< Terug naar alle Referenties in de buurt

Proeflokaal Bregje

Hoe zijn jullie bij Boekhout terecht gekomen?

We hadden eerst een tegel vloer. Hier kwamen vaak barsten in en dat zorgde voor veel gedoe met repareren. De eigenaresse van La Cubanita naast ons restaurant had een vloer van jullie laten plaatsen en zij was erg te spreken over het resultaat. Voordat wij ieder een restaurant hadden kende wij elkaar al een lange tijd dus toen ze mij aanraadde om ook eens naar Boekhout Bedrijfsvloeren te kijken heb ik dat gedaan.

 

Wat voor wensen had je bij het kiezen van de vloer?

De vloer moet niet zomaar stuk kunnen gaan. Dat was dus vaak wel het geval bij de stenen vloer die wij hiervoor hadden. Ook moet hij makkelijk in onderhoud en antislip zijn. Het bevalt allemaal erg goed. In de keuken valt er veel water en olie op de vloer maar daar hebben we geen last van als we over de vloer lopen.

 

Wat vind je het leukste aan je werk?

Ik vind het contact met de mensen leuk. Proeflokaal Bregje is nu 3,5 jaar van mij en in die tijd heb ik veel verschillende mensen ontmoet. Het is fijn dat ik mijn eigen schema kan bepalen en dat ik veel diverse werkzaamheden en verantwoordelijkheden heb. Ik ben eigenaresse maar ik sta ook vaak op de vloer, bijvoorbeeld op drukke dagen. Het personeel manage ik zelf ook.

 

Hoe ben je hier terecht gekomen?

Ik heb altijd al in de horeca gewerkt. Op een gegeven moment ging ik bij La Cubanita werken. Ik zat nog op school en toen ik mijn diploma heb behaald werd Proeflokaal Bregje naast La Cubanita geopend. Daar kon ik toen als bedrijfsleider aan de slag en dat heb ik 1,5 jaar gedaan. De eigenaar wilde van het restaurant af en ik heb aangegeven het over te willen nemen. Omdat ik er al zo’n tijd werkte had ik al een beetje het gevoel dat het van mij was.

 

Wat vind je moeilijk aan het leiden van het restaurant?

Het personeel is lastig te managen. Wij werken veel met studenten maar we hebben ook een vast team. Het vaste team is heel fijn maar daar omheen is het nog weleens onrustig. Soms denk ik “nou het staat goed zo, we hebben een sterk team.” Iedereen weet wat hij moet doen en iedereen is goed ingewerkt, maar dan gaan er zomaar een paar werknemers weg omdat zij bijv. aan een nieuwe studie gaan beginnen of omdat zij een jaar naar het buitenland gaan. Dat is lastig want we hebben weinig fulltimers.

 

Nieuw personeel werven is ook lastig. Er is zoveel vraag naar horecapersoneel maar er is eigenlijk te weinig aanbod. Je hebt supermarkten die zo 3 of 4 euro per uur meer loon kunnen bieden en dat is voor ons wel een probleem. Om deze reden proberen we nieuw personeel te werven door leuke dingen te doen. Zo hebben we leuke bedrijfsfeestjes en de sfeer bij ons is gezellig en informeel.

 

Is het hard werken in deze business?

Het verschilt per periode. Soms is het heel druk en soms is het wat rustiger. Je hebt weleens tijden dat we personeel te kort hebt en dan sta ik vaak op de vloer. In die periodes wil er dan ook graag elke dag zijn om te ondersteunen waar dat mogelijk is. Het wisselt zich veel af. Als er meer personeel op de vloer is en alles is goed georganiseerd vind ik het soms ook fijn om iets anders te doen. Ik ben natuurlijk al dagelijks in het restaurant. Dan ga ik aan de administratie zitten of zorg ik dat er overige dingen geregeld worden die nog op de planning staan.

 

Waar droom je nog over voor je restaurant?

We zitten hier nu vier jaar en we hebben al een ontzettende groei doorgemaakt. In het begin was het nog prima en hadden we vaak terugkerende klanten, maar nu merk je wel echt dat het drukker en beter wordt. Als je het vergelijkt met andere Bregjes heb ik wel het idee dat wij nog groeimogelijkheden hebben.