< Terug naar alle Referenties in de buurt

La Cubanita Almere

In Almere (Flevoland) vinden we een leuke vestiging van de landelijke tapas keten La Cubanita. In een laagdrempelige en zonnige Cubaanse sfeer kun je hier alleen, met z’n tweetjes of een groep heerlijk proeven van alle lekkere tapas die La Cubanita op de gevarieerde kaart heeft staan. La Cubanita vindt u aan hét horecaplein van Almere, het Belfort. Een prima gelegenheid dus om na een bioscoopje of een middagje winkelen nog even neer te ploffen.

PVC Horecavloer van Boekhout bedrijfsvloeren

Boekhout plaatste in deze tapasbar een mooie horecavloer op pvc-basis. We verwijderden de oude dekvloer, schuurden de ondervloer en brachten een nieuwe pvc lamellenvloer aan met een sfeervolle houtlook. De vloer heeft een sterke slijtlaag van 0,55 mm en is met Acrylaatlijm op de ondervloer bevestigd. De randen zijn met Siliconenkit afgewerkt.

 

Interview met Melissa Kelderman, ondernemer bij La Cubanita in Almere

Waarom waren jullie op zoek naar een nieuwe vloer?

Wij hadden vroeger een tegelvloer. Dat was nog van de vorige eigenaar en op een gegeven moment braken er steeds stukken van die tegels af. De voegen lieten los en we gleden er de hele avond als een soort schaatsbaan overheen. We zochten dus echt een antislip vloer zodat het ook veilig is voor mijn personeel.

 

Hoe ben je bij ons terecht gekomen?

Ik was dus op zoek naar een vloer die makkelijk schoon te maken is want we waren na een draaidag te veel tijd en energie kwijt aan het schoonmaken van de vloer. Het is veel makkelijker als je een emmer water over je vloer kan gooien en daar met een trekker overheen kan. Na wat onderzoek gedaan te hebben kwam ik uit op PVC en epoxy.

 

Mijn moeder heeft eigenlijk de rest gedaan. Zij is heel erg goed in online onderzoek. Zelf twijfelde ik nog tussen een epoxy vloer of een PVC vloer en mijn moeder heeft voor mij uitgezocht wat ik het beste kon doen en gaf de site van Boekhout Bedrijfsvloeren door.

 

Kan je min- of pluspunten noemen over de gehele ervaring met Boekhout?

Ik vond dat jullie duidelijk hebben aangegeven wat er van ons verwacht werd. We hebben de spullen op tijd uit de keuken gehaald zodat jullie aan de slag konden. Het waren aardige mannen die de vloer kwamen plaatsen en ik heb gezellig met ze kunnen praten. Ook als er iets was nadat de vloer was geplaatst hoefde ik alleen maar te bellen, dan stonden ze de volgende dag al voor de deur. Het ging heel goed allemaal.

 

Hoe ben je hier terecht gekomen?

Het was eerst voor mij een bijbaan bij La Cubanita. Ik hoorde dat er een nieuw tapas restaurant kwam hier in Almere dus ik heb gesolliciteerd. Het was al meteen heel leuk en ik heb er ook een tijd gewerkt. Na een tijd wilde de eigenaar het restaurant verkopen en toen heb ik het overgenomen.

 

Wat vind je het leukste aan je werk?

De afwisseling. Iedere dag is er wel iets anders dat op m’n pad komt. Het zijn niet altijd leuke dingen, maar dat maakt het ook weer uitdagend. Ook het personeel is divers en leuk, het wordt echt een kleine familie als je zo vaak samenwerkt.

 

Ik probeer wel een bepaalde sfeer te creëren hier, maar het is soms wel lastig want we hebben veel parttimers. Met fulltimers is dit beter te doen.

 

Wat heb jij vroeger geleerd tijdens een studie of in het bedrijfsleven, dat je nu kan toepassen?

Ik heb hiervoor psychologie gestudeerd, dat is wel heel iets anders dan wat ik nu doe. Toch zie ik wel vaak dingen voorbij komen waarbij ik denk “dit hebben ze vaak behandeld op mijn studie”, en dan kan ik er voor mijn gevoel goed mee omgaan.

 

De manier van communiceren met sommige klanten heb ik ook geleerd van de cursus consumentenpsychologie. Bijv. suggesties doen en doorvragen.

 

Wat vind je moeilijk aan het leiden van het restaurant?

Dat ik nooit vrij ben. Ik heb wel twee meiden die de deur op slot kunnen doen en een rustige avond samen kunnen draaien, maar als er iets is kunnen ze natuurlijk altijd bellen. Op die manier moet je wel altijd paraat staan. Zo durf ik ook bijna niet een week weg te gaan omdat ik bang ben dat er iets gebeurt en ik niks kan doen.

 

Waar droom je nog over voor La Cubanita?

Dat we een nog betere omzet kunnen draaien en veel plezier kunnen blijven hebben in het werk dat we doen. Het gaat al hartstikke goed, maar het is natuurlijk altijd leuk als je het nog beter kan doen. Zo kan je ook weer doorgroeien.