Reinigingsmiddel bestellen Zo gezegd, zo gelegd Offerte aanvragen Contact +31 88 171 75 00

Waarom kiezen voor PVC als geschikte dansvloer?

Het aanbod in dansvloeren is breed. Iedere vloersoort kent echter zijn eigen voor-en nadelen. Met een dansvloer van Boekhout Bedrijfsvloeren bent u verzekerd van een duurzame aankoop voor lange termijn met de juiste danstechnische kenmerken.

Uw dansvloer omvat waarschijnlijk een groot aantal vierkante meters en zult u bij de aanschaf van een nieuwe vloer kritisch zijn op de kosten per vierkante meter. Boekhout is gespecialiseerd in PVC- vloeren en levert vloeren met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Een prettige bijkomstigheid van PVC is dat het geen onderhoud behoeft, anders dan de dagelijkse, eenvoudige reinigingsbeurt. Mocht u een voorkeur hebben voor een houten vloer, het is ook mogelijk om te kiezen voor design PVC in realistisch houtdessin. Deze vloer is iets dunner en niet vloeistofdicht, maar kent verder alle voordelen van een PVC-vloer.

Direct, duidelijk, dichtbij!
100% vloeistofdicht: op iedere ondervloer!
Zo gezegd, zo gelegd!

De belangrijkste eigenschappen van PVC als dansvloer

Wij passen PVC toe in vele branches, waaronder de industrie en horeca. Dat klinkt misschien niet als een voor de hand liggende keuze om een dergelijke vloer te laten plaatsen in een dansschool of danscentrum. Het mooie van het materiaal PVC is echter dat het zoveel ideale eigenschappen heeft dat het zeer breed inzetbaar is. Ter illustratie hebben we vier kenmerken uitgelicht die van toepassing zijn voor een dansvloer. Kijk voor overige eigenschappen bij onze algemene informatiepagina.

 • Antislip
  Uitglijden is natuurlijk niet de bedoeling als er wordt gedanst. PVC heeft een antislip toplaag, wat zorgt voor een veilige ondergrond.
 • Geluiddempend
  Bij dansen hoort muziek. En geen zacht achtergronddeuntje, maar uiteraard het volume hoog! PVC is geluiddempend, dus hiermee beperkt u geluidsoverlast voor de omgeving en het verbetert de akoestiek binnen het pand.
 • Duurzaam en slijtvast
  Bij een grote investering wilt u dat deze lang meegaat. PVC is slijtvast en gaat daardoor lang mee, ook als er dagelijks intensief wordt gedanst.
 • Hygiënisch en eenvoudig te reinigen
  Voor veiligheid, comfort en een professionele uitstraling, dient uw vloer grondig schoon te zijn. Wij leggen de vloeren naadloos, dus stof en vuil kan zich niet ophopen in kieren en naden. De gladde toplaag is zeer eenvoudig schoon te houden zonder ingewikkeld onderhoudsplan.

Contact en vraag offerte aan!

Voordelen van een Boekhout dansvloer

Antislip, ook als de vloer nat is

Scheurbestendig & veerkrachtig

Direct & zwaar belastbaar

Hygiënisch & naadloos

Duurzaam over elke ondervloer gelegd

Stootbestendig & slijtvast

Bestand tegen veel logen, zuren & chemicaliën

Geluid & warmte isolerend

Veelgestelde vragen

Wat is de prijs van een Boekhout vloer?

De prijzen van een Boekhout vloer variëren door verschillende factoren zoals productiesnelheid, voorbereiding, toegankelijkheid en vloertype. Gebruik onze online prijzentool en ontvang direct per e-mail uw persoonlijke richtprijs, samen met handige tips en informatie!

Na installatie, wanneer is onze vloeistofdichte vloer klaar voor gebruik?

Na installatie is de vloer direct beloopbaar en indien gewenst voorzichtig in te richten; alleen kitnaden bij wanden/objecten drogen trager. Eventueel is de vloer ook gefaseerd te leggen om sluitingstijd te minimaliseren.

Kan Boekhout PVC op elke ondervloer geplaatst worden?

Boekhout PVC-vloeren zijn geschikt voor vrijwel elke ondergrond, zoals hout, gips, tegels, staal en alle andere meest voorkomende ondervloeren. Onze PVC-vloeren blijven vloeistofdicht, stevig en behouden hun vorm, zelfs als de ondervloer beweegt of krimpt.

Klik hier voor meer veelgestelde vragen

Een sterke vloer, ook in de rest van uw dansschool

Uw dansers, of het nu leerlingen zijn of professionele show-/wedstrijddansers, nemen hun pit en energie mee vanaf de dansvloer naar de rest van uw danscentrum waar nog even wat wordt gedronken en nagepraat. Dan wilt u vanzelfsprekend daar een vloer die geschikt is voor horeca.

PVC-vloeren zijn vrijwel onverslijtbaar en worden vloeistofdicht gelegd. Dat wil zeggen dat zij zowel toepasbaar zijn als dansvloer en als horecavloer. De dansvloer kan dus naadloos worden doorgelegd in de rest van het pand. Door middel van kleuren en belijning is het eventueel mogelijk de dansvloer te markeren en af te scheiden van de rest.

Hoe zwaar de vloer ook wordt belast, het blijft in uitstekende staat, tot vele jaren na het leggen van de vloer. Ook als u uw inrichting of indeling regelmatig wijzigt, uw vloer kan uitstekend tegen het geschuif met de inventaris.

Een dansvloer op maat

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw dansvloer? Neem gerust contact met ons op voor uw vragen. Een dansvloer kan helemaal op maat en naar uw persoonlijke wens worden gelegd. Hierbij is het mogelijk de vloer in fases te plaatsen, zodat u alweer kunt beginnen met inrichten terwijl wij met het laatste deel bezig zijn. Op die manier hoeft uw dansschool niet lang dicht. Een PVC-tegelvloer is na een korte, minimale droogtijd weer geschikt om op te dansen.

Maak een afspraak voor gericht advies. Daarnaast kunt u een gratis proefpakket aanvragen, met daarin samples van de vloer. Daarnaast bent u van harte welkom om in onze showroom te komen kijken.

Wilt u de investering voor een Boekhout dansvloer berekenen?

U heeft snel antwoord op deze vraag met onze handige online rekentool. Liever advies op maat? Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Richard van Vondel
Richard van Vondel Adviseur

Bel of mail mij gerust voor persoonlijk advies

 • Cafévloeren

 • Discotheekvloeren

 • Fitnessvloeren

 • Studentproof vloeren

Klik hier voor meer toepassingen