Reinigingsmiddel bestellen Zo gezegd, zo gelegd Offerte aanvragen Contact +31 88 171 75 00

Waarom kiezen voor PVC-vloertegels in een keuken?

Afgezien van het feit dat onze tegels erg mooi staan in een keuken en direct zorgen voor een professionele uitstraling, zijn vloeistofdichte PVC-tegels erg praktisch in gebruik. Of het nu gaat om een restaurantkeuken, instellingskeuken of andere horecakeuken; werken onder tijdsdruk en hierbij vloeistoffen morsen, zijn geen uitzondering. U wilt erop vertrouwen dat uw keukenvloer onder alle omstandigheden veilig en goed te reinigen is.

De tegels worden door middel van lijm, koudlas en een thermische las drievoudig geborgd, zodat er een vloeistofdicht en naadloos geheel ontstaat (VVV). Hierdoor voldoen onze keukenvloeren volledig aan de kwaliteitseisen conform de HACCP-norm. Heeft u hulp nodig bij het kiezen van een keuken- of HACCP-vloer? Bezoek onze pagina voor meer informatie.

PVC is van nature al antislip. Ook als de vloer nat wordt, wat in een bedrijvige keuken onoverkomelijk is, blijven PVC-vloertegels veilig voor uw keukenpersoneel. In tegenstelling tot veel andere vloersoorten krast PVC niet; hierdoor krijgt vuil geen kans zich op te hopen. Deze kenmerken zorgen ervoor dat wij onze vloeistofdichte vloertegels vaak toepassen in keukens in alle soorten en maten. Benieuwd naar ervaringen van onze vele tevreden klanten?

Direct, duidelijk, dichtbij!
100% vloeistofdicht: op iedere ondervloer!
Zo gezegd, zo gelegd!

Wat zijn de belangrijkste eigenschappen van PVC als keukenvloer?

We lichten de belangrijkste voordelen van PVC toe in onderstaand overzicht. Benieuwd naar de overige eigenschappen? Kijk dan vooral ook op onze uitgebreidere pagina met algemene uitleg over vloeistofdichte PVC-vloertegels.

 • Antislip
  De bedrijvigheid van uw keuken vraagt om een vloer die ook in natte toestand niet glad wordt.
 • Hygiënisch
  De vloeistofdichte bedrijfsvloeren van Boekhout passen binnen de hygiëne-eisen die worden gesteld in de HACCP-systematiek.
 • Vloeistofdicht
  Alleen een vloer waarbij geen vloeistoffen weglekken in kieren en gaten is hygiënisch en optimaal te reinigen. De Boekhout PVC keukenvloeren voldoen aan de VVV-norm.
 • Snel gelegd en direct te belopen
  Een keuken die tijdelijk gesloten moet worden, kost geld en dat wilt u natuurlijk tot het minimum beperken. Boekhout PVC-keukenvloeren zijn direct nadat de vloer is gelegd te belopen. Dankzij onze handige PVC-tegels is de vloer bovendien snel gelegd. Grondig reinigen kan nadat de naden zijn gedroogd.

Zoekt u een vloer die aan onderstaande standaarden voldoet? Wij informeren u graag over de mogelijkheden. U kunt ook eerst het gratis proefpakket aanvragen en kijken wat andere klanten zeggen over vloeistofdichte PVC-vloeren als horeca-/keukentoepassing.

Contact en vraag offerte aan!

Voordelen van een Boekhout keukenvloer

Antislip, ook als de vloer nat is

Scheurbestendig & veerkrachtig

Direct & zwaar belastbaar

Hygiënisch & naadloos

Duurzaam over elke ondervloer gelegd

Stootbestendig & slijtvast

Bestand tegen veel logen, zuren & chemicaliën

Geluid & warmte isolerend

Veelgestelde vragen

Wat is de prijs van een Boekhout vloer?

De prijzen van een Boekhout vloer variëren door verschillende factoren zoals productiesnelheid, voorbereiding, toegankelijkheid en vloertype. Gebruik onze online prijzentool en ontvang direct per e-mail uw persoonlijke richtprijs, samen met handige tips en informatie!

Na installatie, wanneer is onze vloeistofdichte vloer klaar voor gebruik?

Na installatie is de vloer direct beloopbaar en indien gewenst voorzichtig in te richten; alleen kitnaden bij wanden/objecten drogen trager. Eventueel is de vloer ook gefaseerd te leggen om sluitingstijd te minimaliseren.

Kan Boekhout PVC op elke ondervloer geplaatst worden?

Boekhout PVC-vloeren zijn geschikt voor vrijwel elke ondergrond, zoals hout, gips, tegels, staal en alle andere meest voorkomende ondervloeren. Onze PVC-vloeren blijven vloeistofdicht, stevig en behouden hun vorm, zelfs als de ondervloer beweegt of krimpt.

Klik hier voor meer veelgestelde vragen

Het verschil tussen een rubberen keukenvloer en PVC

PVC-keukenvloeren worden verward soms verward met rubber keukenvloeren. Hoewel er een aantal overeenkomsten zijn, kiest Boekhout Bedrijfsvloeren heel bewust voor de voordelen en veiligheid van PVC. Onze vloertegels zijn gemaakt van 100% gerecycled PVC, er komt dus geen rubber aan te pas.

Rubber is als materiaal eigenlijk niet geschikt als keukenvloer. PVC is vele malen sterker en beter bestand tegen slijtage dan de standaard rubbervloer. Omdat PVC niet krast en veel langer meegaat, is het hygiënischer en voor u op termijn voordeliger.

Wilt u meer weten over het verschil tussen rubber en PVC of de mogelijkheden voor uw keuken? Stel ons gerust al uw vragen of vraag het proefpakket aan en test het zelf.

Uw ideale keukenvloer wordt snel gelegd

Heeft u een keuze gemaakt? Wij kunnen doorgaans op korte termijn komen plaatsen. Vele horecaondernemers en instellingen gingen u voor, waardoor wij ruime ervaring met het leggen van een keukenvloer hebben opgebouwd. Wij begrijpen dat er nu eenmaal gegeten moet worden en dat een keuken eigenlijk niet dicht kan. Hier houden wij rekening mee; u ondervindt slechts minimale hinder tijdens het leggen. U geeft de mogelijkheden aan en wij denken met u mee.

De eerste zet is dan ook: goed luisteren naar uw wensen. Na de meetprocedure spreekt een medewerker de opties met u door. Als u het startsein heeft gegeven, maakt een van onze vloerenexperts een gedetailleerd plaatsingsplan en stemt dat met u af zodat u zonder zorgen een keukenvloer kan kiezen.

Een PVC-vloer kan op iedere ondervloer worden aangebracht zonder ingewikkelde voorbereidingen. Door de vloer gefaseerd te leggen kunt u gedeeltelijk doorwerken terwijl de vakmannen van Boekhout de tegels en lasnaden aanbrengen. Uw keukenvloer kan na de minimale droogtijd direct worden belast.

Ook in de periode na plaatsing staan wij voor u klaar. U krijgt van ons een introductie-pakket met daarin handige tips, aanvullende informatie en een onderhoudsmiddel speciaal voor uw PVC-keukenvloer. Graag contacteren wij u na een tijdje om te informeren of u nog steeds even tevreden bent.

Wilt u de investering voor een Boekhout vloer in uw keuken berekenen?

U heeft snel antwoord op deze vraag met onze handige online rekentool. Liever advies op maat? Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Richard van Vondel
Richard van Vondel Adviseur

Bel of mail mij gerust voor persoonlijk advies

 • Horecavloeren

 • Keukenvloeren

 • HACCP-vloeren

 • Koel- en vriescelvloeren

Klik hier voor meer toepassingen