Reinigingsmiddel bestellen Zo gezegd, zo gelegd Offerte aanvragen Contact +31 88 171 75 00

Waarom kiezen voor een vloeistofdichte Boekhout PVC-vloer?

Er is een breed aanbod op het gebied van vloeistofdichte bedrijfsvloeren, waarbij het voor u in een oriënterende fase  lastig kan zijn een goede keuze te maken. We kunnen hier lang over vertellen en dat doen we ook met plezier. Toch houden we het liever overzichtelijk en zetten de belangrijkste voordelen voor u uiteen:

 • Hygiënisch
  De vloer is niet alleen vloeistofdicht. Het vormt middels de lastechnieken een naadloos geheel. Hierdoor voldoet het volledig aan de HACCP-voorwaarden.
 • Duurzaam, ook op termijn
  Duurzaamheid is een kenmerkende eigenschap van het materiaal PVC. Onze vloertegels worden middels recycling duurzaam vervaardigd. PVC is oersterk: het kan tegen bijna iedere vorm van zware, intensieve belasting.
Direct, duidelijk, dichtbij!
100% vloeistofdicht: op iedere ondervloer!
Zo gezegd, zo gelegd!

Technische informatie over onze vloeistofdichte vloeren

PVC heeft veel unieke eigenschappen. Hieronder een beknopt overzicht uit de uitgebreide lijst met specificaties.


 • Afmetingen
  De Boekhout vloeistofdichte vloertegels zijn 49x49 cm of 50x50 cm en 10 mm dik. Deze dikte zorgt ervoor dat de PVC-vloeren een sterk oppervlak hebben, geschikt voor zeer intensief gebruik en in industriële omgevingen.
 • Algemene eigenschappen
  De tegels zijn gemaakt van 100% gerecycled PVC en voorzien van een hygiënisch antislip oppervlak. De verlijming en de dikte van de vloer zorgen voor een uitstekende geluidsdemping en warmtebehoud. PVC is brandwerend. Voor extra vochtige en vette omgevingen zijn vloertegels beschikbaar met een extra hoge antislipwaarde.
 • Uiterlijke kenmerken
  PVC heeft van zichzelf een rustige, stijlvolle uitstraling. Onze PVC-vloertegels zijn naast zwart, grijs en antraciet in verschillende andere fraaie kleuren.

Kan een Boekhout vloeistofdichte PVC-vloer ook bij mij worden gelegd?

Goed nieuws voor u: PVC-vloertegels kunnen op vrijwel ieder type dekvloer worden aangebracht. Zelfs op hout en bestaande tegelvloeren, dit hoeft dus niet vooraf te worden verwijderd. Ook vloerverwarming is prima te combineren met PVC.

Boekhout zorgt dat de ondervloer eerst zo nodig wordt geprepareerd. Vaak is het voldoende de bestaande dekvloer op te schuren en oneffenheden te verwijderen. Waar nodig kan de ondervloer ook worden uitgevuld of geëgaliseerd en kan een vochtscherm worden toegevoegd. Na deze eventuele voorbereidingen kunnen de PVC-tegels worden aangebracht.

Ook wanden, trappen en sokkels werken wij vloeistofdicht af. Hetzelfde geldt voor afvoergoten en putdeksels. Soms zijn oplossingen op maat nodig, denk aan hoogteverschillen waarbij gebruik kan worden gemaakt van cementmortel, overgangsprofielen, trap/drempel bekledingen, tegels die van dun naar dik gaan onder de vloer etc.

Voordelen van een Boekhout vloeistofdichte vloer

Antislip, ook als de vloer nat is

Scheurbestendig & veerkrachtig

Direct & zwaar belastbaar

Hygiënisch & naadloos

Duurzaam over elke ondervloer gelegd

Stootbestendig & slijtvast

Bestand tegen veel logen, zuren & chemicaliën

Geluid & warmte isolerend

Toepassingen van vloeistofdichte Boekhout PVC-vloeren

Boekhout vloeistofdichte PVC-vloeren komen we tegen in bijna alle branches die vragen om een zwaar belastbare, vloeistofdichte en antislip ondergrond. Wij leggen voornamelijk in garages, werkplaatsen en in de horeca, zoals in (spoel-)keukens en bars. Niets is te gek: onze vloeren liggen in dierenpensions, zwembaden, sauna's, foodtrucks, aanhangers en zelfs in een windtunnel. Stuk voor stuk locaties waar men op zoek is naar een degelijke vloer die voldoet aan de daarvoor gestelde eisen.

Goed om te weten:

 • Met een Boekhout vloer kunt u voldoen aan de HACCP-richtlijnen op het gebied van voedselhygiëne in de horeca en binnen de levensmiddelenbranche.
 • U kunt een Verklaring Vloeistofdichte Voorziening (VVV-verklaring) aanvragen. Deze verklaring is verplicht als uw bedrijf met vloeistoffen werkt die bodembedreigend kunnen zijn. Bijvoorbeeld bij opslagruimtes voor chemisch stoffen, tankstations of garagebedrijven. Onze thermisch dichtgelaste vloeren voldoen volledig aan de hiervoor gestelde richtlijnen.
 • Boekhout kunt u waar nodig adviseren bij het vereiste inspectie- en goedkeuringstraject voor een VVV-verklaring.

Veelgestelde vragen

Wat is de prijs van een Boekhout vloer?

De prijzen van een Boekhout vloer variëren door verschillende factoren zoals productiesnelheid, voorbereiding, toegankelijkheid en vloertype. Gebruik onze online prijzentool en ontvang direct per e-mail uw persoonlijke richtprijs, samen met handige tips en informatie!

Na installatie, wanneer is onze vloeistofdichte vloer klaar voor gebruik?

Na installatie is de vloer direct beloopbaar en indien gewenst voorzichtig in te richten; alleen kitnaden bij wanden/objecten drogen trager. Eventueel is de vloer ook gefaseerd te leggen om sluitingstijd te minimaliseren.

Kan Boekhout PVC op elke ondervloer geplaatst worden?

Boekhout PVC-vloeren zijn geschikt voor vrijwel elke ondergrond, zoals hout, gips, tegels, staal en alle andere meest voorkomende ondervloeren. Onze PVC-vloeren blijven vloeistofdicht, stevig en behouden hun vorm, zelfs als de ondervloer beweegt of krimpt.

Klik hier voor meer veel gestelde vragen

Wat kost een vloeistofdichte Boekhout PVC-vloer?

U heeft snel antwoord op deze vraag met onze handige online rekentool. Liever advies op maat? Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Leuk om te weten: Boekhout PVC-vloertegels worden vervaardigd uit gerecycled PVC met een zeer lange levensduur. Met het juiste (eenvoudig) onderhoud bent u verzekerd van een sterke werkvloer die ook op termijn dezelfde degelijkheid behoud. Onze vakmensen plaatsen de vloertegels efficiënt zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Dit zorgt voor beperkt snijverlies, u betaalt dus niet meer dan nodig is. Benieuwd naar onze werkwijze?

Kortom, de aanschaf van een PVC-bedrijfsvloer is een investering waarmee u op termijn het voordeligst uit bent. Dit is in de praktijk net zo mooi als het klinkt! Nog niet helemaal overtuigd? Onze vele tevreden klanten zullen uw twijfel wegnemen. Informeer bij ons naar een bedrijf bij u in de buurt, waar u zelf een kijkje kunt nemen.

Richard van Vondel
Richard van Vondel Adviseur

Bel of mail mij gerust voor persoonlijk advies

 • Horecavloeren

 • HACCP-vloeren

 • Industriële vloeren

 • Laboratoriumvloeren

Klik hier voor meer toepassingen