Reinigingsmiddel bestellen Zo gezegd, zo gelegd Offerte aanvragen Contact +31 88 171 75 00

Hoelang duurt het leggen van een garagevloer?

De plaatsingssnelheid is afhankelijk van meerdere factoren. Hoeveel voor- en nabewerkingen zijn er? Hoeveel bruggen staan er in de ruimte? Wordt de vloer in één fase geplaatst?

Op basis van onze ervaring is dit een globale indicatie:

50 m² 1 werkdag
100 m² 2 werkdagen
200 m² 3 werkdagen
500 m² 6 werkdagen
1000 m² 10 werkdagen

Wat moet u voorbereiden voordat Boekhout komt?

Het plaatsingsproces wordt vooraf uitvoerig besproken met uw werkvoorbereider. Ook hiervoor geldt dat meerdere factoren een rol spelen. Om u een algemeen inzicht te geven in de voorbereiding gaan we uit van vloer die in één fase geplaatst wordt.

Wij verwachten van u:

  • Een lege, bezemschone en droge garagevloer (bruggen kunnen blijven staan)
  • Een vloer-/omgevingstemperatuur van minimaal 15 graden
Direct, duidelijk, dichtbij!
100% vloeistofdicht: op iedere ondervloer!
Zo gezegd, zo gelegd!

Wat kunt u verwachten tijdens de plaatsing

Onze ervaren werkmannen werken snel en efficiënt, zonder in te boeten op kwaliteit. De plaatsing is in tien overzichtelijke stappen te verdelen. Heeft u toch nog vragen? Geen probleem, ons team staat voor u klaar om u te informeren, ook tijdens de plaatsing.

In 10 stappen naar het eindresultaat:

Stap 1. Beoordelen ondervloer

Het begint natuurlijk bij de basis: de huidige ondervloer. Het is belangrijk dat de ondervloer op de juiste wijze wordt geprepareerd. Is er sprake van optrekkend vocht? Hoe zit het met de verontreiniging van de ondervloer? Of moet de vloer misschien geëgaliseerd worden conform de nieuwe eisen van het RDW voor de koplamp-afstelplaats?

Stap 2. Inplannen werkzaamheden

Na goedkeuring van het voorstel maken wij een planning. Het is met de vloeistofdichte PVC-vloeren van Boekhout mogelijk om de vloer in fases te plaatsen. In de meeste gevallen bevloeren wij de gehele garage echter in één keer. Dit is niet alleen het meest duurzaam, het is ook het voordeligst. De meeste vloervernieuwingen plannen wij in voor u rustige periodes. Dankzij onze jarenlange ervaring met garagebedrijven, weten wij waar we rekening mee dienen te houden. Zo bent u verzekerd van een kloppende planning waar u op kunt bouwen.

Stap 3. Voorbereiden garagevloer voor Boekhout

De derde stap ligt in uw handen. Zoals hierboven al beschreven: Boekhout verwacht een lege garagevloer. De bruggen kunnen blijven staan en vaste werktafels in overleg met Boekhout. Het is in de meeste gevallen wel noodzakelijk dat u uw remmentestbank demonteert en houdt rekening met uw APK-brug. Deze kunt u even niet meer gebruiken. Het is belangrijk dat u de vloer bezemschoon en droog aan ons oplevert.

Stap 4. Preparen ondervloer door Boekhout

Nu gaan wij weer aan de slag. Boekhout begint met het preparen van de ondervloer. In een garageomgeving wordt de vloer vaak zwaarder geschuurd dan normaal. Met onze speciale schuurmachine voor (beton)vloeren maken wij de ondervloer gereed voor een nieuwe vloer. Eventuele andere voorbewerkingen worden nu ook gedaan.

Stap 5. Plaatsen vloertegels in tweecomponentenlijm 

De vloeistofdichte PVC-tegels worden in een tweecomponentenlijm volledig verlijmd met de ondervloer. De tegels lijmen wij aan elkaar met een speciale koudlas. Dit is een PVC- lijm welke de vloerdelen onderling aan elkaar laat ‘smelten’. De vloer is nu nog niet vloeistofdicht, maar wel met de ondervloer en aan elkaar verlijmd.

Stap 6. Het frezen van de voegen van de tegels

Met een speciale frees maken wij voegen in de tegels. Dit is een secuur werkje en het bepaalt onder andere de duurzaamheid van de vloer. Het is belangrijk dat de vloer rechte freesnaden krijgt, met de juiste diepte en vorm.

Stap 7. Warm lassen van de net gefreesde voegen

Door middel van een speciale lasrobot worden er PVC-voegen in de zojuist gefreesde voeg versmolten. Dit gebeurt onder hoge temperatuur. De lasvoeg, die in vele kleuren beschikbaar is, snijden wij naderhand met een speciaal voegenmes op dezelfde hoogte als de vloer. Zo ontstaat er een naadloos geheel. De zijkanten doen we met de hand, hier komt onze robot niet bij.

Stap 8. Infrezen putdeksels en plaatsen hoekbeschermers

Het kan zijn dat er nieuwe RVS-putdeksels van Boekhout komen of misschien wordt er hoekbescherming geplaatst. Met een bovenfrees wordt er een randje uit de vloer gefreesd waar daarna de demontabele RVS-putdeksel past. Dit geeft, naast de extra stevigheid aan de overgang met de put, ook een mooie frisse uitstraling.

Stap 9. Plaatsen industriële inrijprofielen

Als laatste handeling plaatsen wij de inrijprofielen. Boekhout heeft speciaal voor de garageomgeving strippen ontwikkeld die uw vloer optimaal beschermen. De strippen worden door de vloer in de ondervloer geboord en zijn geheel massief. Uw vloer is hiermee goed beschermd tegen de dagelijkse belasting van inrijdende (vracht)auto's, en heftrucs.

Stap 10. Bezemschoon opleveren nieuwe vloer en afleveren welkomstpakket

Wij vragen van u vooraf een bezemschone vloer, wij laten op onze beurt de vloer eveneens weer netjes achter. Een spiksplinternieuwe PVC-garagevloer waar wij trots op zijn en u straks ook!

Om uw garagevloer zo te houden dat u er ook op termijn tevreden over blijft, hebben wij speciale welkomstpakketten samengesteld. In dit intropakket vindt u onder andere 10 liter reinigingsmiddel, onderhoudsdocumenten en het ‘Boekhout-vloerenboekje’. Hierin staan overzichtelijk de do’s en dont’s beschreven; voor de eerste uren en de tijd erna. Ook vindt u hier de beste tips voor het reinigen en het termijnonderhoud.

Contact en vraag offerte aan

Voordelen van een Boekhout vloeistofdichte vloer

Antislip, ook als de vloer nat is

Scheurbestendig & veerkrachtig

Direct & zwaar belastbaar

Hygiënisch & naadloos

Duurzaam over elke ondervloer gelegd

Stootbestendig & slijtvast

Bestand tegen veel logen, zuren & chemicaliën

Geluid & warmte isolerend

Veelgestelde vragen

Voor welke toepassing is de vloer geschikt?

De vloeistofdichte vloeren zijn geschikt voor bijna alle toepassingen en sectoren! Ze worden vaak gebruikt in horecakeukens, koel- en vriescellen, horeca-omgevingen, professionele garages, werkplaatsen en industriële settings. Er zijn talloze toepassingen waarvoor onze vloeren geschikt zijn!

Wat is de prijs van een Boekhout vloer?

De prijzen van een Boekhout vloer variëren door verschillende factoren zoals productiesnelheid, voorbereiding, toegankelijkheid en vloertype. Gebruik onze online prijzentool en ontvang direct per e-mail uw persoonlijke richtprijs, samen met handige tips en informatie!

Na installatie, wanneer is onze vloeistofdichte vloer klaar voor gebruik?

Na installatie is de vloer direct beloopbaar en indien gewenst voorzichtig in te richten; alleen kitnaden bij wanden/objecten drogen trager. Eventueel is de vloer ook gefaseerd te leggen om sluitingstijd te minimaliseren.

Klik hier voor meer veelgestelde vragen

Wat zijn de opties en prijzen van een vloeistofdichte PVC-garagevloer?

Nu u weet wat u te wachten staat, wilt u misschien nog meer informatie. Enkele services die wij u kunnen bieden zijn:

Staan onze herkenbare bedrijfswagens straks voor uw deur? Wij zijn benieuwd naar uw plannen en helpen u graag verder op weg. Weten wat andere ondernemers over Boekhout Bedrijfsvloeren zeggen? Lees onze online beoordelingen en u snapt waarom wij daar trots op zijn!

Richard van Vondel
Richard van Vondel Adviseur

Bel of mail mij gerust voor persoonlijk advies

  • Garagevloeren

  • Horecavloeren

  • Keukenvloeren

  • Werkplaatsvloeren

Klik hier voor meer toepassingen