Reinigingsmiddel bestellen Zo gezegd, zo gelegd Offerte aanvragen Contact +31 88 171 75 00

Waarom kiezen voor PVC-vloertegels in een werkplaats?

In de wereld van bedrijfsvloeren is het aanbod enorm, daarom is het belangrijk om u goed te informeren. Iedere ondergrond kent weer voor-en nadelen. Vloeistofdichte PVC-vloertegels combineren alle voordelen in één vloer, met als belangrijkste eigenschap dat PVC tegen bijna alle werkzaamheden bestand is, zelfs lichte laswerkzaamheden. Bij zwaardere laswerkzaamheden wordt, net als bij de meeste andere vloersoorten, een lasdeken geadviseerd. Het sterke PVC is daarnaast kras- en slijtvast. Mocht er in een uitzonderlijk geval toch blijvende schade ontstaan, dan kan de vloer eenvoudig gerepareerd worden.

Een andere reden waarom PVC een goede keuze is, is dat het de werkomgeving veraangenaamd. In een werkplaats wordt nou eenmaal niet stil gewerkt. PVC absorbeert de weerkaatsing van geluiden, waardoor hinderlijke en schelle geluiden worden gedempt.

Wilt u graag het materiaal zelf voelen? Vraag dan het gratis proefpakket aan. Benieuwd wat anderen die u voorgingen zeggen over onze vloeren en werkwijze? Check het bij onze vele reviews.

Direct, duidelijk, dichtbij!
100% vloeistofdicht: op iedere ondervloer!
Zo gezegd, zo gelegd!

De belangrijkste eigenschappen van de ideale werkplaatsvloer

Voor een werkplaatsvloer die tegen een zware belasting moet kunnen, worden de losse PVC-tegels naadloos verlijmd met de ondervloer. Dit in combinatie met de natuurlijke eigenschappen van PVC zorgt voor een ijzersterke, vloeistofdichte ondergrond. De belangrijkste eigenschappen hebben we voor u uitgelicht. Dit is slechts een greep uit een lange lijst met voordelen. Het volledige overzicht vindt u op onze uitgebreide informatiepagina.

 • Geluiddempend
  Een PVC-werkplaatsvloer is veerkrachtig en absorbeert geluid, in plaats van het te weerkaatsen. Ook bij in- en uitrijdende heftrucks, zware machines, trillende installaties of vallend gereedschap merkt u dit effect.
 • Vloeistofdicht
  Van olie en vetten tot koelvloeistof, het is belangrijk dat er niets weglekt naar andere ruimtes of de bodem. Onze vloeren zijn volledig vloeistofdicht, tot in de kleinste naden en randen en staan hiermee garant voor de vloeistofdichtheidsnorm (VVV). Om volledig vloeistofdicht te zijn worden ze naadloos door ons opgeleverd.
 • Stootbestendig en slijtvast
  U heeft niets aan een werkvloer die snel slijt, krast of scheurt bij zware belasting. PVC is van nature bijna onverwoestbaar. Uw werkplaatsvloer kan tegen extreme belasting en is daarmee ook nog eens een duurzame, op termijn voordelige aankoop.
 • Eenvoudig en snel te reinigen
  Een zwaar bevuilde vloer kan onveilig en onhygiënisch zijn. Vloeistofdichte PVC-vloertegels zijn makkelijk te reinigen, dit zorgt voor veiligheid, comfort en een professionele uitstraling.

Contact en vraag offerte aan!

Voordelen van een Boekhout werkplaatsvloer

Antislip, ook als de vloer nat is

Scheurbestendig & veerkrachtig

Direct & zwaar belastbaar

Hygiënisch & naadloos

Duurzaam over elke ondervloer gelegd

Stootbestendig & slijtvast

Bestand tegen veel logen, zuren & chemicaliën

Geluid & warmte isolerend

Veelgestelde vragen

Wat is de prijs van een Boekhout vloer?

De prijzen van een Boekhout vloer variëren door verschillende factoren zoals productiesnelheid, voorbereiding, toegankelijkheid en vloertype. Gebruik onze online prijzentool en ontvang direct per e-mail uw persoonlijke richtprijs, samen met handige tips en informatie!

Na installatie, wanneer is onze vloeistofdichte vloer klaar voor gebruik?

Na installatie is de vloer direct beloopbaar en indien gewenst voorzichtig in te richten; alleen kitnaden bij wanden/objecten drogen trager. Eventueel is de vloer ook gefaseerd te leggen om sluitingstijd te minimaliseren.

Kan Boekhout PVC op elke ondervloer geplaatst worden?

Boekhout PVC-vloeren zijn geschikt voor vrijwel elke ondergrond, zoals hout, gips, tegels, staal en alle andere meest voorkomende ondervloeren. Onze PVC-vloeren blijven vloeistofdicht, stevig en behouden hun vorm, zelfs als de ondervloer beweegt of krimpt.

Klik hier voor meer veelgestelde vragen

Uw werkplaatsvloer ligt er snel en goed geplaatst

Wij houden niet van loze beloftes en willen voor u als klant en voor onszelf als uitvoerenden dat u straks met een tevreden gevoel over uw werkplaats loopt. Onze jarenlange ervaring en heldere visie zorgen voor een eerlijk advies, uitgebreide informatie, een strakke planning en open communicatie. Dit betekent tijd- en kostenbesparing voor beide partijen en minimale hinder tijdens het leggen voor uw werkplaatspersoneel.

Een PVC-werkplaatsvloer kan op iedere ondervloer worden aangebracht zonder ingewikkelde voorbereidingen. Indien gewenst kunnen wij de PVC-tegels gefaseerd leggen, zo kunt u uw werkplaats gedeeltelijk in bedrijf houden, terwijl de vakmannen van Boekhout de vloer leggen. Een PVC-werkplaatsvloer kan na de minimale droogtijd direct worden belast. U heeft in korte tijd een perfect verlijmde vloer met vanzelfsprekend volledige garantie.

Ook in de periode na plaatsing staan wij voor u klaar voor eventuele vragen en opmerkingen. Heeft u geen vragen? We nemen sowieso nog even contact op om te informeren hoe de vloer u bevalt. Daarnaast ontvangt u een welkomstpakket met daarin alles wat u nodig heeft voor het juiste onderhoud. 

Wilt u de investering voor een Boekhout vloer in uw werkplaats berekenen?

U heeft snel antwoord op deze vraag met onze handige online rekentool. Liever advies op maat? Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Richard van Vondel
Richard van Vondel Adviseur

Bel of mail mij gerust voor persoonlijk advies

 • Ateliervloeren

 • Brandweerkazerne vloeren

 • Garagevloeren

 • Industriële vloeren

Klik hier voor meer toepassingen