Reinigingsmiddel bestellen Zo gezegd, zo gelegd Offerte aanvragen Contact +31 88 171 75 00

Welke vloeren komen voor in een garageomgeving?

De meest voorkomende vloeren in een garageomgeving zijn:

Wat is het onderlinge verschil tussen de vloeren?

De gevlinderde betonvloer is als enige geen dekvloer. Een dichte, constructieve betonvloer komt veel voor in een garage, aangezien deze reeds bij de bouw is aangebracht. Een betonvloer is een sterke ondervloer, maar kent niet veel extra functionaliteiten. Hij ziet er al snel vies uit en blijft erg stoffig. Het reinigen van een betonvloer kost doorgaans een hoop tijd.

Per vloer zullen we beknopt enkele specifieke voor- en nadelen ten opzichte van elkaar benoemen. Wilt u dieper in de materie duiken? Stuur ons een berichtje en wij helpen u graag.

Gevlinderd beton

+ Vaak al in het pand aanwezig
+ Sterke ondervloer en hufterproof
- Het is een hele operatie om een betonvloer te vervangen bij een garage die in bedrijf is
- Kent weinig extra functionaliteiten

Troffelvloeren

+ In veel kleuren beschikbaar
+ Erg harde toplaag en krasvast
- Niet veerkrachtig, snel last van butsen
- Moeilijk te reinigen in garageomgeving

Epoxy coating gietvloer

+ Strak naadloos karakter en eenvoudig te reinigen
+ In veel kleuren beschikbaar
- Kans op scheuren en butsen door geringe dikte
- Weinig demping en isolatie

PVC-kliktegels

+ In eigen beheer te plaatsen
+ Demontabel
- Niet vloeistofdicht: niet geschikt in professionele garageomgeving
- Niet verlijmd: niet geschikt voor wiel-draaibewegingen en blootstelling aan direct zonlicht

Vloeistofdichte Boekhout PVC-vloer

+ Zeer slijt- en stootvast door 10 mm massief PVC
+ Geluids- en warmte-isolerend, veerkrachtig en antislipkarakter
- Minder bestand tegen zware laswerkzaamheden
- In minder kleuren beschikbaar

Keramische tegels

+ Erg krasvast
+ Bestand tegen laswerkzaamheden
- Niet stootvast en erg glad
- Moeilijk te reinigen door voegen

Betonverf

+ Relatief goedkoop
+ In eigen beheer aan te brengen
- Jaarlijks opnieuw aanbrengen
- Geen extra functionaliteit


Direct, duidelijk, dichtbij!
100% vloeistofdicht: op iedere ondervloer!
Zo gezegd, zo gelegd!

Hoe bepaal ik welke vloer geschikt is?

Om te bepalen welke vloer voor u het meest geschikt is kunt u het beste nagaan wat uw belangrijkste eisen zijn, zoals bijvoorbeeld het budget en de werkveiligheid.

De volgende vragen zullen u al een eind op weg helpen in uw keuze:

 • In welke fase zit uw onderneming; bent u net gestart en heeft u weinig of geen budget?
 • Wat is uw toekomstverwachting?
 • Eigen ruimte of huurpand?
 • Hoe belangrijk is de werkveiligheid?
 • Wat is de uitstraling van uw garagebedrijf?
 • Kunt u uw bedrijf tijdelijk stilleggen?

Bedrijfsfase en budget. Bent u een startende ondernemer? Dan valt een groot aantal vloeren af, omdat het budget niet toereikend is. Wij zien dat de meeste startende ondernemers op een geschilderde betonvloer werken. Deze wordt jaarlijks opnieuw geschilderd. Zoekt u een vloer die u zelf kunt leggen of heeft u budget voor een professionele vloerenlegger die u het werk uit handen neemt?

Toekomstverwachting. Zit u in een kleine garage, maar verwacht u hier snel uit te groeien naar een groter pand? Dan is het zonde om te investeren in een dure vloer. Bent u niet van plan om op termijn naar een ander pand te verkassen, maar verwacht u wel een groei? Rekening houdend met de impact en financiële investering, is het van belang dat de ondernemer in één keer een vloer naar verwachting kiest.

Koop/huur. Bij een eigen pand heeft u over het algemeen vrije keuze. Huurt u? Dan kan het zijn dat niet alle soorten vloeren zijn toegestaan.

Werkveiligheid. De bedrijfsveiligheid/werkveiligheid is natuurlijk belangrijk voor uw klanten en werknemers. Daarin zijn wel verschillende gradaties en de ene vloer vraagt meer onderhoud om veilig te zijn en te blijven. Bent u misschien tot de orde geroepen door de handhaving en moet u een nieuwe vloer aanschaffen? Dan wilt u het natuurlijk in één keer goed doen.

Uitstraling. Wanneer de onderneming volwassen is, zien wij dat de ondernemer kiest voor een duurzame en kwalitatieve vloer. In deze fase speelt de uitstraling een grotere rol. De ene ondernemer geeft meer om een luxe en veilige uitstraling dan de ander, waarbij de doelgroep van invloed is. Bezoekers en klanten krijgen toch een indruk mee van de werkplaats en schatten daarna zelf in hoe hoog de kwaliteitseisen liggen bij u als onderneming.

Continuering werkzaamheden. Een bedrijf tijdelijk volledig stilleggen kost geld en wellicht ook klanten. Sommige vloeren vragen amper droogtijd en kunnen gefaseerd worden aangebracht, waardoor u uw werkzaamheden grotendeels kunt laten doorgaan tijdens het aanbrengen van de vloer.

Contact en vraag offerte aan

Zit er verschil in prijs tussen de verschillende vloeren?

In hoofdlijnen zitten de meeste goede garagevloeren die door een professional geplaatst worden in hetzelfde prijssegment. De omstandigheden waarin uw bedrijfspand verkeerd, zijn bepalend voor de uiteindelijke prijs per m². Dit geldt voor een Boekhout PVC-vloer net zoals voor andere vloeren. Stel uzelf hierbij de volgende vragen:

 • Hoeveel voor- en nabewerkingen zijn er noodzakelijk?
 • Wat is het oppervlak. Er is een groot prijsverschil tussen 25 m² of 2500 m².
 • Is het een nieuwe lege ruimte tijdens nieuwbouw of een renovatie van een vloer die er al 20 jaar ligt?
 • Hoeveel tijd en geld wil ik spenderen aan onderhoud?

Met name het laatste punt is iets waar veel ondernemers niet echt mee bezig zijn. Toch moet er ook rekening gehouden worden met onderhoud en als gevolg: vervanging op termijn. Waar de ene vloer eenvoudig tientallen jaren blijft liggen zonder onderhoud, heeft de andere vloer veel meer onderhoud nodig. Misschien moet die ‘ene goedkope vloer’ wel met een paar jaar vervangen worden omdat hij toch niet zo goed is als beloofd.

Daarom is het altijd belangrijk dat u tijdens de oriëntatie in contact komt met ondernemers die al een tijdje werken op de vloer. Wij bij Boekhout hebben inmiddels honderden garagebedrijven voorzien van een vloer en kennen het klappen van de zweep. Wij brengen u graag in contact met garagehouders bij u in de omgeving.

Waar worden de vloeren vaak gelegd?

Garagevloeren worden niet alleen geïnstalleerd in autowerkplaatsen, parkeergarages, en showroomvloeren, maar vinden ook hun weg naar opslagruimtes voor auto-onderdelen, wasstraten, bandenwisselstations, inspectieputten, olieverversingsstations, voertuigdiagnosecentra, motorsportfaciliteiten, klassieke autoverzamelingen, hobbygarages, motorwerkplaatsen, racecircuits, transport- en logistieke hubs, openbare bus- en tramdepots, fietsenstallingen, materiaalopslagruimten, technische scholen en opleidingscentra voor autotechniek, ambulance- en brandweerkazernes, landbouwvoertuigopslag, vliegtuighangars voor kleine vliegtuigen en helikopters, industriële werkplaatsen, doe-het-zelfprojectruimtes, bootopslag en -onderhoudsruimtes, alsmede recreatieve voertuigopslag inclusief campers en ATV's, en parkeerfaciliteiten voor zwaar materieel.

Wat kan Boekhout Bedrijfsvloeren dan voor ons betekenen?

Boekhout bedrijfsvloeren is gespecialiseerd in vloeistofdichte Boekhout PVC-vloeren. Wij bieden professionele deskundigheid en jarenlange ervaring op het gebied van PVC-vloeren en geen oppervlakkige kennis over een breed vloerenspectrum. Juist die specialisatie in vloeistofdichte Boekhout PVC-vloeren, zorgt ervoor dat wij alle ‘ins & outs’ kennen van deze unieke vloersoort.

De ervaring leert dat Boekhout PVC-vloeren uitblinken als garagevloer vanwege de vele voordelen voor een garage. Dit komen steeds meer ondernemers te weten en daardoor ziet u ons steeds vaker voorbijkomen in uw omgeving.

Bent u benieuwd hoe het leggen van een Boekhout garagevloer in zijn werk gaat en welke voorbereidingen u daarin moet treffen? Ook daar hebben we een overzicht voor gemaakt.

Wat is de prijs van een Boekhout PVC-garagevloer?

Natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk: wat kost zo’n Boekhout PVC-vloer dan? Elke ondernemer is uniek en dat geldt ook voor de te bevloeren ruimte. Wij maken enkel voorstellen op maat; wel zo eerlijk! De meeste vloeistofdichte vloeren van Boekhout starten bij 50 euro per m². De uiteindelijke investering hangt voornamelijk af van de voor- en nabewerkingen, verhouding in m² en bewerkelijkheid.

Bent u benieuwd wat een ruwe prijsindicatie is voor uw ruimte? U kunt eenvoudig een (richt)prijs aanvragen via onze rekentool. Wilt u liever een kloppend advies en prijsvoorstel? Wij zitten regelmatig bij u in de buurt en helpen u graag aan de juiste informatie.

Komen wij bij u over de vloer?

Richard van Vondel
Richard van Vondel Adviseur

Bel of mail mij gerust voor persoonlijk advies

 • Garagevloeren

 • Industriële vloeren

 • Praktijklokaalvloeren

 • Werkplaatsvloeren

Klik hier voor meer toepassingen