< Terug naar alle Referenties in de buurt

Plaatsen vloeistofdichte keukenvloer voor restaurant en kookstudio Claar

Boekhout realiseerde een pvc vloeistofdichte keukenvloer bij restaurant en kookstudio Claar aan Voor Clarenburg in Utrecht. Claar is een leuk, sfeervol restaurant in Utrecht centrum. Gasten zijn er van harte welkom voor uitstekende koffie met huisgemaakte taart, een prima lunch, gezellige borrel en een heerlijk diner. Ook kan je er terecht voor meetings in één van de stijlvolle vergaderruimtes. En Claar is natuurlijk bekend vanwege de kookworkshop die je kunt volgen met vrienden of collega’s in de Claar kookstudio.

Vloeraanleg pvc restaurant keukenvloer

Ongeacht of het nu een spoelkeuken of de kookruimte betreft, hygiëne staat centraal. Dat betekent dat een vloer niet alleen slijtvast, robuust en comfortabel moet zijn om op te werken. De vloer moet ook snel en vaak kan worden schoongemaakt en daarvoor moet de vloer waterdicht zijn. We willen voorkomen dat vloeistoffen de bodem inlekken, en ook willen we geen naden waarin vuilresten achter kunnen blijven. Een naadloze, vloeistofdichte pvc kookvloer is daarvoor de oplossing.

 

Allereerst schuurden we met een Mambo Evo schuurmachine de ondervloer voor een optimale vloerhechting. Vervolgens gebruikten we 2-componenten polyurethaanlijm om de zwarte groeftegels van 500 x 500 x 10 mm vast op de ondervloer te lijmen. De tegelranden onderling zijn daarbij met een pvc koudlas gelijmd. Door vervolgens de naden thermisch te lassen met een pvc lasveter van 5 millimeter is de vloer volledig naadloos en vloeistofdicht gemaakt. De vloer als geheel is daarna afgerond met kitprimer en MS polymeerkit. Ook zijn de sokkels in de ruimte bekleed met pvc sokkelbekleding. De vloeroplossing is compleet gemaakt met plinten (van 100 en 190 mm), een oploopsysteem en putdeksels van 200x200x5mm.