Reinigingsmiddel bestellen Zo gezegd, zo gelegd Offerte aanvragen Contact +31 88 171 75 00

Verschillen van een rubbervloer ten opzichte van vloeistofdicht PVC

Boekhout Bedrijfsvloeren levert als ideale bedrijfsvloer vloeistofdichte PVC-vloeren. De eigenschappen van PVC-vloeren komen voor een groot deel overeen met rubbervloeren, zelfs de kleuren kunnen nagenoeg identiek geleverd worden. Rubber en het rubberachtige PVC worden daarom ook geregeld met elkaar verward. Om die verwarring weg te nemen eerst wat feiten over de onderlinge eigenschappen.

Een rubbervloer wordt in het bedrijfsleven met name toegepast in sportscholen en gymzalen. Rubber is een natuurproduct dat erg 'werkt'; het geeft mee naar gelang de omstandigheden en belasting. Rubbertegels zie je om die reden ook wel buiten liggen onder speeltoestellen.

Bij intensief gebruik blijkt een rubbervloer ongeschikt als bedrijfsvloer. Rubber is bijvoorbeeld moeilijk grondig te reinigen. Ook heeft het bij aanbrengen veel bewerking nodig. Omdat rubberen tegels ook niet alle vloeistoffen verdragen, is het niet geschikt voor bedrijven die werken met oliën en chemicaliën.

Direct, duidelijk, dichtbij!
100% vloeistofdicht: op iedere ondervloer!
Zo gezegd, zo gelegd!

Rubbervloeren in de horeca

De reden waarom men op zoek gaat naar een rubbervloer in de horeca is doorgaans omdat men op zoek is naar een veilige antislipvloer. PVC-vloertegels zijn net als rubbertegels antislip. Daarentegen kent PVC vele voordelen waar de horecabranche om vraagt. Zoals de VVV-verklaring en de HACCP-norm.

Wij adviseren dan ook een vloeistofdichte Boekhout PVC-keukenvloer vanwege de hoge hygiënewaarden die komen kijken bij deze HACCP-norm. PVC is goed grondig te reinigen. In tegenstelling tot rubber, ontstaan er bij Boekhout PVC-vloeren geen oneffenheden waarin vuil zich kan ophopen.

De vloeren die wij leveren zijn vervaardigd uit gerecycled PVC, zoals hierboven beschreven: een kunststofsoort sterk gelijkend op rubber. Dankzij de unieke eigenschappen van dit hoogwaardige materiaal gaan vloeistofdichte Boekhout PVC-vloeren nog langer mee. U schaft daarmee een duurzame vloer aan waarvan u jarenlang gemak zult beleven.

Rubbervloeren als garagevloer

Wie een rubbervloer zoekt voor een garage, zoekt vaak een geluiddempende garagevloer met antislip eigenschappen. Ook hier geldt dat PVC-tegels dezelfde voordelen kennen als rubbertegels. Vloeistofdichte Boekhout PVC-garagevloeren zijn daarnaast bestand tegen bijna alle chemicaliën. PVC blijft veilig onder alle omstandigheden en is eenvoudig aan te brengen. Verder kent PVC alle voordelen van rubber, zoals u voor ogen heeft.

De PVC-garagetegels zijn naast de typische donkergrijze rubberkleur in vele andere kleuren leverbaar. Tevens is het mogelijk om de voegen in kleuren te leveren die aansluiten bij de huisstijl van uw bedrijf. Twijfelt u nog over uw keuze? Kijk dan bij onze eerste hulp bij garagevloer-oriëntatie voor meer uitleg en specificaties.

Voordelen van een Boekhout vloer

Antislip, ook als de vloer nat is

Scheurbestendig & veerkrachtig

Direct & zwaar belastbaar

Hygiënisch & naadloos

Duurzaam over elke ondervloer gelegd

Stootbestendig & slijtvast

Bestand tegen veel logen, zuren & chemicaliën

Geluid & warmte isolerend

De belangrijkste verschillen tussen rubber en PVC op een rij

Overeenkomsten tussen rubbervloeren en PVC-vloeren:

 • Antislip, ook wanneer het nat wordt
 • Stootbestendig
 • Veerkrachtig
 • Eenvoudig te reinigen
 • Geproduceerd uit gerecycled materiaal
 • Hygiënisch
 • Vloeistofdicht (dit geldt niet voor alle rubbervloersoorten)

Eigenschappen waarin PVC zich voordelig onderscheidt:

 • Snel gelegd
 • Zwaar belastbaar
 • Geschikt voor elke dragende ondervloer
 • Bestand tegen veel logen, zuren en chemicaliën
 • Duurzaam op lange termijn
 • Vraagt weinig onderhoud
 • Hygiënisch volgens HACCP-norm
 • Vloeistofdicht (VVV-verklaring)

Bent u op zoek naar een vloeistofdichte bedrijfsvloer met de voordelen van een rubbervloer?

Een vloeistofdichte Boekhout PVC-vloer is kwaliteit met de voordelen die een rubberen vloer biedt, zoals geluiddemping, vloeistofdichtheid, veerkracht en antislipwerking. Dit aangevuld met de unieke eigenschappen van PVC, zoals de hoge hygiëne, en extreme belastbaarheid. Dat maakt onze vloeren geschikt voor verscheidene toepassingen in bijna alle branches.

Wilt u graag zelf voelen of PVC-vloertegels net zo sterk zijn als rubbertegels? Vraag dan het gratis proefpakket aan of maak een afspraak voor advies op maat.

Richard van Vondel
Richard van Vondel Adviseur

Bel of mail mij gerust voor persoonlijk advies

Veelgestelde vragen

Wat is de prijs van een Boekhout vloer?

De prijzen van een Boekhout vloer variëren door verschillende factoren zoals productiesnelheid, voorbereiding, toegankelijkheid en vloertype. Gebruik onze online prijzentool en ontvang direct per e-mail uw persoonlijke richtprijs, samen met handige tips en informatie!

Na installatie, wanneer is onze vloeistofdichte vloer klaar voor gebruik?

Na installatie is de vloer direct beloopbaar en indien gewenst voorzichtig in te richten; alleen kitnaden bij wanden/objecten drogen trager. Eventueel is de vloer ook gefaseerd te leggen om sluitingstijd te minimaliseren.

Kan Boekhout PVC op elke ondervloer geplaatst worden?

Boekhout PVC-vloeren zijn geschikt voor vrijwel elke ondergrond, zoals hout, gips, tegels, staal en alle andere meest voorkomende ondervloeren. Onze PVC-vloeren blijven vloeistofdicht, stevig en behouden hun vorm, zelfs als de ondervloer beweegt of krimpt.

Klik hier voor meer veelgestelde vragen
 • Garagevloeren

 • Horecavloeren

 • Keukenvloeren

 • HACCP-vloeren

Klik hier voor meer toepassingen