< Terug naar alle Referenties in de buurt

Plaatsing keuken- en koelcelvloer bij hotel The Anthony in Utrecht

Boekhout installeerde een vloeistofdichte keuken- en koelcelvloer in The Anthony hotel in de wijk Lombok in hartje Utrecht. The Anthony is een nieuw en eigentijds hotelconcept met royale lofts gelegen in twee monumentale gebouwen. Het voormalige parochiehuis en het klooster van Sint Antonius zijn stijlvol getransformeerd tot een hotel met 29 luxueuze lofts, 62 suites alsmede een prachtig restaurant, bar en lobby. Buiten is er bovendien de authentieke kloostertuin met terras.

Plaatsen koelcel- en keukenvloer door Boekhout bedrijfsvloeren

De bestaande ondervloer in het monumentale pand had een voorbewerking nodig. Behalve het schuren van de ondervloer werd een aantal vloerreparaties uitgevoerd met reparatiecement. Ook werd de ondervloer geëgaliseerd en van een Uzin vochtscherm voorzien.

 

Op de geprepareerde ondervloer werden zwarte pvc groeftegels van 500 x 500 x 10 mm gelijmd met een 2-componenten polyurethaanlijm. Tegelijkertijd zijn deze tegels met een pvc koudlas aan elkaar gelijmd. Door de naad vervolgens thermisch te lassen met een zwarte pvc lasdraad van 5 mm is de vloer volledig naadloos en vloeistofdicht gemaakt. Het zorgt voor een vloer die niet alleen sterk en slijtvast is maar ook comfortabel, mooi en makkelijk schoon te houden. De randen van de vloer zijn afgewerkt met kitprimer en MS polymeerkit. Afsluitend zijn plinten en meerdere putdeksels aangebracht.