moeten ondernemers voor bepaalde activiteiten een Verklaring Vloeistofdichte Voorziening kunnen overleggen. Een echte vloeistofdichte vloer voldoet aan de eisen die worden gesteld voor zo’n VVV verklaring. Garages en andere industriële omgevingen waar vaak vloeistoffen en chemicaliën vrijkomen, moeten vanuit hun eigen branchespecifieke eisen dan ook vaak zo’n vloeistofdichte voorziening hebben. Maar ook horeca ondernemingen en onderwijsinstellingen die te maken hebben met strenge eisen op het gebied van hygiëne en voedselveiligheid - zoals vastgelegd in de HACCP normen - eisen vaak een vloeistofdichte ondergrond. Een ondergrond die vaak, snel en grondig kan worden schoongemaakt.

 

Een vloeistofdichte pvc vloer

Vloeistofdicht betekent dan ook letterlijk vloeistofdicht. Geen druppel mag doordringen onder de vloer en in de bodem. Daar zijn verschillende oplossingen voor. Zo zijn er vloeistofdichte gietvloeren en vloeistofdichte tegelvloeren. Maar de beste optie is de vloeistofdichte vloer van hoogwaardig pvc. Deze vloer is opgebouwd uit dikke, stootvaste en ijzersterke pvc tegels van 50 bij 50 centimeter die zowel onderling met messing en groef, als op de vloer worden gelijmd met speciale lijm. De pvc vloer wordt vervolgens volledig vloeistofdicht gemaakt door gebruik te maken van thermisch lassen. Hierbij wordt een lasveter van pvc in de naden tussen de pvc tegels aangebracht, waarna de vloer door verhitting tot een naadloos vloeistofdicht geheel wordt gemaakt. Omdat deze vloeistofdichte plaatsingstechniek ook bij wanden  kan worden gebruikt, kunnen vloeren en wanden als één naadloos geheel vloeistofdicht worden geïnstalleerd.

 

Sterke en slijtvaste bedrijfsvloeren

Onze pvc vloeren garanderen niet alleen dat vloeistoffen niet kunnen weglekken, ze zijn ook onverwoestbaar en slijtvast. De vloeistofvaste ondergrond kan worden toegepast in productieomgevingen waarin het bijzonder zwaar wordt belast, waar gereedschap en machines worden gebruikt en staan te trillen. Ook als er regelmatig met uw inventaris wordt geschoven of de vloer intensief wordt belopen of bereden, is een pvc bedrijfsvloer de ideale, ijzersterke en slijtvaste oplossing. Een vloeistofdichte pvc vloer biedt gegarandeerd een lange levensduur.

 

Een vloeistofwerende vloer die ook veilig is

Uiteraard wilt u een veilige vloer in uw bedrijf. Het gebruikte pvc is brandvertragend zodat een onverhoopte brandhaard zich minder snel kan uitbreiden. Daarnaast heeft de vloer ook sterke antislip eigenschappen, zelfs als de vloer vochtig is na het schoonmaken of door gelekte vloeistoffen. De kans op glijpartijen van medewerkers of bezoekers is dus tot een minimum beperkt.

 

Hygiënische en duurzame afdichtende vloeren

Uiteraard draagt een vloeistofvaste vloer bij aan een milieuvriendelijke bedrijfsvoering, want gelekte chemicaliën en andere vloeistoffen kunnen nooit doordringen in de bodem en het milieu. De vloeistofdichte vloer bestaat niet alleen uit aan elkaar gelijmde pvc tegels, de pvc tegels zijn ook thermisch aan elkaar gelast. Daardoor zijn er geen naden en kan de vloer razendsnel maar ook grondig worden gereinigd. Overigens gebruiken we alleen 100% gerecycled pvc in onze vloeren, wat direct bijdraagt aan de duurzaamheid van uw bedrijfsvloer. Er wordt geen nieuw pvc geproduceerd voor uw bedrijfsvloer.

 

Een comfortabele en representatieve bedrijfsvloer

Natuurlijk kan een vloer vloeistofdichtheid combineren met comfort. Onze pvc tegels bewijzen het. Ze zijn ergonomisch veerkrachtig, maar ook de geluidsdempende eigenschappen worden geroemd door onze klanten. En omdat de vloer warmte-isolerend is en bovendien uitstekend kan worden uitgebreid met vloerverwarming, beschikt u over een zeer comfortabele vloer.

Hetzelfde geldt voor de vormgeving van de vloer. Uw vloeistofdichte vloer is bijzonder fraai en representatief. Het pvc materiaal is in verschillende kleuren en structuren beschikbaar. Verschillende kleuren kunnen worden gecombineerd om op die manier bijvoorbeeld routeringen of verschillende afdelingen binnen uw bedrijf te markeren. Ook het gebruik van afwijkend gekleurde lasveters tussen de tegels vergroot de mogelijkheden als het om het uiterlijk van een bedrijfsvloer gaat.

 

Een kosteneffectieve bedrijfsvloer

Uw investering in een pvc vloeistofdichte vloer betaalt zich snel terug. Boekhout koopt de vloeistofdichte pvc tegels zo goedkoop mogelijk in en zorgt dat u het inkoopvoordeel terugziet in uw investeringsbudget. Minstens zo belangrijk is dat een pvc bedrijfsvloer lage onderhoudskosten heeft. Ook de dagelijkse operationele schoonmaakkosten blijven onder controle, omdat de naadloze vloeistofdichte vloer snel maar toch volledig nat kan worden gereinigd. Er zijn geen naden waar vuil kan achterblijven en water en reinigingsmiddelen kunnen snel worden opgeruimd. Gecombineerd met de bijzonder lange levensduur van pvc vloeren, betekent dit voor u een positieve business case.

 

Certificering en controle vloeistofdichte voorziening

Als uw bedrijf activiteiten uitvoert die officieel boven een vloeistofdichte bedrijfsvloer moeten worden uitgevoerd, dient deze geïnspecteerd en goedgekeurd te worden door een erkende inspectie-instelling. Dat is bij het Boekhout vloeistofdichte pvc geen probleem. Onze vloeren voldoen volledig aan de eisen voor het verkrijgen van de benodigde ‘Verklaring Vloeistofdichte Voorziening (VVV). We adviseren u er graag verder over.

erkendleerbedrijf
vca
cradle
Ontvang het gratis
Boekhout Magazine
X
AANVRAAG: MAGAZINE
Beschrijving