< Terug naar alle Referenties in de buurt

Ontvangst- en barvloer voor Fort Voordorp in Groenekan

Boekhout installeerde pvc vloeren in de ontvangstruimte en bar van de evenementenlocatie Fort Voordorp in Groenekan bij Utrecht. Fort Voordorp was samen met ruim 40 andere forten onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De vesting is aangelegd rond 1870 en is bijna honderd jaar in gebruik geweest als verdedigingswerk. Vandaag de dag is het een fraai gelegen evenementenlocatie met een prachtige combinatie van historische en moderne elementen. Het fort beschikt over verschillende ruimtes met ieder een eigen sfeer. Door de verschillende ruimtes en subzalen kan het fort worden gebruikt voor evenementen van 80 tot 2.500 personen. Die evenementen variëren van bedrijfsfeesten, diners en congressen tot productlanceringen, relatiebijeenkomsten, modeshows en beurzen.

Aanleg vloeren in ontvangstruimte en bar

In zo’n sfeervolle evenementenlocatie zijn vloeren nodig die representatief en comfortabel zijn, maar ook slijtvast, hygiënische en goed schoon te houden. Die zoektocht leidde tot de pvc vloeren van Boekhout.

 

We schuurden eerste de bestaande ondervloer. Waar nodig werd deze geprimerd en geëgaliseerd met cement gebonden egaline. De zwarte pvc tegels van 500 x 500 x 10 mm zijn met 2-componenten polyurethaanlijm op de ondervloer gelijmd. De naden zijn daarbij onderling met een pvc koudlas gelijmd. Door ze daarna open te frezen en er een grijze lasveter in te smelten is de vloer vloeistofdicht en naadloos gemaakt, met een fraai grijs lijnenpatroon. Afsluitend zijn de randen afgewerkt met kitprimer en MS polymeerkit en waar gewenst hebben we plinten geplaatst.