< Terug naar alle Referenties in de buurt

Plaatsing pvc vloeren voor verpleegkundig kinderzorghuis Het Lindenhofje

Boekhout plaatste pvc receptie-, keuken- en badkamervloeren in het verpleegkundig kinderzorghuis Het Lindenhofje aan de Lindengracht in Amsterdam. Het Lindenhofje is een huis waar ernstig en/of chronisch zieke kinderen van 0 tot 19 jaar kunnen logeren. Ze krijgen er 24 uur per dag goede verpleegkundige zorg. Bovendien is er veel ruimte voor de emotionele begeleiding van de kinderen, maar ook hun ouders en andere gezinsleden. Het Lindenhofje heeft plaats voor tien kinderen en er zijn twee extra plaatsen voor opname in crisissituaties. Ook kunnen ouders en andere gezinsleden eventueel blijven logeren. Het verblijf kan variëren van enkele dagen tot enkele maanden.

Plaatsen verschillende pvc vloeren door Boekhout

In zo’n omgeving gaat uiteraard alle aandacht naar de patiëntjes en hun familie en moeten vloeren vooral stevig en slijtvast zijn en snel schoon te maken. Met pvc vloeren bieden we die combinatie, waarbij deze vloeren er ook gewoon gastvrij uitzien. Voor zowel de receptie, de keuken als de badkamer werd gekozen voor liplas antracietkleurige vloeistofdichte tegels.

 

Eerst zijn de ondervloeren geschuurd voor een optimale hechting. Op de geschuurde ondervloer zijn de tegels van 490 x 490 x 10 mm met behulp van 2-componenten polyurethaanlijm vastgelijmd. De tegels zijn onderling met een pvc koudlas gelijmd. Door de naden uit te frezen en er daarna een pvc lasveter in te smelten zijn ze thermisch gelast en vloeistofdicht gemaakt. Daardoor zijn ze niet alleen ijzersterk en slijtvast maar ook eenvoudig en goed schoon te maken. De randen zijn afgewerkt met kitprimer en MS polymeerkit en vervolgens zijn de plinten aangebracht. Ook zijn nog een oploopsysteem en putdeksels geplaatst.