Restvochtpreventie van Boekhout

Voorafgaand aan het plaatsen van uw vloer zorgen we ook voor de eventuele restvochtpreventie. Restvochtpreventie is nodig als de dekvloer nog te vochtig is, terwijl de aangebrachte vloerbedekking het vocht juist tegenhoudt. In dat geval kan het vocht in de vloer nergens ontsnappen en verdampen. Het resultaat is dat het vocht de lijm aantast en dat door verzeping van de lijm de vloer minder goed hecht of zelfs helemaal loslaat. Dat is uiteraard niet de bedoeling en daarom zijn restvocht preventiemaatregelen nodig.

Oorzaken van restvocht in de dekvloeren

Hoe komt dat restvocht eigenlijk in uw dekvloer terecht? Dat kan op verschillende manieren. Bij nieuwbouw hebben we tegenwoordig minder geduld en is er minder tijd om bouwmaterialen lang te laten drogen. Dat betekent dat vocht niet de tijd krijgt te verdampen en bijvoorbeeld nog niet uit een betonvloer is verdwenen als men de vloerbedekking al gaat plaatsen. Bij bestaande bouw is er ook nog de kans dat vocht uit de bodem omhoog wordt gezogen – de capillaire werking van steen en beton - en op die manier de dekvloeren intrekt. Het effect is in beide gevallen een dekvloer met een te hoog vochtigheidspercentage. Voordat we onze pvc vloeren kunnen plaatsen, moeten we daar eerst iets aan doen. Er zijn gelukkig verschillende restvochtpreventiemaatregelen mogelijk.

Wat houdt restvochtpreventie in?

Bij restvochtpreventie zorgen we dat een vochtwerend middel (een zogeheten vochtscherm) wordt aangebracht voordat we de pvc vloerbedekking gaan aanbrengen. Het resultaat is dan een dekvloer waaruit geen vocht meer omhoog kan komen en waarop de pvc vloer zonder risico kan worden vastgelijmd.

 

Vraag over een vloer?

Bezoek onze showroom

Onze vloeren zelf zien en uitproberen? Kom dan naar Nieuwegein. In onze grote vloeren showroom maakt u in een gastvrije setting kennis met wel 150 verschillende pvc bedrijfsvloeren.

Lees meer >

Boekhout restvochtpreventie

Voorafgaand aan de installatie van uw nieuwe vloeren analyseren we uiteraard de situatie ter plekke. We doen onderzoek naar de gesteldheid van de dekvloer en dan met name de vochtigheid ervan. Als we merken dat het vochtpercentage te hoog is om een goede en duurzame hechting van de pvc vloer te garanderen, zullen we het aanbrengen van een vochtscherm adviseren. Boekhout maakt onder andere gebruik van professionele Uzin vochtschermen. Door die op de vloer aan te brengen, zorgen we dat er geen vocht omhoog kan trekken in de nieuwe lijmlaag van de pvc vloer. U bent dus gegarandeerd van een goed hechtende pvc vloer die ook op langere termijn stevig vast blijft zitten.

 

DOCUMENTEN

iconfinder 24 2133056 Magazine

iconfinder 24 2133056 Onderhoudsadvies

iconfinder 24 2133056 Bestekinformatie

iconfinder 24 2133056 Specificaties

Ik wil graag contact met Boekhout Bedrijfsvloeren