< Terug naar alle Referenties in de buurt

Aanleg vloeistofdichte pvc zwembadvloer bij zwemschool Swimmin' Barendrecht

Voor zwemschool Swimmin' Barendrecht realiseerde Boekhout een vloeistofdichte pvc zwembadvloer. Swimmin' Barendrecht leert kinderen zwemmen in kleine groepjes vanaf 4 jaar oud. Ook volwassen kunnen leren zwemmen bij Swimmin' Barendrecht. Je kunt naast Barendrecht voor zwemles terecht bij de Swimmin’ vestigingen in Heinenoord, Rotterdam Ringdijk, Rotterdam Westersingel en Rotterdam Maasstad ziekenhuis.

Thermisch lassen pvc vloeistofdichte zwembadvloeren

Pvc vloeren zijn om meerdere reden uitstekende zwembadvloeren. Pvc vloeren zijn oersterk, ergonomisch veerkrachtig en slipvast. Maar bovenal kun je pvc vloeren volledig naadloos en vloeistofdicht opleveren. Boekhout is namelijk gespecialiseerd in thermisch lassen van pvc vloeren. Daarbij wordt met specifiek gereedschap op deskundige wijze een pvc lasveter in de naden tussen de pvc tegels gesmolten. Het eindresultaat is een volledig vloeistofdichte zwembadvloer. Door verschillende kleuren te gebruiken voor de pvc tegels en de lasveter kun je bovendien mooie frisse vloerpatronen maken. Voor Swimmin’ combineerden we grijze tegels met antracietkleurige naden.

 

Eerst schuurden we uiteraard de ondervloer voor een optimale hechting en een egale vloer. Vervolgens lijmden we de pvc tegels (van 490 x 490 x 10 mm) met 2-componenten polyurethaanlijm. Ook zijn de liplas verbindingen onderling met een pvc koudlas gelijmd. Daarna is de zwembadvloer waterdicht gemaakt met het hierboven beschreven thermische lasproces. De vloeren zijn afgewerkt met kitprimer en MS polymeerkit. Daarnaast zijn plinten en een oploopsysteem aangebracht. Daarnaast is op dezelfde locatie nog een zwarte pvc klikvloer clickvloer zwevend gelegd.