Reinigingsmiddel bestellen Zo gezegd, zo gelegd Offerte aanvragen Contact +31 88 171 75 00

Waarom kiezen voor een design PVC-bedrijfsvloer?

Een design PVC-vloer (ook wel PVC-strokenvloer of vinylstrokenvloer genoemd) is geschikt voor bedrijfsruimten die u een warme en sfeervolle uitstraling wilt geven. Er zijn veel verschillende soorten PVC uitstralingen waar u uit kunt kiezen. Met name de houtdesigns, die niet van echt te onderscheiden zijn, worden veel gekozen voor een uitnodigende en comfortabele ruimte.

Het grootste voordeel van PVC ten opzichte van vloersoorten met een vergelijkbare, huiselijke uitstraling, zoals bijvoorbeeld laminaat, is de slijtvastheid. Daarnaast zijn er veel verschillende legverbanden mogelijk. De PVC-stroken worden gemaakt van gerecycled PVC en gaan jarenlang mee, zonder een ingewikkeld en duur onderhoudsplan. Kiest u voor duurzaamheid, dan kiest u voor PVC.

Direct, duidelijk, dichtbij!
Luxe uitstraling, eenvoudig onderhoud!
Zo gezegd, zo gelegd!

Technische informatie over onze designvloeren

Er zijn drie typen designvloeren, met ieder unieke eigenschappen, voordelen en nadelen:

 • Dry back / verlijmd
 • Looselay
 • Click PVC

Alle drie designvloertypen zijn stootvast, duurzaam en vochtbestendig*. Ze zijn in vele designs verkrijgbaar met zowel houtlook als een natuurstenen uitstraling. Daarnaast is het mogelijk om de designvloeren in verschillende motieven te leggen. Alle soorten design PVC zijn toepasbaar bij vloerverwarming. Ook hebben ze gemeen dat de ondergrond geluiddempend is: u ervaart weinig tot geen loopgeluiden of hinderlijke ratelgeluiden van rijdende wieltjes. Kortom, deze stijlvolle vloeren toveren uw ruimte om tot een warme, representatieve omgeving met hoog werkcomfort.

*Dit is niet hetzelfde als vloeistofdicht. Zoekt u een ondervloer die volledig vloeistofdicht is? Kijk dan bij ons aanbod in vloeistofdichte PVC-tegels.

Dry back / verlijmde PVC-designvloer
Deze design PVC-bedrijfsvloer wordt veruit het meest verkocht. Doordat het PVC rechtstreeks met de ondergrond wordt verlijmd, is uw vloer nog beter bestand tegen een stootje.

De PVC-stroken zijn slechts 2,5 mm dik en hebben daardoor een geëgaliseerde ondergrond nodig. Om dit te bereiken is voorbewerking noodzakelijk. Dit wordt door de vakmannen van Boekhout verzorgd; hier heeft u zelf geen omkijken naar.

De legprocedure in een notendop:

 • Schuren en ontdoen van uitstekende elementen
 • Primeren
 • Egaliseren (cement of gips af te stemmen op de ondervloertypen)
 • Designvloer aanbrengen en verlijmen met een speciale PVC lijm

Looselay
Een looselay PVC-vloer is dikker (5 mm) dan dry back (2,5 mm). Het voordeel van deze zwaardere planken is dat ze zonder lijm worden geplaatst. Hoewel ook hiervoor een vlakke ondergrond is vereist, kan looselay iets meer oneffenheden in de ondervloer opvangen. Doordat ze niet verlijmd worden, worden ze ook bij projecten geplaatst waar de ondervloer niet mag worden aangetast, zoals monumentale panden. Een ander voordeel is dat dit type bedrijfsvloer mee te verhuizen is.

Click PVC
Click PVC is verglijkbaar met looselay: de vloer wordt niet verlijmd. Deze planken worden in elkaar geklikt en kunnen nog wat meer oneffenheden en speling aan. Bij bijvoorbeeld een houten verdiepingsvloer is Click PVC aan te raden. Op een dergelijke vloer is egaliseren vaak lastig en is er voor looselay te veel speling in de ondervloer.

Contact en vraag offerte aan!

Wat zijn de voordelen van een design PVC-bedrijfsvloer?

 • Lange levensduur en slijtvast
 • Geluiddempend en stil
 • Allergie-verlagend
 • Veel representatieve designs en kleuren
 • Eenvoudig te reinigen en hygiënisch
 • Geschikt voor vloerverwarming
 • Voelt warm en comfortabel aan
 • Vlek- en afdrukbestendig
 • Goed bestand tegen vocht
 • Makkelijk vervangen van onverhoopt beschadigde stroken

Veelgestelde vragen

Kan ik de vloer in de toekomst eenvoudig verwijderen?

De click- en looselay-varianten kunnen gemakkelijk worden gedemonteerd. De lijmvariant is iets lastiger en vereist meestal een professionele 'vloerenstripper' voor verwijdering.

Is een pvc designvloer vloeistofdicht?

Nee, de vloer is niet vloeistofdicht. Wel is de vloer waterbestendig, wat betekent dat vocht niet in de pvc-planken kan trekken. Het is echter niet geschikt voor ruimtes waar veel vloeistoffen worden gemorst, zoals professionele keukens of discotheken. Het is wel ideaal voor gebruik in restaurants en feestzalen. Onze adviseurs kunnen u meer informatie geven over geschikte toepassingen.

Wat is de prijs van een Boekhout vloer?

De prijzen van een Boekhout vloer variëren door verschillende factoren zoals productiesnelheid, voorbereiding, toegankelijkheid en vloertype. Gebruik onze online prijzentool en ontvang direct per e-mail uw persoonlijke richtprijs, samen met handige tips en informatie!

Klik hier voor meer veel gestelde vragen

Is design PVC geschikt voor mijn bedrijf?

Zoekt u een vloer met een representatieve uitstraling, die uw bedrijfsruimte tot een comfortabele omgeving maakt? Wilt u graag een houten vloer, zonder het tijdrovende onderhoud? Dan is design PVC de meest ideale en voordelige keuze. Kijk ook bij onze meest voorkomende toepassingen en de referenties op maat van onze vele tevreden klanten om u te laten inspireren. Met de handige rekentool kunt u vast een schatting maken van de aanschafkosten.

Hierboven heeft u al kunnen lezen welk type design PVC het best bij uw ondervloer past. Bent u nog niet zeker van uw keuze? Neem contact met ons op voor een gratis proefpakket of advies op maat.

Wordt uw vloer blootgesteld aan extreme belasting, zoals het gebruik van machines en heftrucs? Of werkt u met vloeistoffen en/of chemicaliën? Kijk dan naar de mogelijkheden van een vloeistofdichte bedrijfsvloer.

Richard van Vondel
Richard van Vondel Adviseur

Bel of mail mij gerust voor persoonlijk advies

 • Onderwijsvloeren

 • Restaurantvloeren design

 • Schoolvloeren

 • Winkelvloeren

Klik hier voor meer toepassingen