Reinigingsmiddel bestellen Zo gezegd, zo gelegd Offerte aanvragen Contact +31 88 171 75 00

PVC als beste keuze voor de ideale ijsbaanvloer

Een vloer in een ijsbaan moet berekend zijn op grote bezoekersaantallen. Daarnaast moet een dergelijke vloer tegen temperatuurverschillen bestand zijn, ook op lange termijn. PVC combineert al die vloereigenschappen in de vorm van vloertegels die vloeistofdicht worden gemonteerd. Dankzij de harde toplaag van de tegels zullen deze geen gebreken vertonen als schaatsers met hun kunststof of rubberen schaatsbeschermers over de vloer klunen.

Tot slot is een hoge antislipwaarde van groot belang, zeker wanneer vocht van de ijsbaan op de vloer wordt uitgelopen. PVC blijft antislip onder alle omstandigheden en is een duurzaam, hoogwaardig materiaal, dat onder diverse extreme invloeden zijn eigenschappen behoudt.

Onze ijsbaanvloeren zijn in vele kleuren leverbaar, passend bij uw huisstijl. U kunt bijvoorbeeld verschillende looprichtingen markeren met andere kleuren. Ook verwerking van het logo van uw ijsbaan is mogelijk.

Direct, duidelijk, dichtbij!
100% vloeistofdicht: op iedere ondervloer!
Zo gezegd, zo gelegd!

De goede eigenschappen van PVC voor uw ijshal

Zoals u zojuist heeft kunnen lezen, heeft PVC vele goede eigenschappen passend bij uw wensen, waardoor onze vloeistofdichte tegelvloer geschikt is voor toepassing in een ijshal. We hebben hieronder nog een aantal interessante eigenschappen toegelicht, het complete overzicht vindt u op onze uitgebreidere informatiepagina.

 • Geluiddempend
  PVC heeft van nature geluiddempende eigenschappen. Grote ruimtes hebben vaak de eigenschap geluiden hol te weerkaatsen. PVC heeft een sterk dempende werking.

 • Gefaseerd aan te brengen
  Door middel van een strak plaatsingsschema, dat volledig is afgestemd op uw wensen kunnen wij ervoor zorgen dat uw ijsbaancomplex niet volledig gesloten hoeft te worden tijdens het leggen.

 • Vloeistofdicht
  PVC in combinatie met thermisch gelaste naden, maken de vloer volledig vloeistofdicht. De vloer is geschikt voor het verkrijgen van de Verklaring Vloeistofdichte Voorziening (VVV).

 • Bestand tegen zware belasting
  PVC is oersterk en niet alleen bestand tegen de zware belasting van bezoekers; ook dweilmachines vormen geen probleem. Uw schaatsers kunnen klunen, zonder dat daarbij uw vloertegels of de schaatsen beschadigen.

 

Goed om te weten: onze vloeren passen ook binnen de wetgevingen voor de horeca, zoals een HACCP-keurmerk. Benieuwd naar de prijs van een ijsbaanvloer? U rekent het zelf uit met onze handige rekentool.

Contact en vraag offerte aan!

Voordelen van een Boekhout ijsbaanvloer

Antislip, ook als de vloer nat is

Scheurbestendig & veerkrachtig

Direct & zwaar belastbaar

Hygiënisch & naadloos

Duurzaam over elke ondervloer gelegd

Stootbestendig & slijtvast

Bestand tegen veel logen, zuren & chemicaliën

Veelgestelde vragen

Wat is de prijs van een Boekhout vloer?

De prijzen van een Boekhout vloer variëren door verschillende factoren zoals productiesnelheid, voorbereiding, toegankelijkheid en vloertype. Gebruik onze online prijzentool en ontvang direct per e-mail uw persoonlijke richtprijs, samen met handige tips en informatie!

Na installatie, wanneer is onze vloeistofdichte vloer klaar voor gebruik?

Na installatie is de vloer direct beloopbaar en indien gewenst voorzichtig in te richten; alleen kitnaden bij wanden/objecten drogen trager. Eventueel is de vloer ook gefaseerd te leggen om sluitingstijd te minimaliseren.

Kan Boekhout PVC op elke ondervloer geplaatst worden?

Boekhout PVC-vloeren zijn geschikt voor vrijwel elke ondergrond, zoals hout, gips, tegels, staal en alle andere meest voorkomende ondervloeren. Onze PVC-vloeren blijven vloeistofdicht, stevig en behouden hun vorm, zelfs als de ondervloer beweegt of krimpt.

Klik hier voor meer veelgestelde vragen

Een ijsbaanvloer aanschaffen

Eerst meer weten? Vraag ons gratis proefpakket aan, of kom naar de showroom in Nieuwegein. Bellen of mailen is uiteraard ook een optie, wij nemen graag de tijd voor u om u op weg te helpen in uw keuze.

Als u een keuze heeft gemaakt, gaan wij snel voor u aan de slag. Wij houden ons aan gemaakte afspraken en garanderen daarnaast minimale hinder bij het leggen van de vloer. Onze vloerenexperts maken vooraf een gedetailleerd plaatsingsplan en stemmen dat volledig met uw wensen af.

Een PVC-ijsbaanvloer kan op iedere ondervloer worden aangebracht zonder ingewikkelde voorbereidingen. De PVC-vloertegels kunnen na de minimale droogtijd direct worden belast. Doordat wij gefaseerd kunnen leggen is het mogelijk om uw ijsbaan gedeeltelijk open te houden voor uw gasten.

Na plaatsing krijgt u van ons een handig welkomstpakket, met daarin alles voor een goede start. Wij nemen graag contact met u op om te informeren hoe u het hele proces heeft ervaren.

Wilt u de investering voor een Boekhout vloer bij uw ijsbaan berekenen?

U heeft snel antwoord op deze vraag met onze handige online rekentool. Liever advies op maat? Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Richard van Vondel
Richard van Vondel Adviseur

Bel of mail mij gerust voor persoonlijk advies

 • Fitnessvloeren

 • HACCP-vloeren

 • Sportschoolvloeren

 • Zwembadvloeren

Klik hier voor meer toepassingen