< Terug naar alle Referenties in de buurt

Plaatsing koelcelvloer bij Fletcher Boutique Hotel Duinoord

Boekhout bedrijfsvloeren installeerde een pvc koelcelvloer bij Fletcher Boutique Hotel Duinoord in Wassenaar, Zuid-Holland. Vlakbij de beroemde strandopgang Wassenaarseslag en het fraaie natuurgebied Meijendel ligt het compleet vernieuwde en superluxe 4-sterren hotel met een royaal terras in de duinen. Met onder andere de eigenzinnig inrichting en het sfeervolle à la carte restaurant is het de ideale verblijfplaats voor eenieder die volop in luxe wil genieten van een verblijf aan zee.

Werkzaamheden koelcelvloer door vloerspecialisten

Voor een koelcel is het belangrijk dat de vloer stevig is want die wordt natuurlijk intensief gebruikt en stevig belast. De vloer moet echter ook hygiënisch, vloeistofdicht en snel te reinigen zijn want er worden levensmiddelen opgeslagen. Een pvc vloeistofdichte vloer combineert al die eisen.

 

Eerst schuurden we de bestaande ondervloer voor een optimale plaatsing en hechting van de pvc tegels. De zwarte tegels van 500 x 500 x 10 mm zijn vervolgens met 2-componenten polyurethaanlijm op de ondervloer gelijmd en onderling met een pvc koudlas gehecht. Door de naden uit te frezen en daar vervolgens een pvc lasdraad in te smelten – een proces dat thermisch lassen wordt genoemd – is de vloer zowel naadloos als vloeistofdicht gemaakt. Hij is dus goed vochtig te reinigen zonder dat er vuilresten in naden kunnen achterblijven. Als afwerking zijn de randen nog dichtgemaakt met kitprimer en MS polymeerkit.