< Terug naar alle Referenties in de buurt

Plaatsing pvc keukenvloer bij restaurant Bar Bistro DuCo Leeuwarden

Boekhout bedrijfsvloeren installeerde een nieuwe keukenvloer in het sfeervolle restaurant Bar Bistro DuCo. Als onderdeel van de Fletcher groep ligt deze smaakvolle bar bistro vlakbij het historierijke Fletcher Hotel-Paleis Stadhouderlijk Hof. Dit hotel is gevestigd in het koninklijk 18e-eeuws paleis midden in het stadshart van Leeuwarden en het bijbehorende restaurant DuCo zit in de oude Hofschool ernaast. Gasten kunnen hier genieten van een uitgelezen menukaart met gerechten die in de unieke Josper Houtskooloven zijn bereid.

Werkzaamheden keukenvloer voor de bar bistro

Boekhout plaatste een keukenvloer van pvc voor deze mooie en professionele bar bistro in Leeuwarden. De zwarte Boekhout groef tegels van 500 x 500 x 10 mm zijn met 2-componenten polyurethaanlijm op de ondervloer gelijmd. Onderling zijn de mes en groef (ook wel messing en groef genoemd) verbindingen met een pvc koudlas aan elkaar bevestigd. Daarna zijn de naden vloeistofdicht gemaakt door het insmelten van een pvc lasdraad, het zogenaamde thermische lassen.

 

Het resultaat is een naadloze en hygiënisch keukenvloer die comfortabel werkt en snel en goed te reinigen is. De randen van de vloer zijn dichtgemaakt en afgewerkt met kitprimer en MS polymeerkit, waarna plinten, hoekstrips en putdeksels zijn aangebracht.

Pvc koelcelvloer installatie

Aanvullend installeerden we een koelcelvloer. Deze vloeren moeten uiteraard robuust zijn, maar ook vloeistofdicht zodat er bijvoorbeeld geen smeltwater in de ondergrond kan trekken, en de vloer eenvoudig is schoon te maken. Bovendien moet de vloer zodanig worden vastgelijmd dat deze ook bij lage temperaturen muurvast blijft zitten. Ook voor deze vloer gebruikten we de zwarte Boekhout groeftegels van 500 x 500 x 10 mm. Net als in de keukenvloer zijn de tegels met 2-componenten polyurethaanlijm op de ondergrond gelijmd en onderling gehecht met een pvc koudlas. Daarna is de koelruimte vloeistofdicht gemaakt met een pvc smeltdraad van 5 millimeter.