< Terug naar alle Referenties in de buurt

Realisatie vloersysteem Amstel Hotel

Boekhout realiseerde een professioneel vloerensysteem voor meerdere ruimtes in het prestigieuze 5 sterren InterContinental Amstel Hotel in Amsterdam. Dit beroemde hotel ontvangt sinds 1867 haar gasten op een unieke locatie aan de Amstel. Het hotel combineert een majestueuze uitstraling met een huiselijke warmte. Het geweldige gebouw heeft een imposante lobby met een historische trap, betoverende kroonluchters en hoge plafonds. Boekhout realiseerde de nieuwe vloeren voor tientallen ruimtes in dit prachtige hotel. Naast de gang, health, keuken en wijnopslag verzorgden we ook technische ruimtes, kleedkamers, een kantine en andere ruimtes. Ook verzorgden we verschillende trap- en wandbekledingen.

Vloerproject voor het Amstel Hotel

Uiteraard verzorgden we in overleg met het management een gedetailleerd legplan zodat de dagelijkse werkzaamheden niet werden gehinderd. Bestaande vloeren zijn waar nodig verwijderd en afgevoerd. Vervolgens zijn de ondervloeren geprepareerd en geschuurd voor een goede hechting van de nieuwe vloer. Voor het vloersysteem is gebruik gemaakt van grijze Boekhout groeftegels van 500 x 500 x 10 mm. Deze zijn met 2-componenten polyurethaanlijm op de ondervloer gelijmd, waarna de tegelnaden onderling met een pvc koudlas chemisch zijn gelijmd. De naden zijn thermisch gelast met een thermische las van 5 millimeter. Ook zijn de randen van de vloeistofdicht vloeren afgewerkt met kitprimer en MS polymeerkit.

Afhankelijk van de specifieke ruimtes zijn de vloeren verder afgewerkt en waar nodig naadloos aangesloten op bestaande vloeren. Ook zijn verschillende plintsystemen en vloerpotten geplaatst en meerdere putdeksels naadloos en vloeistofdicht in de vloer verwerkt.