Reinigingsmiddel bestellen Zo gezegd, zo gelegd Offerte aanvragen Contact +31 88 171 75 00

Design PVC voor een veilige, duurzame schoolvloer

PVC wordt duurzaam geproduceerd van gerecycled materiaal. Het is een zeer sterk materiaal, kras- en slijtvast en zal jarenlang meegaan. Zeker in het basisonderwijs en op middelbare scholen ligt er natuurlijk geregeld iets op de vloer. Lunchtrommels en drinkbekers gaan om, of zand en modder worden mee naar binnengelopen. In die gevallen wilt u een vloer die eenvoudig kan worden schoongemaakt. Met design PVC bent u verzekerd van een schone, gezellige schoolomgeving waar leerlingen en studenten zich op hun gemak zullen voelen.

PVC-stroken zijn antislip, ook wanneer de vloer door bijvoorbeeld ingelopen regenwater nat is. Daarnaast werkt PVC brandvertragend. Een PVC-vloer is niet alleen mooi om te zien, het is ook nog eens een veilige ondergrond. Zoekt u een schoolvloer voor bijvoorbeeld een praktijklokaal, waar met gereedschappen wordt gewerkt, die tegen chemische middelen bestand is en volledig vloeistofdicht kan worden gelegd, kijk dan eens bij de mogelijkheden van een vloeistofdichte tegelvloer.

Direct, duidelijk, dichtbij!
Luxe uitstraling, eenvoudig onderhoud!
Zo gezegd, zo gelegd!

De belangrijkste kenmerken van design PVC als schoolvloer

PVC is een veelzijdig en breed toepasbaar materiaal met veel goede kenmerken. U leest er alles over op onze pagina over design PVC. Voor een snel overzicht hebben we een paar schoolgerelateerde eigenschappen voor u uitgelicht.

 • Geluiddempend
  PVC heeft van nature geluiddempende eigenschappen en bevordert een prettige akoestiek. Het lawaai dat uw enthousiaste leerlingen produceren, wordt gedempt.
 • Gefaseerd aan te brengen
  Door middel van een strak plaatsingsschema, dat volledig is afgestemd op uw wensen, kunnen wij ervoor zorgen dat uw school niet volledig gesloten hoeft te worden tijdens het leggen. U zit dus niet vast aan schoolvakanties of weekenden.
 • Stoot- en slijtvast
  PVC laat geen afdrukken achter van tafels, stoelen, ook niet als hiermee wordt geschoven. Onze vloertegels zijn ook bestand tegen veelvuldig belopen, zonder sporen achter te laten.
 • Hygiënisch
  Een makkelijk te reinigen, gladde vloer zonder achterblijvend vuil. Een onderwijsvloer waar u weinig omkijken naar heeft.

Contact en vraag offerte aan!

Voordelen van een Boekhout schoolvloer

Antislip, ook als de vloer nat is

Scheurbestendig & veerkrachtig

Direct & zwaar belastbaar

Hygiënisch & naadloos

Duurzaam over elke ondervloer gelegd

Stootbestendig & slijtvast

Bestand tegen veel logen, zuren & chemicaliën

Geluid & warmte isolerend

Veelgestelde vragen

Is een pvc designvloer vloeistofdicht?

Nee, de vloer is niet vloeistofdicht. Wel is de vloer waterbestendig, wat betekent dat vocht niet in de pvc-planken kan trekken. Het is echter niet geschikt voor ruimtes waar veel vloeistoffen worden gemorst, zoals professionele keukens of discotheken. Het is wel ideaal voor gebruik in restaurants en feestzalen. Onze adviseurs kunnen u meer informatie geven over geschikte toepassingen.

Wat is de prijs van een design Boekhout vloer?

De prijs van een design Boekhout vloer varieert, omdat elk project uniek is en zijn eigen arbeidstijd heeft. Factoren die van invloed zijn op de prijs zijn onder andere de productie per vierkante meter per dag, voor- en nabewerkingen, bereikbaarheid en het type vloer. Meestal kunt u binnen één werkdag een indicatief voorstel ontvangen voor de kosten van een vloer die geschikt is voor uw toepassing en oppervlakte.

Kan ik de vloer in de toekomst eenvoudig verwijderen?

De vloer kan worden verwijderd, meestal machinaal voor grote oppervlakken en met handgereedschap voor kleinere oppervlakken. Er kan echter een lijmrest achterblijven op uw ondervloer, die u moet verwijderen door te schuren.

Klik hier voor meer veelgestelde vragen

Uw school in korte tijd voorzien van een nieuwe vloer

Wij begrijpen dat het onderwijs niet zomaar stilgelegd kan worden en de schoolvakanties lastig in te plannen zijn. Het schoolgebouw hoeft echter niet dicht tijdens het leggen. Wij kunnen bijvoorbeeld lokaal voor lokaal leggen. Wij zorgen vooraf voor een duidelijk plaatsingsplan, een planning volledig afgestemd op uw mogelijkheden.

Boekhout Bedrijfsvloeren levert en plaatst snel. Een PVC-vloer kan op iedere ondervloer worden aangebracht zonder ingewikkelde voorbereidingen. Eventuele gebreken in de ondervloer kunnen wij repareren. Uw schoolvloer kan na de minimale droogtijd direct worden belast.

Ook met het intensieve gebruik zoals in schoolgebouwen normaal is, bieden wij volledige garantie. Kiest u toch liever voor een vloer die nog intenser kan worden belast, omdat u bijvoorbeeld werkt met zware apparatuur en scheikundige chemicaliën, dan adviseren wij u onze vloeistofdichte schoolvloer. Twijfelt u over de keuze tussen design PVC en het robuustere tegelvloeren-assortiment? Neem gerust contact met ons op, wij geven u gericht advies.

Wilt u de investering voor een Boekhout vloer in uw schoolomgeving berekenen?

U heeft snel antwoord op deze vraag met onze handige online rekentool. Liever advies op maat? Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Richard van Vondel
Richard van Vondel Adviseur

Bel of mail mij gerust voor persoonlijk advies

 • Keukenvloeren

 • Onderwijsvloeren

 • Praktijklokaalvloeren

 • Studentproof vloeren

Klik hier voor meer toepassingen