< Terug naar alle Referenties in de buurt

Pvc kaasmakerijvloer bij Zuivelbedrijf Van der Bas in Nieuwerbrug

Boekhout installeerde een pvc vloeistofdichte kaasmakerijvloer bij Zuivelbedrijf Van der Bas in Nieuwerbrug, Zuid-Holland. Dit rundvee en zuivelbedrijf tussen Bodegraven en Woerden telt 95 hectare, ofwel bijna 170 voetbalvelden. Het familiebedrijf is een van de 300 boerengezinnen in Nederland die zich hebben gespecialiseerd in het zelf verwerken van de melk van hun koeien tot Boerenkaas. Zij gebruiken voor het kaasmaken dagverse melk, rechtstreeks van de koe.

Werkzaamheden aanleg kaasmakerijvloer

Kaas maken is een ambacht dat naast vakmanschap vraagt om zeer hygiënische omstandigheden. Vloeistofdichte pvc vloeren zijn dan ook bij uitstek geschikt als kaasmakerijvloer. Eerst schuurden we de bestaande ondervloer met behulp van een professionele Mambo schuurmachine. Ook is een UZIN vochtscherm aangebracht.

 

Vervolgens zijn de vierkante zwarte pvc tegels van een halve meter lang en een centimeter dik gelegd. De tegels zijn met 2-componenten polyurethaanlijm op de ondervloer gelijmd. De kopse kant van de Boekhout Groeftegels zijn onderling gelijmd met een chemische pvc koudlas. Vervolgens zijn deze naden waterdicht gemaakt door een pvc lasdraad thermisch in de naden te smelten. Het eindresultaat is een volledig naadloze en vloeistofdichte kaasmakerijvloer. Aan de randen is de vloer afgewerkt met kitprimer en MS polymeerkit. Ook zijn nog afvoergoten, putdeksels, hoekstrips en een oploopsysteem aangebracht.