Reinigingsmiddel bestellen Zo gezegd, zo gelegd Offerte aanvragen Contact +31 88 171 75 00

Waarom een PVC-vloer ideaal is in de gezondheidszorg

PVC is in het algemeen ideaal als gezondheidzorgvloer. PVC is eenvoudig in onderhoud, antislip en slijtvast.

Daarbij maken we wel onderscheid tussen design PVC en een vloeistofdichte PVC-vloer. Met design PVC heeft u een vloer die zowel geschikt is voor toepassing in een spreekkamer, behandelkamer als wachtkamer. Het voordeel van design PVC is dat het leverbaar is in talloze dessins, waaronder het geliefde, niet van echt te onderscheiden hout-dessin. Dit geeft een huiselijke, warme uitstraling aan het vertrek.

Zoekt u, bijvoorbeeld voor een operatiekamer of andere ruimte waarin de vloer veel te lijden heeft en waarbij het belang is dat deze volledig vloeistofdicht is, dan kiest u voor onze vloeistofdichte tegels. Ook deze zijn er in verschillende kleuren, maar hebben een meer strakke, zakelijke uitstraling.

Direct, duidelijk, dichtbij!
100% vloeistofdicht: op iedere ondervloer!
Zo gezegd, zo gelegd!

Een stijlvolle en hygiënische vloer voor toepassing in de gezondheidszorg

Naast bovengenoemde voordelen kent PVC meer voordelen. Wij lichten hier een paar eigenschappen uit. Voor een uitgebreider overzicht kunt u kijken op de informatiepagina van design PVC of vloeistofdichte bedrijfsvloeren.

 • Hygiënisch en allergievrij
  Design PVC-vloeren van Boekhout passen binnen de hygiëne-eisen. Ze zijn eenvoudig te reinigen en worden strak gelegd. Een design PVC-strokenvloer kent alle gemakken van een gladde vloer. Stof, pollen en haren zijn makkelijk te verwijderen en zullen zich niet snel ophopen, zo houdt u een allergievrije omgeving, geschikt voor uw cliënten. Dit geldt ook voor vloeistofdichte tegelvloeren.
 • Representatief
  De design PVC-stroken zijn in meer dan 150 verschillende tijdloze dessins verkrijgbaar. Van klassieke houtlook tot moderne tegels. Passend bij iedere tak van de gezondheidszorg, geschikt voor elke ruimte. Ook de vloeistofdichte tegelvloeren zien er stijlvol en strak uit.
 • Geschikt voor vloerverwarming
  Zeker in de gezondheidszorg dienen de praktijkruimtes goed verwarmd te zijn. Met vloerverwarming combineert u comfort en bewust energiegebruik. Zowel de tegelvloeren als PVC-design zijn toepasbaar in combinatie met vloerverwarming.
 • Comfortabel en geluiddempend
  Zowel de tegelvloer als de strokenvloeren zijn bijzonder comfortabel. PVC heeft zowel bij belasting als geluidsweerkaatsing een dempende werking en voelt aanmerkelijk zachter dan hout of steen. U zult merken dat werkgeluiden minder doorklinken.

 

Zoekt u een vloer voor een kleine praktijk, ziekenhuis of gezondheidscentrum? Design PVC en vloeistofdichte tegelvloeren lenen zich voor iedere praktijkruimte in de gezondheidszorg. Omdat er zoveel keuze is, kan het raadzaam zijn om eens te komen kijken in onze mooie showroom in Nieuwegein. De koffie staat voor u klaar. Heeft u een keuze gemaakt, dan plannen wij u zo snel mogelijk in.

Contact en vraag offerte aan!

Voordelen van een Boekhout gezondheidszorgvloer

Antislip, ook als de vloer nat is

Scheurbestendig & veerkrachtig

Direct & zwaar belastbaar

Hygiënisch & naadloos

Duurzaam over elke ondervloer gelegd

Stootbestendig & slijtvast

Bestand tegen veel logen, zuren & chemicaliën

Geluid & warmte isolerend

Veelgestelde vragen

Wat is de prijs van een Boekhout vloer?

De prijzen van een Boekhout vloer variëren door verschillende factoren zoals productiesnelheid, voorbereiding, toegankelijkheid en vloertype. Gebruik onze online prijzentool en ontvang direct per e-mail uw persoonlijke richtprijs, samen met handige tips en informatie!

Na installatie, wanneer is onze vloeistofdichte vloer klaar voor gebruik?

Na installatie is de vloer direct beloopbaar en indien gewenst voorzichtig in te richten; alleen kitnaden bij wanden/objecten drogen trager. Eventueel is de vloer ook gefaseerd te leggen om sluitingstijd te minimaliseren.

Kan Boekhout PVC op elke ondervloer geplaatst worden?

Boekhout PVC-vloeren zijn geschikt voor vrijwel elke ondergrond, zoals hout, gips, tegels, staal en alle andere meest voorkomende ondervloeren. Onze PVC-vloeren blijven vloeistofdicht, stevig en behouden hun vorm, zelfs als de ondervloer beweegt of krimpt.

Klik hier voor meer veelgestelde vragen

Een gezondheidszorgvloer wordt snel gelegd

Of het nu gaat om een vloer voor een kleine praktijk of een grote medische zorginstelling, wij kunnen snel komen leggen. Boekhout Bedrijfsvloeren wordt bij klanten gewaardeerd om de goede service, de korte reactietijd en betrouwbaar advies.

Wij stemmen onze planning volledig af op uw wensen. In de gezondheidszorg gaat het werk altijd door. Daarom zorgen wij voor zo min mogelijk hinder tijdens het leggen. U kunt uw praktijk of zorginstelling zelfs gedeeltelijk openhouden.

Zowel een vloeistofdichte tegelvloer als een PVC-strokenvloer kan op iedere ondervloer worden aangebracht zonder ingewikkelde voorbereidingen. Wij bieden een perfect verlijmde vloer, in korte tijd gelegd en een prettige nazorg.

Richard van Vondel
Richard van Vondel Adviseur

Bel of mail mij gerust voor persoonlijk advies

 • Apotheekvloeren

 • Horecavloeren

 • HACCP-vloeren

 • Laboratoriumvloeren

Klik hier voor meer toepassingen