Reinigingsmiddel bestellen Zo gezegd, zo gelegd Offerte aanvragen Contact +31 88 171 75 00

Waarom kiezen voor PVC in plaats van rubber?

Bij een vloer die geschikt is voor toepassing in de sportwereld, wordt al snel gedacht aan een rubbervloer. Ook zien wij vaak dat rubber en PVC met elkaar worden verward. Ze hebben dan ook veel eigenschappen gemeen, die beide vloeren geschikt maken als fitnessvloer of sportvloer in het algemeen.

Het voordeel van PVC is echter dat dit materiaal op termijn veel langer meegaat. Rubber is een natuurproduct dat uiteindelijk gebreken vertoont, terwijl PVC-vloertegels bijna onverwoestbaar zijn, niet gaan scheuren en langer meegaan, zeker bij intensief gebruik, zoals in een fitnesscentrum gebruikelijk is.

Direct, duidelijk, dichtbij!
100% vloeistofdicht: op iedere ondervloer!
Zo gezegd, zo gelegd!

De goede eigenschappen van PVC als fitnessvloer

Een fitnessvloer van Boekhout Bedrijfsvloeren is opgebouwd uit losse PVC-tegels en wordt vloeistofdicht gelegd. Op deze manier is de vloer eenvoudig te reinigen. De naden kunnen in verschillende kleuren worden aangebracht, passend bij de huisstijl van uw fitnessschool. PVC heeft zoveel goede eigenschappen, dat het breed toepasbaar is. Om het voor u overzichtelijk te houden, hebben we een aantal eigenschappen die van belang zijn in de sportbranche uitgelicht. Voor het complete overzicht kunt u kijken op onze informatiepagina over vloeistofdichte bedrijfsvloeren.

 • Geluiddempend
  PVC heeft van nature geluiddempende eigenschappen. Ook het lawaai van uw fitnessapparatuur, zware gewichten, luide muziek en intensief sportende klanten wordt prettig gedempt.
 • Gefaseerd aan te brengen
  Door middel van een strak plaatsingsschema, dat volledig is afgestemd op uw wensen kunnen wij ervoor zorgen dat uw sportcomplex niet volledig gesloten hoeft te worden tijdens het leggen.
 • Hygiënisch
  De vloeistofdichte bedrijfsvloeren van Boekhout worden naadloos gelegd, zijn eenvoudig te reinigen en passen volledig binnen de hygiëne-eisen die worden gesteld in de HACCP-norm. Biedt u ook nog een drankje aan in uw fitnessruimte? PVC is ook ideaal voor horeca-toepassing.
 • Bestand tegen zware belasting
  PVC is oersterk en bestand tegen de intensieve training van de sporters. Het gebruik van gewichten en halters vormt geen probleem, ook niet als deze op de grond vallen. Uw fitnessvloer raakt niet beschadigd door schuiven en stoten en kan de belasting van alle fitnessapparaten zonder problemen dragen.

Een snelle prijsberekening doet u gewoon zelf met onze handige rekentool. Heeft u vragen of behoefte aan extra informatie? Neem gerust contact met ons op of vraag een gratis proefpakket aan. Ook is het een optie om de vloeren en toepassingsmogelijkheden te komen bekijken in onze riante showroom in Nieuwegein. 

Contact en vraag offerte aan!

Voordelen van een Boekhout fitnessvloer

Antislip, ook als de vloer nat is

Scheurbestendig & veerkrachtig

Direct & zwaar belastbaar

Hygiënisch & naadloos

Duurzaam over elke ondervloer gelegd

Stootbestendig & slijtvast

Bestand tegen veel logen, zuren & chemicaliën

Geluid & warmte isolerend

Veelgestelde vragen

Wat is de prijs van een Boekhout vloer?

De prijzen van een Boekhout vloer variëren door verschillende factoren zoals productiesnelheid, voorbereiding, toegankelijkheid en vloertype. Gebruik onze online prijzentool en ontvang direct per e-mail uw persoonlijke richtprijs, samen met handige tips en informatie!

Na installatie, wanneer is onze vloeistofdichte vloer klaar voor gebruik?

Na installatie is de vloer direct beloopbaar en indien gewenst voorzichtig in te richten; alleen kitnaden bij wanden/objecten drogen trager. Eventueel is de vloer ook gefaseerd te leggen om sluitingstijd te minimaliseren.

Kan Boekhout PVC op elke ondervloer geplaatst worden?

Boekhout PVC-vloeren zijn geschikt voor vrijwel elke ondergrond, zoals hout, gips, tegels, staal en alle andere meest voorkomende ondervloeren. Onze PVC-vloeren blijven vloeistofdicht, stevig en behouden hun vorm, zelfs als de ondervloer beweegt of krimpt.

Klik hier voor meer veelgestelde vragen

Uw fitnessruimte snel en goed voorzien van een nieuwe vloer

Vanzelfsprekend staat service bij Boekhout bedrijfsvloeren voorop. Heldere communicatie vinden wij zeer belangrijk om te voorkomen dat een van beide partijen voor onaangename verrassingen komt te staan. Wij kunnen doorgaans snel voor u aan de slag en garanderen minimale hinder bij het leggen van een nieuwe fitnessvloer. Onze vloerenexperts maken vooraf een gedetailleerd plaatsingsplan en stemmen dat volledig met uw wensen af.

Een PVC-fitnessvloer kan op iedere ondervloer worden aangebracht zonder ingewikkelde voorbereidingen. De vloer kan na de minimale droogtijd direct worden belast. Doordat wij gefaseerd kunnen leggen is het mogelijk om uw fitnessruimte gedeeltelijk open te houden voor uw gasten.

Ook na plaatsing laten wij nog graag van ons horen. U krijgt van ons een welkomstpakket met daarin alles voor een goede start en het minimale onderhoud. Wij horen op onze beurt graag van u hoe u alles heeft ervaren en of het naar tevredenheid is verlopen. Benieuwd wat anderen hierop hebben geantwoord? Kijk dan bij onze vele klantreviews.

Wilt u de investering voor een Boekhout vloer bij uw fitnesscentrum berekenen?

U heeft snel antwoord op deze vraag met onze handige online rekentool. Liever advies op maat? Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Richard van Vondel
Richard van Vondel Adviseur

Bel of mail mij gerust voor persoonlijk advies

 • Dansvloeren

 • Horecavloeren

 • HACCP-vloeren

 • Sportschoolvloeren

Klik hier voor meer toepassingen