Reinigingsmiddel bestellen Zo gezegd, zo gelegd Offerte aanvragen Contact +31 88 171 75 00

Vloeropties voor uw professionele keuken

Onderscheid tussen de vloeropties

Per vloer zullen we beknopt enkele specifieke voor- en nadelen ten opzichte van elkaar benoemen. Wilt u dieper in de materie duiken? Stuur ons een berichtje en wij helpen u graag.

Epoxy en polyurethaan gietvloeren

+ Naadloos en hygiënisch
+ Uitgebreid kleurenpalet beschikbaar
- Glad en kan gevoelig zijn voor zware impact
- Periodieke vernieuwing van de toplaag nodig

Vloeistofdichte PVC-vloeren

+ Zeer duurzaam en staat erg comfortabel
+ Antislip & kan over elke ondervloer geplaatst worden
- Minder geschikt tegen blootstelling extreem hete temperaturen 
- Beperkter in kleurkeuze

Troffelvloeren

+ Veiligheid door antislip eigenschappen
+ Hoge weerstand tegen mechanische belasting
- Hardheid kan oncomfortabel zijn voor langdurig staand werk
- Sneller kans op scheuren en butsen

Keramische tegels

+ Uitzonderlijk duurzaam en krasbestendig
+ Geschikt voor zeer hoge temperaturen
- Glad en meer eisen ondervloer
- Voegen vereisen extra aandacht bij reiniging

Direct, duidelijk, dichtbij!
100% vloeistofdicht: op iedere ondervloer!
Zo gezegd, zo gelegd!

Hoe bepaal ik welke vloer geschikt is?

Om de ideale vloer voor uw situatie te kiezen, is het belangrijk om uw prioriteiten te overwegen, zoals budget, veiligheidseisen, en de verwachte levensduur van de vloer.

Denk aan de volgende aspecten:

 • Fase van de onderneming en budgetoverwegingen
 • Toekomstperspectief van uw onderneming
 • Eigendomssituatie (koop of huur)
 • Belang van werkveiligheid
 • Uitstraling en impressie
 • Voortzetting van de werkzaamheden tijdens de vloerinstallatie


Fase van de onderneming en budgetoverwegingen. Bent u recent met uw onderneming gestart en werkt u met een beperkt budget? Het is niet ongewoon dat startende ondernemers beginnen met een eenvoudigere vloeroplossing, zoals een geschilderde betonvloer, die jaarlijks vernieuwd kan worden. Afhankelijk van uw financiële situatie, kunt u overwegen zelf de vloer te leggen of het plaatsen ervan overlaten aan professionals.

Toekomstperspectief van uw onderneming. Bevindt uw bedrijf zich in een kleine ruimte, maar heeft u plannen voor expansie? Een grote investering in een dure vloer zou in dit stadium wellicht niet de beste keuze zijn, vooral als u verwacht naar een grotere locatie te verhuizen. Het is cruciaal om een vloer te kiezen die past bij uw groeiverwachtingen en -plannen.

Eigendomssituatie (koop of huur). Als eigenaar van een pand heeft u meer vrijheid in de keuze van uw vloer. Huurt u daarentegen een pand, dan bent u mogelijk beperkt in uw keuzes door de voorwaarden van de verhuurder.

Belang van werkveiligheid. De veiligheid in uw bedrijfsruimte is van vitaal belang voor zowel uw personeel als uw klanten. De keuze van uw vloer kan een directe impact hebben op de veiligheid en vereist mogelijk meer of minder onderhoud om deze veiligheid te waarborgen. Heeft de handhaving u op de vingers getikt, dan is het zaak om direct een veilige en duurzame oplossing te vinden.

Uitstraling en impressie. Naarmate uw onderneming groeit, wordt de keuze voor een hoogwaardige en esthetisch aantrekkelijke vloer steeds belangrijker. De uitstraling van uw vloer draagt bij aan de algemene indruk die klanten van uw bedrijf krijgen en kan de kwaliteitsperceptie beïnvloeden.

Voortzetting van de werkzaamheden tijdens de vloerinstallatie. Het tijdelijk sluiten van uw bedrijf voor de installatie van een nieuwe vloer kan financiële gevolgen hebben en klanten kosten. Het kiezen van een vloertype dat met minimale onderbreking geïnstalleerd kan worden, helpt u om uw bedrijfsvoering voort te zetten terwijl de nieuwe vloer wordt aangelegd.

Deze overwegingen helpen u bij het maken van een geïnformeerde beslissing, waarbij zowel de huidige als toekomstige behoeften van uw onderneming worden meegewogen in de keuze voor een nieuwe vloer.

Contact en vraag offerte aan

Verschillen in prijs tussen verschillende vloeren

Over het algemeen bevinden de meeste hoogwaardige keuken- of HACCP-vloeren die door professionals worden geplaatst zich in hetzelfde prijssegment. De uiteindelijke kosten per vierkante meter worden echter bepaald door de specifieke omstandigheden van uw bedrijfspand. Dit geldt zowel voor Boekhout PVC-vloeren als voor andere typen vloeren. Het is belangrijk om de volgende vragen te overwegen:

 • Hoeveel voor- en nabewerkingen zijn er nodig?
 • Wat is de totale oppervlakte? Er kan een aanzienlijk prijsverschil zijn tussen bijvoorbeeld 25 m² en 2500 m².
 • Betreft het een nieuwe, lege ruimte tijdens nieuwbouw, of gaat het om een renovatie van een vloer die er al 20 jaar ligt?
 • Hoeveel tijd en geld bent u bereid te besteden aan onderhoud?

Met name het laatste punt wordt vaak over het hoofd gezien door ondernemers. Toch is het essentieel om rekening te houden met onderhoud en eventuele vervanging op lange termijn. Terwijl sommige vloeren tientallen jaren zonder noemenswaardig onderhoud kunnen blijven liggen, vereisen andere vloeren regelmatig onderhoud. Een ogenschijnlijk goedkope vloer kan bijvoorbeeld na slechts een paar jaar vervangen moeten worden vanwege teleurstellende prestaties.

Daarom is het van cruciaal belang om tijdens uw oriëntatie in contact te komen met ondernemers die ervaring hebben met de betreffende vloer. Bij Boekhout hebben we een uitgebreide staat van dienst met het voorzien van vloeren voor honderden bedrijven, en we begrijpen de unieke uitdagingen die daarbij komen kijken. We helpen u graag in contact te komen met eigenaren van onze keuken- of HACCP-vloeren in uw omgeving, zodat u waardevolle inzichten kunt verkrijgen.

Waar worden de vloeren vaak gelegd?

De vloeren voor HACCP-omgevingen worden vaak ook gelegd in professionele keukens, koelcellen, vriescellen, bars, voedselverwerkingsgebieden, opslagruimtes voor voedsel, afwasruimtes, bakkerijen, slagerijen, bereidingsgebieden voor dranken, verpakkingsgebieden, cateringfaciliteiten, voedselproductielijnen, groente- en fruitverwerking, zuivelverwerking, visverwerkingsruimtes, brouwerijen en wijnmakerijen, voedseldistributiecentra, fastfoodketens, ziekenhuiskantines, schoolkantines, voedseltestlaboratoria, ijsmakerijen, kaasmakerijen, en koffiebranderijen.

Wat Boekhout Bedrijfsvloeren voor u kan betekenen?

Boekhout Bedrijfsvloeren is uw partner voor professionele, duurzame en hygiënische vloeroplossingen in de keuken en andere HACCP-gevoelige omgevingen. Met onze expertise in vloeistofdichte PVC-vloeren en andere hygiënische vloersystemen, bieden wij op maat gemaakte oplossingen die voldoen aan de hoogste standaarden voor uw specifieke behoeften.

Neem contact met ons op voor een persoonlijke consultatie en ontdek hoe we samen de ideale vloer voor uw bedrijfskeuken kunnen realiseren.

Ontdek de kosten van een Boekhout PVC-garagevloer

Bent u benieuwd naar de prijs van een Boekhout PVC-garagevloer? Bij Boekhout begrijpen we dat elke ondernemer unieke behoeften heeft als het gaat om vloeroplossingen. Daarom bieden wij alleen maatwerkvoorstellen aan - eerlijk en transparant.

Onze vloeistofdichte vloeren beginnen doorgaans bij 50 euro per vierkante meter. De uiteindelijke investering wordt bepaald door verschillende factoren, waaronder voor- en nabewerkingen, de omvang van de ruimte en de complexiteit van het project.

Wilt u een ruwe prijsindicatie voor uw ruimte? Gebruik dan onze handige rekentool. Liever een gedetailleerd advies en een nauwkeurige prijsopgave? Ons team staat voor u klaar en komt graag bij u langs om u te voorzien van de juiste informatie.

Bent u klaar om de volgende stap te zetten naar een duurzame en hoogwaardige vloeroplossing? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek wat Boekhout voor u kan betekenen. We kijken ernaar uit om u te helpen bij uw vloerproject.

Richard van Vondel
Richard van Vondel Adviseur

Bel of mail mij gerust voor persoonlijk advies

 • Horecavloeren

 • Keukenvloeren

 • Restaurantvloeren

 • Winkelvloeren

Klik hier voor meer toepassingen