< Terug naar alle Referenties in de buurt

Plaatsen vloeistofdichte pvc keukenvloer voor B&B Willem II

Boekhout plaatste een nieuwe vloeistofdicht pvc keukenvloer bij Bed en Breakfast Willem II in Roermond, Limburg. Ralph & Maud, vader en dochter, hebben deze B&B stijlvol ingericht en er alles voor gedaan om gasten zich er thuis te laten voelen. Willem II combineert het huiselijke gevoel van een B&B met de luxe van een hotel. De B&B is gevestigd in een oud herenpand in het centrum van Roermond en is ontworpen door architect Pierre Cuypers, die ook het rijksmuseum en Centraal Station in Amsterdam ontwierp. Boekhout is trots dat we in dit mooie gebouw een stijlvolle keukenvloer mochten verzorgen.

Aanleg vloeistofdichte keukenvloer

Eerst prepareerden we de bestaande ondervloer. Waar nodig is de vloer uitgevuld en geƫffend met mortel inclusief primer. De vloer als geheel is geschuurd en gestofzuigd. Daarna zijn de liplas 49 pvc tegels aangebracht. Omdat de vloer wordt gerealiseerd met vierkante tegels van 490 x 490 x 10 mm kunnen we meerdere kleuren combineren. Er is gekozen voor een fraaie zwart-antraciet gekleurde vloer. De tegels zijn met 2-componenten polyurethaanlijm op de ondervloer gelijmd.

De tegels zijn met een chemische pvc koudlas aan elkaar gelijmd en daarna ook met behulp van een thermische lasveter vloeistofdicht gelast. Op deze manier is de keukenvloer niet alleen stijlvloer, robuust en slijtvast. De vloer is ook waterdicht en daarom snel en grondig schoon te maken. Ook heeft de vloer een goede slipvastheid voor veilig gebruik. Aan de randen is de keukenvloer afgewerkt met kitprimer en zwarte MS polymeerkit. Tenslotte is een Boekhout-oploopsysteem aangebracht.