Reinigingsmiddel bestellen Zo gezegd, zo gelegd Offerte aanvragen Contact +31 88 171 75 00

Vloer verwijderen

Boekhout pvc vloeren gaan doorgaans direct over de oude ondervloer heen. Dit is daarom ook een uniek voordeel van de vloeistofdichte vloer. Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat uw vloer toch verwijdert dient te worden. Denk hierbij wanneer er vocht onder de vloer zit of dat de hechting niet meer goed is. Boekhout verwijderd kleine vloeren in eigen beheer en voor grote specifieke projecten werken wij met een ervaren partner in vloerverwijdering.

Egaliseren

Vloeistofdichte vloeren van Boekhout zijn ideaal om rechtstreeks over de oude vloer te plaatsen. Door het karakter van 1 centimeter massief pvc worden kleine oneffenheden opgevangen. Mocht uw vloer toch geëgaliseerd moeten worden verzorgt Boekhout dit ook voor u. Boekhout heeft verschillende top egalines in het assortiment waaronder ook extreem snel drogende egalines. Zo is uw vloer binnen no time weer beloopbaar!

Schuren

Voor een optimale hechting wordt de vloer grondig geschuurd. Dit gebeurt gelukkig geheel stofarm. Boekhout heeft meerdere schuurmachines in eigen beheer met elk hun eigen specialiteit. Elke goede bedrijfsvloer begint bij de basis. En dat is natuurlijk een goede hechting met de ondervloer!

Vochtpreventie

Boekhout vloeren zijn vloeistofdicht maar ook dampdicht. Dit betekent dat het geen vocht doorlaat naar de bodem maar ook geen vocht doorlaat vanuit de ondervloer. Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat u last heeft van optrekkend vocht vanuit uw oude (kelder)vloer. Gelukkig hebben wij hier speciale 2 componenten vochtschermen voor. Dit vochtscherm brengen wij aan onder onze vloeistofdichte vloer. Door dit speciale scherm creëren wij een gehele gesloten laag tussen de ondervloer en de nieuw te plaatsen vloer. Hierdoor blijft het optrekkend vocht onder deze laag en creëren we een duurzame opbouw voor uw bedrijfsvloer.

Vloer leggen

Na een goede voorbereiding begint de start. Namelijk het leggen van de vloer. Boekhout vloeistofdichte vloeren worden altijd verlijmd met de ondervloer. Dit gebeurt in een solide 2 componenten lijm voor optimale en langdurige hechting. Naast dat de tegels aan de ondervloer worden verlijmd wordt ook elke tegel aan elkaar verlijmd met een speciale pvc-lijm.

Vloer op maat maken

a het plaatsen van de hele vloertegels worden de overige vloertegels nauwkeurig op maat gezaagd. Moeiteloos worden obstakels uit de pvc-tegel gezaagd zodat elke tegel netjes aansluit op het obstakel. Natuurlijk worden deze tegels ook compleet verlijmd met de ondervloer én aan elkaar bevestigd middels pvc-lijm

Vloer voegen creëren

Zo! Na het plaatsen van alle vloertegels worden de voegen gecreëerd. De vloertegels liggen nu nog strak tegen elkaar maar met een speciale voegenfrees wordt nauwkeurig een rechte en duurzame voeg gezaagd. De vloer is 10 mm dik en de voeg wordt ongeveer 5 mm breed en diep.

Vloer voegen dicht smelten

Hier ontstaat de vloeistofdichte verbinding. Met een speciale lasmachine wordt er onder hoge temperatuur een pvc laskoord in de pvc vloer versmolten. Omdat dit beiden uit pvc bestaat smelten de koorden als 1 geheel met de vloer. Dit is een secuur werkje en benodigd de juiste machines met het nodige onderhoud. Boekhout is zich er van bewust dat deze handeling een zeer grote factor is van de duurzaamheid van het product. Daardoor werkt Boekhout enkel met de beste machines welke zeer zorgvuldig worden onderhouden en afgesteld.

Plinten

Het begint al ergens op te lijken. Nu de gehele vloer inclusief vloeistofdichte voegen zijn geplaatst is het tijd voor de plinten. Plinten worden niet altijd geplaatst maar zijn een optie. Met een opstaande pvc plint wordt een gehele vloeistofdichte bak gecreëerd waarbij ook de muuropgangen vloeistofdicht zijn. Handig met reinigen en ook lekker hufterproof!

Strippen en accessoires

Geen topvloer zonder de puntjes op de i. Onze strippencollectie omvat vrijwel alle voorkomende afwerkingen en is door de jaren heen perfect afgestemd op de behoefte van het gebruik. Ook kennen de meeste accessoires voor ons geen geheimen meer. Of dit nou inloopmatten, luikringen, logo tegels en gevarenpictogrammen is; wij hebben het!

Putdeksels

Boekhout vloeren blijven onder andere langer liggen dan andere vloeren door onze putdeksels! Klein, grote of middelmatige deksels; wij hebben ze allemaal! Door het Boekhout putdeksel concept heeft u een zeer solide aansluiting met uw huidige put. Hierdoor is de verbinding zeer duurzaam, hygienisch en bestaat er geen kans dat vocht via uw putaansluiting onder de mooie pvc-vloer loopt. Het is wel belangrijk dat de put gelijk staat afgesteld met de te bevloeren ondervloer. Omdat Boekhout vaak over uw oude ondervloer wordt gelegd hoeft u dus in 9 van de 10 gevallen niets met uw put te doen qua voorbereiding.

Kitten Boekhout vloer

De overige verbinding met wand en verdere opstakels worden gekit met een speciale kit. Dit gebeurt natuurlijk nadat alles goed gereinigd en geprimerd is. Dit is iets wat vaak over het hoofd wordt gezien bij het plaatsen van bedrijfsvloeren maar heeft een zeer nadelig effect voor uw hechting. Boekhout is altijd op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen en bieden daarom constant kwaliteit.

Vloerenafdekservice

Zo! Ons klusje zit er bijna op. Niets zo vervelend natuurlijk als een nieuw geplaatste vloer welke daarna permanent beschadigd wordt. Vaak wordt er na het plaatsen van de vloer nog volop geklust. Denkt u hierbij aan schilder- , stuuk, of tegelwerken. Vaak bent u als ondernemer druk met de verbouwing en heeft u geen controle op het beschermen van de vloer. Daarom hebben wij bij Boekhout een vloerenafdekservice. U heeft de mogelijkheid om de vloer door Boekhout te laten bedekken met speciale non wonen afdekmaterialen. U kunt dit in hoofdlijnen vergelijken met een ‘stucloper’ alleen dan professioneel en van een totaal andere samenstelling. 

Welkomstpakket

Wij hechten veel waarde aan een schone vloer en tevreden gebruikers. Daarom leveren wij geheel uit service oogpunt een welkomstpakket na het aanbrengen van de vloer. Hierin zitten onder andere 2 x een 5 liter reinigingsmiddel. 1 voor dagelijks schoonmaak en 1 flacon welke periodiek gebruikt kan worden of bij zware vervuiling. Ook vindt u hier alle onderhoudsadviezen en lees vooral het ‘Welkomstboekje’ door. Met enkele minuten leestijd leggen wij u precies uit wat wij hebben gedaan en hoe de aankomende uren eruit zien na het plaatsen van de vloer.

Direct, duidelijk, dichtbij!
100% vloeistofdicht: op iedere ondervloer!
Zo gezegd, zo gelegd!

Veelgestelde vragen

Hoe snel wordt de vloer gelegd?

Boekhout vloeren worden efficiënt gelegd. Dit betekent dat de vloer direct belastbaar is na installatie en dat we zelfs in fases kunnen werken. In kleine, bewerkelijke horecaruimtes leggen we doorgaans ongeveer 40 m² per dag, terwijl we in grotere ruimtes wel tot 200 m² per dag kunnen realiseren.

Na installatie, wanneer is onze vloeistofdichte vloer klaar voor gebruik?

Na installatie is de vloer direct beloopbaar en indien gewenst voorzichtig in te richten; alleen kitnaden bij wanden/objecten drogen trager. Eventueel is de vloer ook gefaseerd te leggen om sluitingstijd te minimaliseren.

Hoe dient u de ruimte op te leveren aan Boekhout?

We verwachten dat de ruimte leeg is en een schone, droge en draagkrachtige ondervloer heeft. Eventuele vloerverwarming moet het opstartprotocol hebben doorlopen. De ruimte moet toegankelijk zijn voor onze machines en apparatuur, en we vereisen minimaal een vloertemperatuur van 15 graden Celsius, voldoende water, verlichting en stroom (minimaal 230V/16A).

Klik hier voor meer veelgestelde vragen

Wilt u meer weten?

Indien u vragen heeft aan de hand van dit artikel kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij denken graag mee in uw situatie. Tevens kunt u een proefpakket aanvragen en het zelf uittesten of bekijk wat andere klanten over ons zeggen.

Richard van Vondel
Richard van Vondel Adviseur

Bel of mail mij gerust voor persoonlijk advies

  • Garagevloeren

  • Horecavloeren

  • HACCP-vloeren

  • Werkplaatsvloeren

Klik hier voor meer toepassingen