Reinigingsmiddel bestellen Zo gezegd, zo gelegd Offerte aanvragen Contact +31 88 171 75 00

Op zoek naar een geschikte vloer voor een laboratorium?

In een laboratorium, waar wordt gevraagd om kwalitatief hoogstaande vloeren, kunt u geen genoegen nemen met een vloer die niet volledige aan alle kwaliteitseisen voldoet. Mogelijk bent op zoek naar een vloer met specifieke eigenschappen.

Een Boekhout laboratoriumvloer combineert alle meest gevraagde vloereigenschappen in één vloer en is daarbij ook nog eens duurzaam vervaardigd. Omdat verschillende kleuren PVC-tegels kunnen worden gecombineerd, is het mogelijk om uw laboratoriumvloer een combinatie van verschillende kleuren en belijning geven. Hiermee kunt u bijvoorbeeld afdelingen, looproutes en werkplekken markeren.

Direct, duidelijk, dichtbij!
100% vloeistofdicht: op iedere ondervloer!
Zo gezegd, zo gelegd!

De meeste gevraagde eigenschappen uitgelicht

Een laboratoriumvloer dient aan strikte eisen te voldoen, vaak ook met bijbehorend keurmerk of verklaring. Onze vloeren kunnen daarin voorzien. Het volledige overzicht van eigenschappen vindt u op onze pagina over vloeistofdichte bedrijfsvloeren.

 • Hygiënisch
  De bedrijfsvloeren van Boekhout zijn ideaal voor een HACCP-vloer. De vloer voldoet aan de eisen die benodigd zijn voor een HACCP-keurmerk.
 • Vloeistofdicht (VVV-verklaring)
  Dankzij de thermische lasnaden worden de vloertegels volledig vloeistofdicht gelegd. Water of chemische en biologische vloeistoffen kunnen niet weglekken naar de bodem (VVV).
 • Scheurbestendig
  PVC is bestand tegen extreme omstandigheden, zoals grote temperatuurverschillen, rollen met werkkarren of stoelen, of gebruik van zware machines. De vloeistofdichtheid blijft gewaarborgd, ook bij intensief gebruik.
 • Bestand tegen veel logen, zuren en chemicaliën
  PVC heeft als kenmerk dat het bestand is tegen onverhoopt morsen met veel soorten chemische middelen. Daarbij is het wel van belang dat gemorste middelen worden verwijderd van het oppervlak.

Contact en vraag offerte aan!

Voordelen van een Boekhout labaratoriumvloer

Antislip, ook als de vloer nat is

Scheurbestendig & veerkrachtig

Direct & zwaar belastbaar

Hygiënisch & naadloos

Duurzaam over elke ondervloer gelegd

Stootbestendig & slijtvast

Bestand tegen veel logen, zuren & chemicaliën

Geluid & warmte isolerend

Veelgestelde vragen

Wat is de prijs van een Boekhout vloer?

De prijzen van een Boekhout vloer variëren door verschillende factoren zoals productiesnelheid, voorbereiding, toegankelijkheid en vloertype. Gebruik onze online prijzentool en ontvang direct per e-mail uw persoonlijke richtprijs, samen met handige tips en informatie!

Na installatie, wanneer is onze vloeistofdichte vloer klaar voor gebruik?

Na installatie is de vloer direct beloopbaar en indien gewenst voorzichtig in te richten; alleen kitnaden bij wanden/objecten drogen trager. Eventueel is de vloer ook gefaseerd te leggen om sluitingstijd te minimaliseren.

Kan Boekhout PVC op elke ondervloer geplaatst worden?

Boekhout PVC-vloeren zijn geschikt voor vrijwel elke ondergrond, zoals hout, gips, tegels, staal en alle andere meest voorkomende ondervloeren. Onze PVC-vloeren blijven vloeistofdicht, stevig en behouden hun vorm, zelfs als de ondervloer beweegt of krimpt.

Klik hier voor meer veelgestelde vragen

Waarom adviseren wij PVC voor uw laboratorium?

PVC-vloeren worden nogal eens verward met rubbervloeren. Hoewel er veel overeenkomsten zijn, kiezen wij bij toepassing in een laboratorium voor de voordelen van PVC. De vloeren zijn gemaakt van 100% gerecycled PVC.

PVC is vele malen sterker, duurzamer en beter bestand tegen slijtage dan de standaard rubbervloer. Dit betekent voor u een milieuvriendelijke en voordelige keuze. PVC is in vele kleuren en stijlen beschikbaar. U kunt kiezen voor een vloer die volledig aansluit bij wensen en eventueel voorzien van een logo.

Wilt u meer weten over het verschil tussen rubber en PVC of de mogelijkheden op maat? Neem gerust contact op, wij informeren en helpen u graag.

Service en een snelle levering

Een laboratoriumvloer kan doorgaans kort na het bestellen worden geleverd. Wij werken snel volgens een met u afgestemd plaatsingsplan. Dankzij onze jarenlange ervaring en efficiënte werkwijze ondervindt u minimale hinder bij het leggen van de vloer.

Een PVC-vloer kan op iedere ondervloer worden aangebracht zonder ingewikkelde voorbereidingen. Uw laboratoriumvloer kan na de minimale droogtijd direct worden belast. U krijgt na afloop een welkomstpakket, met daarin alles voor een goede start en onderhoud van uw laboratoriumvloer. Ook nemen wij graag nog even kort contact met u op om te informeren of alles naar wens is.

Wilt u de investering voor een Boekhout vloer in uw laboratorium berekenen?

U heeft snel antwoord op deze vraag met onze handige online rekentool. Liever advies op maat? Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Richard van Vondel
Richard van Vondel Adviseur

Bel of mail mij gerust voor persoonlijk advies

 • Apotheekvloeren

 • Gezondheidszorg vloeren

 • HACCP-vloeren

 • Magazijnvloeren

Klik hier voor meer toepassingen