Reinigingsmiddel bestellen Zo gezegd, zo gelegd Offerte aanvragen Contact +31 88 171 75 00

Wat u niet wist over rubberwood

Over het algemeen staat deze boomsoort bekend om de rubberproductie. Onder natuurlijke omstandigheden worden deze bomen tussen de 30 á 40 meter hoog. De geplante bomen worden slechts 3 tot 5 meter hoog. Na ongeveer 7 jaar wordt er voor het eerst latex getapt.

Eigenschappen van rubberwood

De bomen voor de rubberproductie zijn geplant in Zuidoost- Azië en West- Afrika. Het natuurlijke rubberwood groeit in het Amazonegebied. De rubberwood, of ook wel seringueria, heeft een matig grove nerf met rechte draden en soms een aantal kruisdraden. Vers hout is bijna wit en wordt naarmate het droogt lichtgeel tot strogeel. Een voorbeeld van een PVC strook die een rubberwood motief heeft is Hengelo.

Direct, duidelijk, dichtbij!
Luxe uitstraling, eenvoudig onderhoud!
Zo gezegd, zo gelegd!

Wilt u meer weten?

Heeft u na het lezen van bovenstaande nog vragen? Wij staan u graag te woord om u nog gerichter te informeren. Bel of mail en u heeft in de meeste gevallen dezelfde werkdag nog antwoord. Wilt u liever advies op maat? Maak een afspraak en wij komen bij u langs voor vrijblijvend advies. Ook is het mogelijk om een gratis proefpakket aan te vragen.

Richard van Vondel
Richard van Vondel Adviseur

Bel of mail mij gerust voor persoonlijk advies

  • Beautysalon-vloeren

  • Kantoorvloeren

  • Kapsalonvloeren

  • Restaurantvloeren design

Klik hier voor meer toepassingen