Vloeistofdichte Studentproof vloer

Studentproof is een wat oudere term die in en om onderwijsinstellingen en studentenhuizen wordt toegepast. Het heeft een vergelijkbare betekenis met de term hufterproof, maar heeft een iets minder veroordelende, negatieve lading.

Op zoek naar een vloer die studentproof is?

Iedere vloer in ruimtes waar studenten komen, heeft nou eenmaal veel te lijden. Ook als u ervan verzekerd bent dat uw doelgroep zich keurig gedraagt en zich aan alle regelementen houdt. Denk aan vele tientallen tot honderden voeten van studenten die dagelijks door gangen en lokalen lopen. Mogelijk heeft uw instelling te maken met praktijklokalen waar ook met chemicaliën, of zware gereedschappen en materialen wordt gewerkt. Of worden er in de leefruimtes van de studenten regelmatig feestjes gegeven.

 

De ideale, studentproof vloer staat garant voor de kwaliteit en veiligheid van de ruimte; wij adviseren vloeistofdichte PVC vloertegels. PVC voldoet aan die normen en heeft meer sterke kwaliteiten:

 

 • Geluiddempend: PVC heeft van nature geluiddempende eigenschappen. Het lawaai dat studenten produceren wordt gedempt.
 • Anti-slip, ook in natte toestand: PVC blijft in natte toestand veilig te belopen, zonder extra risico om uit te glijden. Ook vlak na reiniging, na morsen van dranken en andere vloeistoffen.
 • Stoot- en slijtvast: PVC laat geen afdrukken achter van meubels, ook niet als hiermee wordt geschoven. Onze vloertegels zijn ook bestand tegen veelvuldig belopen, zonder sporen achter te laten.
 • Bestand tegen zware belasting: PVC is oersterk en bestand tegen intensieve belasting, licht vandalisme of nonchalant gebruik. Prettige bijkomstigheid is dat u hiermee een duurzame aankoop doet. PVC is daarbij goed en eenvoudig te reinigen, uw vloer is bij een nieuwe lichting studenten als nieuw op te leveren.

 

Kortom: bij gebruik van het woord studentproof of hufterproof in de vloerenbranche, komt het erop neer dat de vloer bestand is tegen nonchalant met hun omgeving omspringende studenten. Dit heeft met name te maken met de reputatie van jongeren die in hun studententijd niet zonder uitzondering in jolige sfeer met producten omgaan. Een studentproof vloer is bestand tegen vandalisme of intensieve belasting.

Vraag over een vloer?

WAAROM BOEKHOUT BEDRIJFSVLOEREN?

Centraal gelegen
Kwalitatieve vloeren
Grote en kleine projecten
Snelle respons
Expert in de B2B branche

VOORDELEN BOEKHOUT PVC

 • Antislip, ook als de vloer nat is

  PVC blijft in natte toestand veilig te belopen, zonder extra risico om uit te glijden. Ook vlak na reiniging, na morsen van vloeistoffen of bij ingelopen regen/sneeuw.

 • Hygiënisch (volgens HACCP-norm) en eenvoudig te reinigen

  Een vloeistofdichte PVC-vloer past binnen de hygiëne-eisen die worden gesteld in de HACCP-systematiek ('Hazard Analysis and Critical Control Points'). HACCP is een voedselveiligheidssysteem, bedoeld om ervoor te zorgen dat bedrijven en instellingen die werken met voedsel (voor mensen, maar ook dierenvoeding en veevoer) dit veilig doen. Dankzij de thermisch gelaste naden heeft u een naadloze vloer die snel en grondig met water en schoonmaakmiddelen kan worden schoongemaakt. Er is nergens ruimte voor zich ophopende vuilresten. Daarmee past de vloer in een HACCP-genormeerde bedrijfsomgeving. Omdat de vloer volledig naadloos wordt gemonteerd, krijgen vuil en vettigheid geen kans om zich op te hopen. Het is tevens mogelijk om de tegels naadloos door te laten lopen op uw (keuken-)wand. Dit is niet alleen extra hygiënisch, maar geeft ook een representatieve, luxe uitstraling.

 • Vloeistofdicht (VVV-verklaring)

  PVC in combinatie met thermisch gelaste naden, maken de vloer volledig vloeistofdicht. De vloer is geschikt voor het verkrijgen van de Verklaring Vloeistofdichte Voorziening (VVV).

 • Stootbestendig en slijtvast

  Schuiven met spullen, rijden met voertuigen, karren of bureaustoelen en belasting door veelvuldig belopen: deze vloer kan er tegen. Ook bij zware omstandigheden gaat PVC lang mee. Een duurzame en kostenbesparende keuze.

 • Scheurbestendig en veerkrachtig

  Het sterke PVC van Boekhout Bedrijfsvloeren scheurt niet, ook niet na jaren intensief gebruik. Samen met de slijtvaste en stootbestendige eigenschappen maakt dit de vloer bijna onverwoestbaar, hygiënisch en veilig. PVC is door de dempende, veerkrachtige werking comfortabel en ondersteunend voor medewerkers die veel staand of lopend werk doen.

 • Snel gelegd en zwaar belastbaar

  De bedrijfsvloeren kunnen vaak in een dag worden gelegd. Uw nieuwe vloer is dezelfde dag nog te belopen. De vloer heeft een bijzonder hoge drukbelastbaarheid. Het is bestand tegen een zware inventaris en veelvuldige belasting van voertuigen en machines.

 • Geschikt voor elke dragende ondervloer

  Iedere ondervloer is geschikt voor een PVC bedrijfsvloer.

 • Bestand tegen veel logen, zuren en chemicaliën

  Het dikke en sterke PVC is bestand tegen de inwerking van veel chemische stoffen.

Zoekt u een vloer voor uw onderwijsinstelling, studentenvereniging, of studentenhuis die aan deze standaarden voldoet? Of heeft u vragen, behoefte aan extra informatie of een vrijblijvende offerte? Neem gerust contact met ons op. Naast de uitgebreide informatie die u op onze website vindt, kunt u de vloeren en toepassingsmogelijkheden ook komen bekijken in onze riante showroom in Nieuwegein.

Uw studentenruimte wordt snel en goed voorzien van een nieuwe vloer

Een onderwijsinstelling of studentenhuis kan niet zomaar dagenlang dicht, dat begrijpen wij. U wilt mogelijk ook niet vastzitten aan schoolvakanties als het gaat om het leggen van de vloer. Wij kunnen snel voor u aan de slag, eventueel gefaseerd leggen en garanderen daarnaast minimale hinder van onze vloerenexperts. Zij maken vooraf een gedetailleerd plaatsingsplan en stemmen dat volledig met uw wensen af.

Bezoek onze showroom

Onze vloeren zelf zien en uitproberen? Kom dan naar Nieuwegein. In onze grote vloeren showroom maakt u in een gastvrije setting kennis met wel 150 verschillende pvc bedrijfsvloeren.

Lees meer >

Een PVC studentproof vloer kan op iedere ondervloer worden aangebracht zonder ingewikkelde voorbereidingen. De PVC vloer kan na de minimale droogtijd direct worden belast. Ook is eenvoudige reiniging meteen vanaf het begin mogelijk.

 

Kortom: een ideale, stootbestendige en veilige vloer in korte tijd gelegd.

 

DOCUMENTEN

iconfinder 24 2133056 Magazine

iconfinder 24 2133056 Onderhoudsadvies

iconfinder 24 2133056 Bestekinformatie

iconfinder 24 2133056 Specificaties

Ik wil graag contact met Boekhout Bedrijfsvloeren