Reinigingsmiddel bestellen Zo gezegd, zo gelegd Offerte aanvragen Contact +31 88 171 75 00

In 10 stappen naar een nieuwe keukenvloer

We hebben de kortste weg naar een nieuwe keukenvloer onderverdeeld in tien stappen, die ieder even belangrijk zijn.

 1. Inventariseren welke vloeren er op de markt zijn
 2. Voor- en nadelen tegen elkaar wegstrepen
 3. Budgetbepaling
 4. Omgevingseisen tijdens de bouw beoordelen
 5. Inspecteren en beoordelen van de ondervloer en bijkomende aspecten
 6. Geschikte vloerenopties uitzoeken
 7. Offertes opvragen en prijs vergelijken
 8. Keuze maken welk type bedrijfskeukenvloer het wordt
 9. Keuze maken bij welke aanbieder u de vloer aanschaft
 10. Planning en voorbereiding

 

Onze tip: neem vooral de tijd. Een vloer is een zeer belangrijk onderdeel van uw keuken. De veiligheid van uw personeel en praktische eigenschappen van een bedrijfsvloer, zijn onderwerpen die uw aandacht en tijd verdienen.

Hoe pakt u iedere stap het beste aan?

1. Inventarisatie. Veel vloeren worden aangeprezen als keukenvloer. Niet alle aanbieders vermelden duidelijk of het gaat om een vloer voor particulier gebruik (een keuken in een woonhuis) of een bedrijfskeuken. Aan een bedrijfskeuken worden hoge eisen gesteld als het gaat om kwaliteit, hygiëne en veiligheid. We hebben voor u de meest gekozen bedrijfskeukenvloeren uitgezocht en toegelicht in een overzichtelijk artikel.

 

2. Voor- en nadelen wegstrepen. Zoals u heeft kunnen lezen, kent iedere vloersoort zijn eigen voor- en nadelen. Wanneer u de onderlinge eigenschappen met elkaar vergelijkt, is het erg belangrijk om rekening te houden met het soort ondervloer. Horecabedrijven zitten vaak gevestigd in binnensteden, waar je te maken hebt met oude panden en bewegende/ trillende ondervloeren. Bijvoorbeeld door verzakking van een monumentaal pand en/of door trilling van verkeer. Veel type vloeistofdichte keukenvloeren zijn niet geschikt om mee te bewegen met dergelijke trillingen, wat scheuren veroorzaakt en ten koste gaat van de vloeistofdichtheid en kwaliteit.

Direct, duidelijk, dichtbij!
100% vloeistofdicht: op iedere ondervloer!
Zo gezegd, zo gelegd!

3. Budgetbepaling. Het gaat bij de aanschaf van een nieuwe bedrijfsvloer niet zomaar om ‘een leuk vloertje uitzoeken’. Het is een belangrijke investering die mede verantwoordelijk is voor het behalen van een goede omzet, de veiligheid van uw personeel en het werk- en onderhoudsgemak. Denk hierbij in meerdere jaren vooruit, hoe lastig het ook is. Een budgetvloer die misschien goedkoop is, maar na drie jaar wegens schade vervangen moet worden, is uiteindelijk duurder dan een kwaliteitsvloer die vele jaren meegaat.

4. Omgevingseisen tijdens de bouw beoordelen. Wanneer u tegelijkertijd andere verbouwingsprojecten heeft lopen, is het soms lastig om rekening te houden met het plaatsen van een vloer. Met name bij gietvloeren is het belangrijk dat de omgevingstemperatuur goed is en dat er geen bouwstof in het pad dwarrelt. Ook heeft u vaak te maken met een lange droogtijd, waarbij er geen andere werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Dit betekent voor u tijdverlies en dus omzetverlies. Zeker als u geen ruimte in de agenda heeft voor lange droogtijd, is Boekhout PVC-vloeren de beste keuze. Dit vloertype heeft nagenoeg geen droogtijd en is direct na plaatsing weer belastbaar.

5. Inspecteren en beoordelen van de ondervloer en bijkomende aspecten. Er wordt in de praktijk niet altijd voldoende rekening gehouden met de ondervloer, terwijl dit juist een cruciaal onderdeel is bij een juiste vloerkeuze. Heeft u bijvoorbeeld gevlinderd beton, dan zijn bijna alle vloertypen geschikt. Veel horeca zit echter op een verdieping, al dan niet met een houten ondervloer. Dergelijke ondervloeren vragen om een heel andere aanpak. U doet er goed aan om uit te zoeken welk type ondervloer u heeft. Is er in het pand sprake van verzakking (dit kan heel subtiel zijn)? Wordt uw pand blootgesteld aan trilling van bijvoorbeeld verkeer of het onderliggende pand?

Zoals genoemd bij punt 4 is de droogtijd erg belangrijk om vooraf rekening mee te houden. Ook wanneer er geen sprake is van verbouwing, is er niet altijd gelegenheid om een ruime droogtijd in acht te nemen en heeft u daardoor een voorkeur voor een direct belastbare vloer. Houdt u daar nu rekening mee, dan voorkomt u dat u straks voor onaangename verrassingen komt te staan. 

 

6. Geschikte vloerenopties uitzoeken. Welke vloeren vallen definitief af na voorgaande stappen? Het kan zijn dat u tot de conclusie bent gekomen dat het ideaalplaatje dat u in uw hoofd had, om praktische redenen niet mogelijk is. Tijd om een streep te zetten door de vloeren die om die redenen afvallen.

Contact en vraag offerte aan

Voordelen van Boekhout keukenvloeren

Antislip, ook als de vloer nat is

Scheurbestendig & veerkrachtig

Direct & zwaar belastbaar

Hygiënisch & naadloos

Duurzaam over elke ondervloer gelegd

Stootbestendig & slijtvast

Bestand tegen veel logen, zuren & chemicaliën

Geluid & warmte isolerend

7. Offertes opvragen en prijzen vergelijken. Als het goed is heeft u nu een shortlist met een aantal mogelijke vloeropties. Nu kunt u zich eindelijk gaan verdiepen in de juiste vloer. Welke vloer heeft goede reviews, welk bedrijf de beste referenties? Wat is de meest gunstige offerte? Het kan goed zijn om voor een bepaald vloertype meerdere offertes aan te vragen bij verschillende aanbieders. Het is misschien eenzelfde soort vloer, maar de ene aanbieder is de andere niet, zeker niet als het gaat om “de kleine lettertjes”.

8. Keuze maken welk type bedrijfskeukenvloer het wordt. Oftewel: de eindconclusie van uw gedegen vooronderzoek. Nu u inzage heeft in alle aspecten van verschillende vloeren kunt u uzelf de laatste vragen stellen. Welke vloer past het beste bij mijn bedrijf, behoefte en ondervloer?

9. Keuze maken bij welke aanbieder u de vloer aanschaft. Bij stap 7 zult u ongetwijfeld al vluchtig wat reviews hebben gelezen. Tijd voor verdere verdieping in de achtergrond van het vloerenbedrijf. Welke aanbieder schept vertrouwen en geeft openheid? Is het bedrijf ook echt een bedrijfsvloerenspecialist? Welk bedrijf doet wat hij zegt en heeft de beste service, garantie en nazorg? Is de onderneming van uw keuze financieel krachtig?

 

10. Planning en voorbereiding. Het is zover: u weet welke vloer u wilt en bij welke vloerenspecialist u deze gaat bestellen. Maak vooraf voor uzelf een goede planning, zodat u uw wensen kunt afstemmen met het bedrijf dat de keukenvloer komt plaatsen. Houd hierbij ook rekening met werkzaamheden die u zelf moet uitvoeren. Zorg er dus voor dat u er goed van op de hoogte bent welke voorbereidingen u dient te treffen voordat het keukenvloerenbedrijf aan de slag gaat.

Wilt u meer weten?

Heeft u na het lezen van bovenstaande nog vragen? Wij staan u graag te woord om u nog gerichter te informeren. Bel of mail en u heeft in de meeste gevallen dezelfde werkdag nog antwoord. Wilt u liever advies op maat? Maak een afspraak en wij komen bij u langs voor vrijblijvend advies. Ook is het mogelijk om een gratis proefpakket aan te vragen.

Richard van Vondel
Richard van Vondel Adviseur

Bel of mail mij gerust voor persoonlijk advies

Veelgestelde vragen

Voor welke toepassing is de vloer geschikt?

De vloeistofdichte vloeren zijn geschikt voor bijna alle toepassingen en sectoren! Ze worden vaak gebruikt in horecakeukens, koel- en vriescellen, horeca-omgevingen, professionele garages, werkplaatsen en industriële settings. Er zijn talloze toepassingen waarvoor onze vloeren geschikt zijn!

Wat is de prijs van een Boekhout vloer?

De prijzen van een Boekhout vloer variëren door verschillende factoren zoals productiesnelheid, voorbereiding, toegankelijkheid en vloertype. Gebruik onze online prijzentool en ontvang direct per e-mail uw persoonlijke richtprijs, samen met handige tips en informatie!

Na installatie, wanneer is onze vloeistofdichte vloer klaar voor gebruik?

Na installatie is de vloer direct beloopbaar en indien gewenst voorzichtig in te richten; alleen kitnaden bij wanden/objecten drogen trager. Eventueel is de vloer ook gefaseerd te leggen om sluitingstijd te minimaliseren.

Klik hier voor meer veelgestelde vragen
 • Horecavloeren

 • Keukenvloeren

 • HACCP-vloeren

 • Restaurantvloeren

Klik hier voor meer toepassingen