< Terug naar alle Referenties in de buurt

Plaatsen pvc werkplaatsvloer voor fietsenmaker Bèta Bike in Delfgauw

Boekhout bedrijfsvloeren installeerde een vloeistofdichte pvc werkplaatsvloer bij fietshersteller Bèta Bike. In Delfgauw vlakbij de afslag Delft-Zuid aan de A13 kun je terecht voor reparaties en onderhoud aan stadsfietsen en eBikes. Ook verkopen ze bij Bèta Bike de benodigde fietsonderdelen als je je fiets zelf wilt repareren.

Installatie vloeistofdichte werkplaatsvloer door Boekhout

Werkplaatsvloeren moeten uiteraard ijzersterk en slijtvast zijn. Tegelijkertijd wil je de werkplaatsvloer vaak en snel kunnen schoonmaken en daarbij mogen er natuurlijk geen water, olie en andere vloeistoffen door de vloer lekken en in de bodem terechtkomen. De robuuste pvc vloertegels zijn uiteraard vloeistofdicht, en door de tegelnaden thermisch te lassen wordt de werkplaatsvloer als geheel naadloos en vloeistofdicht gemaakt.

 

Dat thermische lassen is een specialisme waarvoor Boekhout de juiste apparatuur en vakkundigheid heeft. Eerst worden de naden tussen de tegels open gefreesd. Vervolgens wordt een pvc lasveter (van 5 mm breed) in de naad gesmolten. Het eindresultaat is een volledig vloeistofdichte werkplaatsvloer waar de monteurs bovendien comfortabel op kunnen werken.

 

Bij het verlijmen van de werkplaatvloer is eerst de bestaande ondervloer geschuurd. De tegels zijn met 2-componenten polyurethaanlijm op de ondervloer gelijmd en onderling gehecht met een chemische pvc koudlas. Door de zwarte pvc tegels te combineren met een gele voegnaad is een frisse vloer gecreëerd. Veel mensen weten niet dat pvc vloeren in talloze kleuren beschikbaar zijn. Van traditioneel zwart en grijs tot rode, gele, groene en blauwe pvc vloeren. En door een andere kleur te kiezen voor de lasveter zijn er allerlei aantrekkelijke kleurcombinaties te vormen.

 

De vloerranden zijn afgewerkt met kitprimer en MS polymeerkit, waarna inrijprofielen, plinten en putdeksels zijn geplaatst.