Reinigingsmiddel bestellen Zo gezegd, zo gelegd Offerte aanvragen Contact +31 88 171 75 00

Waarom kunststof op je vloer?

Wanneer je op zoek bent naar een kunststof vloer kom je eigenlijk altijd uit op polyvinylchloride, ofwel PVC. PVC werd per toeval ontdekt in 1838. In 1872 werd het herontdekt, maar pas in de jaren ‘20 van de vorige eeuw werd deze kunststof voor het eerst in de praktijk toegepast.

Wat PVC zo interessant maakt in vergelijking tot andere kunststoffen, is dat de grondstoffen goedkoop zijn en dat het bijzonder eenvoudig in bewerking en verwerking is. Het is een ijzersterk, slijtvast materiaal met een extreem lange levensduur, dat bovendien goed recyclebaar is. Met name de slijtvaste eigenschappen maken deze kunststofsoort tot een ideaal materiaal voor vloertoepassing.

Direct, duidelijk, dichtbij!
100% vloeistofdicht: op iedere ondervloer!
Zo gezegd, zo gelegd!

Is kunststof geschikt als bedrijfsvloer?

Het antwoord hierop is een volmondig ‘ja’. Onze kunststof PVC-tegels zijn in veel branches toepasbaar. Niet alleen omdat de tegels, eenmaal geplaatst een ijzersterk geheel vormen, maar ook omdat ze een hygiënische, (HACCP) veilige, comfortabele werkvloer vormen. Daarnaast kunnen zij eenvoudig vloeistofdicht worden geplaatst (volgens de VVV-norm) en het kunststof PVC is bestand tegen de meest gebruikte chemische stoffen.

Voordelen van een Boekhout vloer

Antislip, ook als de vloer nat is

Scheurbestendig & veerkrachtig

Direct & zwaar belastbaar

Hygiënisch & naadloos

Duurzaam over elke ondervloer gelegd

Stootbestendig & slijtvast

Bestand tegen veel logen, zuren & chemicaliën

Geluid & warmte isolerend

Veelgestelde vragen

Wat is de prijs van een Boekhout vloer?

De prijzen van een Boekhout vloer variëren door verschillende factoren zoals productiesnelheid, voorbereiding, toegankelijkheid en vloertype. Gebruik onze online prijzentool en ontvang direct per e-mail uw persoonlijke richtprijs, samen met handige tips en informatie!

Na installatie, wanneer is onze vloeistofdichte vloer klaar voor gebruik?

Na installatie is de vloer direct beloopbaar en indien gewenst voorzichtig in te richten; alleen kitnaden bij wanden/objecten drogen trager. Eventueel is de vloer ook gefaseerd te leggen om sluitingstijd te minimaliseren.

Kan Boekhout PVC op elke ondervloer geplaatst worden?

Boekhout PVC-vloeren zijn geschikt voor vrijwel elke ondergrond, zoals hout, gips, tegels, staal en alle andere meest voorkomende ondervloeren. Onze PVC-vloeren blijven vloeistofdicht, stevig en behouden hun vorm, zelfs als de ondervloer beweegt of krimpt.

Klik hier voor meer veelgestelde vragen

Welke soorten kunststofvloeren hebben wij in ons assortiment?

Vloeistofdichte PVC-vloeren
Veruit het meest verkocht zijn onze - al dan niet vloeistofdicht gelegde - PVC-tegels. Dit type kunststofvloer is immers breed toepasbaar en bestand tegen bijna alle invloeden waarmee je in het bedrijfsleven te maken hebt. Deze PVC-vloer wordt geroemd om zijn stoot- en krasbestendigheid, lange levensduur, geluiddempende en isolerende werking en om de mooie uitstraling. Dit type vloer wordt toegepast in de industrie en andere bedrijven die een vloer met hoge belastbaarheid vragen, zoals garagebedrijven en werkplaatsen.

Design PVC
Een vloersoort met een wat huiselijkere uitstraling, die veel kan hebben, maar niet vloeistofdicht is, is design PVC. Wij verkopen deze PVC-vloeren in verschillende aantrekkelijke designs. Deze vloeren leggen wij in bedrijven die vragen om een vloer met medium tot hoge belastbaarheid. Denk aan kantoorpanden en winkels.

Kliktegels
Tot slot verkopen wij verhuisbare kliktegels. Deze sterke kunststof tegels zijn makkelijk verplaatsbaar. Hoewel een vloer van kliktegels niet vloeistofdicht is, kent het wel de vele voordelen van PVC, zoals de geluiddempende werking, stootvastheid en krasbestendigheid. Deze vloeren worden veel gebruikt voor beurzen of tijdelijke locaties.

Zelf ervaren hoe een kunststof vloer voelt?

Wilt u zien hoe een kunststof tegel is opgebouwd? Vraag een gratis proefpakket aan, zodat u het materiaal zelf kunt bekijken en uittesten. Ook kunt u altijd bellen of mailen bij vragen of behoefte aan meer informatie.

Bent u al bijna zeker van uw keus? Bereken de prijs van uw vloer met onze handige rekentool. Of bel ons direct voor een afspraak.

Richard van Vondel
Richard van Vondel Adviseur

Bel of mail mij gerust voor persoonlijk advies

  • Garagevloeren

  • HACCP-vloeren

  • Sportschoolvloeren

  • Werkplaatsvloeren

Klik hier voor meer toepassingen