< Terug naar alle Referenties in de buurt

Sterke en mooie pvc werkplaatsvloer voor fietsenmaker Rene Korpel in Voorburg

Boekhout plaatste een nieuwe robuuste werkplaatsvloer bij fietsenmaker Rene Korpel in Voorburg, Zuid-Holland. Rene Korpel is het adres voor onderhoud en reparatie van ‘gewone’ fietsen, bakfietsen en elektrische fietsen. Ook verzorgt men in de werkplaats aan de Parkweg in Voorburg het ombouwen van fietsen en bijvoorbeeld het plaatsen van een elektrische middenmotor.

Eisen aan een werkplaatsvloer

Een werkplaatsvloer voor een fietsreparateur stelt nogal wat eisen. De vloer moet stevig zijn uiteraard. Er komen fietsen en andere voertuigen ‘over de vloer’, er valt wel eens gereedschap en ook zwaardere machines mogen de vloer niet beschadigen. Daarnaast moet de vloer vloeistofdicht zijn zodat eventuele gemorste vloeistoffen er niet doorheen lekken en de vloer ook snel en grondig schoongemaakt kan worden. De vloer moet daarnaast comfortabel zijn om op te werken en er mooi uitzien voor de klanten. Die combinatie van eigenschappen vindt u in een pvc werkplaatvloer.

Plaatsing werkplaatsvloer

De specialisten van Boekhout bedrijfsvloeren plaatsten deze nieuwe werkplaatsvloer bij fietsenmaker Rene Korpel. De vloer is opgebouwd uit zwarte pvc tegels van een centimeter dik. Eerst is de ondervloer geschuurd en geëgaliseerd. Daarna zijn de tegels op de ondervloer gelijmd en onderling met een koudlas gehecht. Door vervolgens een rode pvc lasdraad in de naden te smelten ontstond een naadloze vloeistofdichte vloer met een mooie rode lasvoeg. De vloer is daarna nog afgewerkt met plinten en strippen.