< Terug naar alle Referenties in de buurt

Stevige vloer- en trapbekleding voor studentenvereniging in Rotterdam

Boekhout Bedrijfsvloeren leverde een vloer en trapbekleding bij het Rotterdamsch Studenten Gezelschap. Het RSG is een algemene studentenvereniging en staat open voor iedereen die studeert aan een universiteit of hbo-instelling. De vereniging heeft zijn sociëteit sinds 1966 aan het Haringvliet. Het monumentale pand is gebouwd rond 1702. De vereniging beschikt er over drie barruimtes en diverse kantoor- en vergaderkamers.

Plaatsing pvc vloer en trapbekleding door Boekhout Bedrijfsvloeren

Een studentensociëteit stelt hoge eisen aan de vloer. Als je gehuisvest bent in een mooi pand, moeten de vloeren er natuurlijk ook mooi uitzien. Maar bovenal moeten ze sterk en slijtvast zijn en makkelijk schoon te maken. Een pvc vloersysteem combineert die eigenschappen.

 

De Boekhout vloerspecialisten begonnen met het verwijderen van de oude vloer en het schuren van de ondervloer. Daarop legden ze de Liplas Zwart Basic vloertegels van 490 x 490 x 10 mm. Die zijn met een 2-componenten polyurethaanlijm op de ondervloer gelijmd. Onderling zijn de tegels met een pvc koudlas gelijmd. Door vervolgens de naden uit te frezen en er een lasdraad in te smelten zijn de naden weggewerkt en is de vloer volledig vloeistofdicht gemaakt. Daarna zijn de randen afgewerkt met kitprimer en MS-polymeerkit. Als laatste stap zijn plinten aangebracht. Ook de trap is vervolgens met de op maat gesneden tegels toekomstvast bekleed.

 

Ik wil graag contact met Boekhout Bedrijfsvloeren