Reinigingsmiddel bestellen Zo gezegd, zo gelegd Offerte aanvragen Contact +31 88 171 75 00

1. Een zwevende vloer aanschaffen

Veel vloersoorten zijn zwevend. Als er wordt gesproken van een zwevende dekvloer, klinkt het alsof deze vloer los in de ruimte zweeft. Met zwevend wordt echter bedoeld dat er geen directe verbinding is met de onderliggende constructievloer, doordat er een isolatielaag tussen ligt. Dit principe zorgt voor een massa-veer-systeem. Dit kan voor veel toepassingen een voordeel zijn. Voor een professionele garage- of werkplaatsvloer is dit echter ongeschikt. Omdat de bovenste laag van de vloer in feite los ligt, is het niet mogelijk om er met zwaar materieel op te werken of autowielen in stilstand te laten draaien. Ook remmen geeft vaak problemen. Een ander nadeel is dat de vloer niet tegen direct zonlicht kan, omdat deze kan gaan uitzetten en opbollen.

Onze tip: Laat uzelf goed informeren voordat u een vloer aanschaft. Kan de dekvloer verlijmd worden met de onderlaag? Kiest u voor verlijmde, vloeistofdichte PVC-vloertegels van Boekhout Bedrijfsvloeren, bent u niet alleen voorzien van de meest geschikte vloer, u krijgt ook het juiste advies gebaseerd op jarenlange ervaring met robuuste bedrijfsvloeren.

2. Een vloer kiezen die niet geschikt is voor uw garage/werkplaats

Niet iedere vloer is geschikt voor toepassing in een professionele garage of werkplaats. Een dergelijke vloer vraagt meer dan alleen een vloer die tegen een stootje kan. Het draait ook om veiligheid (antislip, ook wanneer met olie wordt gemorst) en duurzaamheid. Minder voor de hand liggend, maar zeker niet onbelangrijk om mee te nemen in een beslissing: de eigenschappen om comfortabel geluiddempend, makkelijk te reinigen, vlekbestendig en brandveilig te zijn.

Onze tip: Waarom concessies doen, als u alle voordelen kunt krijgen? PVC-vloertegels combineren alle goede eigenschappen waar een garagevloer of werkplaatsvloer om vraagt.

Direct, duidelijk, dichtbij!
100% vloeistofdicht: op iedere ondervloer!
Zo gezegd, zo gelegd!

3. Een verkeerde voorbewerkingen van uw vloer

Schuren, plakken, egaliseren, meten, het plaatsen van vochtschermen, het verwijderen van de oude garagevloer; dit is slechts een korte opsomming van mogelijke voorbewerkingen. Wat is noodzakelijk en wat kunt u beter niet doen? Voor veel vloerenbedrijven is het nog steeds niet helemaal duidelijk wat er moet gebeuren als het gaat om een het plaatsen van een nieuwe vloer.

Zou u het officiële advies van een fabrikant volgen, dan moet u bij wijze van spreken opnieuw heien en een betonvloer storten om aan de eisen te voldoen. Natuurlijk heeft elke vloer voorbewerking nodig. Wat veel mensen niet weten is dat extra voorbewerking soms juist tegenwerkt, omdat dit de duurzaamheid van uw garagevloer aantast.

Onze tip: Een vloeistofdichte vloer leggen is echt een vak apart, een gegeven om niet te negeren. Boekhout Bedrijfsvloeren verzorgt vrijwel alle voorbewerkingen in eigen beheer en neemt deze even serieus als de uiteindelijke deklaag.

4. Een ‘alleskunner’ de vloer laten leggen

Een vloer leggen is een vak apart. Een vloer zo leggen dat hij jarenlang blijft liggen en veel kan hebben is nog moeilijker. Het kan aantrekkelijk lijken om een bedrijfsvloer te laten plaatsen door een bekende klusser of handige mannen die ook andere werkzaamheden in uw verbouwing uitvoeren.

Onze tip: Voorkom dat uw nieuwe vloer min of meer een experiment wordt en huur een vakman die ook bij verrassingen of onvoorspelbare situaties de juiste keuzes maakt. Hoe goed en talentvol sommige ‘alleskunners’ ook zijn, een bedrijfsvloer vraagt om expertise. Wij hebben niet voor niets bewust gekozen om ons te specialiseren in (vloeistofdichte) PVC. Onszelf specialiseren betekent het materiaal door en door kennen, ook als we op onvoorziene omstandigheden belanden.

Contact en vraag offerte aan

5. Bepaalde machines en apparaten niet tijdelijk verplaatsen

Zelden verloopt een verbouwing soepel en zonder ‘rompslomp’. Het is hoe dan ook tijdrovend. Wij zien soms dat men uit praktische overweging, tijdgebrek of zelfs gemakzucht zware, onhandelbare spullen laat staan, zoals stellingen en de platenbank of de remmentestbank (leuk weetje: de rollenremmentestbank kan doorgaans probleemloos blijven staan). Bedenk dat alles wat u nu laat staan, invloed heeft op de vloerkwaliteit, aangezien vocht zijn weg altijd wel vindt. Daarnaast loopt de vloer, bij vervanging of verplaatsing in de toekomst, niet door onder het deel waar de stelling of het apparaat heeft gezeten.

Onze tip: PVC kan eenvoudig op maat worden gesneden; eventuele lege plekken in de oude vloer kunnen (vloeistofdicht) worden opgevuld.

6. Te strakke planning

Uiteraard wilt u zo min mogelijk tijd- en omzetverlies. Maar ‘even de boel aan de kant en een nieuw vloertje erin’ is voor de meeste ondernemers een illusie, die vaak resulteert tot een falende planning en daardoor uiteindelijk juist het gevreesde omzetverlies. In de praktijk loopt het toch anders dan verwacht. Bijvoorbeeld wanneer bij het verwijderen van oude vloerlagen onaangename verrassingen worden blootgelegd.

Onze tip: Pak genoeg risico-tijd in uw planning. Nog belangrijker: werk met een vloerenspecialist die met nagenoeg alle mogelijke verrassingen bekend is en goed kan inschatten. Wij plaatsen grotere (garage-)vloeren in meerdere fases. Omdat een PVC-tegelvloer vrijwel direct weer belastbaar is, blijft uw bedrijf gedeeltelijk operationeel en mist u de APK-brug of remmentestbank zo kort mogelijk.

7. Niet lang genoeg zoeken naar de juiste partij

Als u eenmaal de knoop hebt doorgehakt en kiest voor een nieuwe vloer, dan is het heel verleidelijk om dit ook zo snel mogelijk te willen realiseren. Hierin schuilt het gevaar dat er te weinig aandacht wordt besteed aan het zoeken naar de juiste partij. Een zoekmachine is handig, maar zet niet altijd het meest geschikte bedrijf bovenaan. Een goede bedrijfsvloer is meer dan alleen een vloer. Het gaat om advies, garanties, referenties en het nakomen van afspraken.

Onze tip: Zoek een specialist die weet waar hij over praat en advies op maat biedt. Boekhout Bedrijfsvloeren is zo’n specialist met veel ervaring in vloeistofdichte PVC-garagevloeren. Wij hebben oog voor het verschil tussen esthetische vloeren (die alleen maar mooi moeten zijn) en échte garagevloeren waarbij vloeistofdichtheid, veiligheid en duurzaamheid leidend zijn.

Veelgestelde vragen

Voor welke toepassing is de vloer geschikt?

De vloeistofdichte vloeren zijn geschikt voor bijna alle toepassingen en sectoren! Ze worden vaak gebruikt in horecakeukens, koel- en vriescellen, horeca-omgevingen, professionele garages, werkplaatsen en industriële settings. Er zijn talloze toepassingen waarvoor onze vloeren geschikt zijn!

Wat is de prijs van een Boekhout vloer?

De prijzen van een Boekhout vloer variëren door verschillende factoren zoals productiesnelheid, voorbereiding, toegankelijkheid en vloertype. Gebruik onze online prijzentool en ontvang direct per e-mail uw persoonlijke richtprijs, samen met handige tips en informatie!

Na installatie, wanneer is onze vloeistofdichte vloer klaar voor gebruik?

Na installatie is de vloer direct beloopbaar en indien gewenst voorzichtig in te richten; alleen kitnaden bij wanden/objecten drogen trager. Eventueel is de vloer ook gefaseerd te leggen om sluitingstijd te minimaliseren.

Klik hier voor meer veelgestelde vragen

Wilt u meer weten?

Heeft u na het lezen van bovenstaande nog vragen? Wij staan u graag te woord om u nog gerichter te informeren. Bel of mail en u heeft in de meeste gevallen dezelfde werkdag nog antwoord. Wilt u liever advies op maat? Maak een afspraak en wij komen bij u langs voor vrijblijvend advies. Ook is het mogelijk om een gratis proefpakket aan te vragen.

Richard van Vondel
Richard van Vondel Adviseur

Bel of mail mij gerust voor persoonlijk advies

  • Garagevloeren

  • Industriële vloeren

  • Magazijnvloeren

  • Werkplaatsvloeren

Klik hier voor meer toepassingen