Reinigingsmiddel bestellen Zo gezegd, zo gelegd Offerte aanvragen Contact +31 88 171 75 00

Wat is een HACCP-systeem

Het systeem is het best te illustreren aan de hand van de verschillende termen waarvoor de afkorting HACCP staat:

Hazard staat voor de mogelijke gevaren bij het productieproces van levensmiddelen. Dit zijn gevaren van microbiologische aard (bacteriën, virussen, schimmels en parasieten), chemische gevaren (vervuiling met dioxines, zware metalen, schimmelgifstoffen, resten van bestrijdingsmiddelen, etc.) en fysieke gevaren (materialen zoals glas of andere scherpe deeltjes).

Analysis staat voor het scherp analyseren van deze risico’s en hun mogelijke impact.

Critical Control Points zijn de kritische - de meest belangrijke - punten in het proces die moeten worden bewaakt om te zorgen dat de risico’s beperkt en onder controle blijven.

Direct, duidelijk, dichtbij!
100% vloeistofdicht: op iedere ondervloer!
Zo gezegd, zo gelegd!

Wanneer is een vloer hygiënisch volgens de HACCP-norm?

Een HACCP-vloer is kortgezegd een gladde, naadloze vloer die hygiënisch is, geen scheuren of kieren vertoont en eenvoudig te reinigen is (ook op lange termijn). Onze PVC-tegels hebben een ijzersterke, waterdichte (dus niet poreuze) toplaag is en door de tegelverbindingen thermisch te lassen, maken we de vloer als geheel vloeistofdicht en naadloos.  Vuil krijgt geen kans zich ergens op te hopen. Het betekent vanzelfsprekend niet dat de vloer niet schoongehouden dient te worden.

Boekhoutvloeren worden in alle branches die vragen om hoge kwaliteitseisen, toegepast. Denk hierbij onder andere aan de horeca, dierenasielen, bakkerijen, slagerijen en de gezondheidszorg.

Contact en vraag offerte aan!

HACCP Hygiënecodes per bedrijfstak

De hygiënecodes die veel bedrijfstakken hanteren, zijn een praktische invulling van de HACCP-richtlijnen voor die specifieke branche. Via de site van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit kunt u informatie vinden over specifieke hygiënecodes voor uw eigen sector.

Voordelen van een Boekhout HACCP-vloer

Antislip, ook als de vloer nat is

Scheurbestendig & veerkrachtig

Direct & zwaar belastbaar

Hygiënisch & naadloos

Duurzaam over elke ondervloer gelegd

Stootbestendig & slijtvast

Bestand tegen veel logen, zuren & chemicaliën

Geluid & warmte isolerend

Veelgestelde vragen

Wat is de prijs van een Boekhout vloer?

De prijzen van een Boekhout vloer variëren door verschillende factoren zoals productiesnelheid, voorbereiding, toegankelijkheid en vloertype. Gebruik onze online prijzentool en ontvang direct per e-mail uw persoonlijke richtprijs, samen met handige tips en informatie!

Na installatie, wanneer is onze vloeistofdichte vloer klaar voor gebruik?

Na installatie is de vloer direct beloopbaar en indien gewenst voorzichtig in te richten; alleen kitnaden bij wanden/objecten drogen trager. Eventueel is de vloer ook gefaseerd te leggen om sluitingstijd te minimaliseren.

Kan Boekhout PVC op elke ondervloer geplaatst worden?

Boekhout PVC-vloeren zijn geschikt voor vrijwel elke ondergrond, zoals hout, gips, tegels, staal en alle andere meest voorkomende ondervloeren. Onze PVC-vloeren blijven vloeistofdicht, stevig en behouden hun vorm, zelfs als de ondervloer beweegt of krimpt.

Klik hier voor meer veelgestelde vragen

Een HACCP vloer wordt snel gelegd

Heeft u een keuze gemaakt? In korte tijd realiseren wij een perfect verlijmde vloer met vanzelfsprekend volledige garantie. Wij kunnen in de meeste gevallen op korte termijn komen plaatsen. U ondervindt dankzij onze jarenlange ervaring en onze werkwijze slechts minimale hinder tijdens het leggen.

Alles begint met goed luisteren naar uw wensen. Na de meetprocedure spreekt een medewerker de mogelijkheden met u door. Als u het startsein heeft gegeven, maakt een van onze vloerenexperts een gedetailleerd plaatsingsplan en stemt dat met u af. Een PVC-vloer kan op iedere ondervloer worden aangebracht zonder ingewikkelde voorbereidingen. De PVC-vloer kan na de minimale droogtijd direct worden belast.

Ook in de periode erna zijn wij er voor u. U krijgt van ons een welkomstpakket, met daarin handige tips, aanvullende informatie en een onderhoudsmiddel. Graag contacteren wij u na een tijdje om te informeren of u nog steeds tevreden bent.

Wilt u de investering voor een Boekhout vloer in uw HACCP omgeving berekenen?

U heeft snel antwoord op deze vraag met onze handige online rekentool. Liever advies op maat? Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Richard van Vondel
Richard van Vondel Adviseur

Bel of mail mij gerust voor persoonlijk advies

  • Garagevloeren

  • Horecavloeren

  • Keukenvloeren

  • Laboratoriumvloeren

Klik hier voor meer toepassingen