Reinigingsmiddel bestellen Zo gezegd, zo gelegd Offerte aanvragen Contact +31 88 171 75 00

Waarom kiezen voor vloeistofdichte PVC-praktijklokaalvloer van Boekhout?

Met onze jarenlange ervaring in het leggen van vloeistofdichte vloeren, weten wij dat het zich keer op keer bewijst als oersterke, robuuste ondergrond in praktijkruimtes waar flink wordt gewerkt. PVC-tegels zijn niet alleen sterk, maar ook veerkrachtig en flexibel en bestand tegen nagenoeg alle invloeden van buitenaf.

U wilt voor uw leerlingen een praktijklokaal waar ze onbeperkt kunnen leren, proberen en experimenteren, zonder dat ze gevaar lopen of ongemakken ondervinden. Een PVC-tegelvloer blijft ook in natte toestand antislip, werkt brandvertragend en heeft een prettige, geluiddempende werking.

De vloer van het praktijklokaal moet vaak, intensief en nat gereinigd kunnen worden. Omdat onze praktijklokaalvloeren vloeistofdicht zijn, wordt voorkomen dat gemorste stoffen naar andere ruimtes lekken of in de bodem terechtkomen. Eventuele gemorste stoffen kunnen eenvoudig worden opgeruimd. We lassen de naden tussen de PVC-tegels thermisch dicht, zodat nergens vuil kan achterblijven op de vloer. Met een praktijkvloer van Boekhout kunt u ook voldoen aan de vloeistofdichtheidsnorm VVV (Verklaring Vloeistofdichte Voorziening).

Direct, duidelijk, dichtbij!
100% vloeistofdicht: op iedere ondervloer!
Zo gezegd, zo gelegd!

PVC is ideaal als vloertoepassing in een praktijklokaal

 • Geluiddempend
  PVC heeft van nature geluiddempende eigenschappen. Het lawaai dat uw enthousiaste leerlingen produceren wordt gedempt.
 • Antislip
  PVC heeft een harde, antislip toplaag. Deze laag blijft ook in natte toestand antislip, zelfs als er wordt gemorst met oliën of vetten. Vanzelfsprekend dienen deze wel van de vloer worden verwijderd om de vloer in goede toestand te houden.
 • Stoot- en slijtvast
  PVC laat geen afdrukken achter van tafels, stoelen, ook niet als hiermee wordt geschoven. Onze vloertegels zijn ook bestand tegen veelvuldig belopen, zonder sporen achter te laten. Ook wanneer er in uw praktijklokaal wordt gewerkt met gereedschappen, is de vloer hiertegen bestand.
 • Bestand tegen zware belasting en chemische middelen
  PVC is oersterk en bestand tegen de intensieve belasting waaronder een praktijklokaal gebukt gaat. Prettige bijkomstigheid is dat u hiermee een duurzame aankoop doet. PVC is daarbij goed en eenvoudig te reinigen, uw vloer blijft dus als nieuw, ook bij zware belasting.

Uw leerlingen maken intensief gebruik van de praktijklokalen en dat is ook precies waarvoor ze zijn bedoeld. Uw vloer moet dus niet alleen studentproof zijn, maar ook de duurzaamheid hebben om jarenlang belast te worden door gereedschap, zware materialen en machines. Het hoogwaardige, door recycling vervaardigde PVC in onze vloeren garandeert een vloer die er ook op lange termijn nog steeds goed uitziet en zijn eigenschappen behoudt. Heeft u hierover vragen? Neem contact met ons op of neem eens een kijkje bij de ervaringen van andere klanten.

Contact en vraag offerte aan!

Voordelen van een Boekhout praktijklokaalvloer

Antislip, ook als de vloer nat is

Scheurbestendig & veerkrachtig

Direct & zwaar belastbaar

Hygiënisch & naadloos

Duurzaam over elke ondervloer gelegd

Stootbestendig & slijtvast

Bestand tegen veel logen, zuren & chemicaliën

Geluid & warmte isolerend

Veelgestelde vragen

Wat is de prijs van een Boekhout vloer?

De prijzen van een Boekhout vloer variëren door verschillende factoren zoals productiesnelheid, voorbereiding, toegankelijkheid en vloertype. Gebruik onze online prijzentool en ontvang direct per e-mail uw persoonlijke richtprijs, samen met handige tips en informatie!

Na installatie, wanneer is onze vloeistofdichte vloer klaar voor gebruik?

Na installatie is de vloer direct beloopbaar en indien gewenst voorzichtig in te richten; alleen kitnaden bij wanden/objecten drogen trager. Eventueel is de vloer ook gefaseerd te leggen om sluitingstijd te minimaliseren.

Kan Boekhout PVC op elke ondervloer geplaatst worden?

Boekhout PVC-vloeren zijn geschikt voor vrijwel elke ondergrond, zoals hout, gips, tegels, staal en alle andere meest voorkomende ondervloeren. Onze PVC-vloeren blijven vloeistofdicht, stevig en behouden hun vorm, zelfs als de ondervloer beweegt of krimpt.

Klik hier voor meer veelgestelde vragen

Een betaalbare vloer voor uw praktijklokaal, snel en professioneel gelegd

Boekhout heeft als grote bedrijfsvloerenspecialist een uitstekende inkooprelatie met de grote producenten en kan uw praktijkvloer daarom leveren met een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Benieuwd hoe voordelig dat is? Gebruik onze handige rekentool voor een kostenindicatie van uw investering of maak een afspraak voor gericht advies.

De kwaliteit van de gebruikte materialen staat garant voor een bijzonder lange levensduur en lage onderhoudskosten. Met een vloeistofdichte PVC-tegelvloer in uw praktijklokalen bent u verzekerd van een kostenefficiënte, tijdloze en eenvoudig te reinigen vloer. Wilt u ook andere ruimtes in de school van nieuwe vloer voorzien? Bekijk de mogelijkheden van design PVC in uw school.

De vloer kan zonder ingewikkelde voorbehandelingen over bijna iedere ondervloer worden aangebracht. Omdat de vloer slechts een minimale droogtijd heeft, zijn onze praktijkvloeren bijna direct na het aanleggen klaar voor gebruik tijdens de praktijklessen. Bekijk hier onze werkwijze.

Na plaatsing ontvangt u van ons een welkomstpakket met daarin alles voor een goede start. Wij nemen na enige tijd graag nog even contact met u op om te informeren hoe de vloer u bevalt en of u nog opmerkingen of vragen heeft. Kortom: goede service tot en met de nazorg!

Wilt u de investering voor een Boekhout vloer in uw praktijklokaal berekenen?

U heeft snel antwoord op deze vraag met onze handige online rekentool. Liever advies op maat? Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Richard van Vondel
Richard van Vondel Adviseur

Bel of mail mij gerust voor persoonlijk advies

 • Ateliervloeren

 • Keukenvloeren

 • Onderwijsvloeren

 • Werkplaatsvloeren

Klik hier voor meer toepassingen