< Terug naar alle Referenties in de buurt

Realisatie vloeistofdichte pvc wanden en vloeren voor Bernhardkazerne in Amersfoort

Boekhout realiseerde vloeistofdichte pvc wanden en vloeren bij de Bernhardkazerne in Amersfoort. De Bernhardkazerne is onder andere bekend vanwege hun cavaleriehistorie en ontvangt dan ook veel bezoekers bij het daar aanwezige cavaleriemuseum. Boekhout heeft in een van de kazerne gebouwen pvc vloeren en wanden aangebracht. Hoewel pvc tegels vooral gebruikt worden voor robuuste en slijtvaste bedrijfsvloeren, kun je er ook stevig en vloeistofdichte pvc wanden mee realiseren. Door voor zowel de muren als vloeren pvc te gebruiken ontstaat één robuuste en vloeistofdichte afdichting.

Pvc wanden en vloer werkzaamheden bij Bernhardkazerne

Allereerste schuurden we de ondervloer en waar nodig is ook een Uzin vochtscherm aangebracht tegen optrekkend vocht. De pvc tegels worden vervolgens met 2-componenten polyurethaanlijm vastgelijmd op de ondervloer en -wand. De tegels zijn ook nog onderling gelijmd met een chemische pvc koudlas. Er zijn vervolgens vloeistofdichte muren en vloeren van gemaakt door de tegelnaden thermisch te lassen met een pvc lasveter van 5 millimeter. De randen van de pvc wanden en vloeren zijn verder afgewerkt met kitprimer en MS polymeerkit.

 

Voor de vloeren zijn industriële zwarte liplas tegels van 490 x 490 x 10 mm met een lichtgrijze voeg toegepast. Er zijn ook nog putdeksels in de vloer verwerkt. Ook voor de pvc wanden zijn zwarte industriële tegels met een grijze lasveter gebruikt.